Vysoká škola fotografie

Vysoká škola fotografie https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136059/vysoka-skola-fotografie-136059.jpg 5 4 2

Andreas Feininger vytvořil touto knihou opravdu vynikající učebnici fotografování, která jak v metodice, tak i v popisu všech výrazových možností fotografie nemá v odborné literatuře celého světa srovnatelnou obdobu. Je výsledkem mnohaleté práce, během níž Feininger také vytvořil oněch 211 snímků (z celkového počtu 350 zařazených) pro tuto knihu, aby mohl jednotlivé názory co nejvýstižněji ilustrovat. Kniha jasně a bez oklik odpovídá prakticky na všechny otázky, s nimiž se dnešní fotograf bez ohledu na zdokonalování přístrojů setkává: Jaká kamera je nejvhodnější při fotografování těch či oněch objektů? Jaké jsou přednosti a nevýhody objektivů normálních, širokoúhlých a teleobjektivů? K čemu se užívá žlutých, zelených,oranžových a modrých filtrů? Jak se u snímku kontrolují, zvyšují nebo zeslabují kontrasty? atd.... celý text

Literatura naučná Hobby
Vydáno: ,
Originální název:

Die hohe Schule der Fotografie , 1962


více info...

Přidat komentář

Malýmedvěd
27.05.2017 5 z 5

Super kniha, s ní jsem začínal fotit ona mne naučila většinu věcí co o fotografování vím. Technika a technologie je dneska někde jinde, logicky technické kapitoly jsou poplatné době vzniku, ale kapitoly o kompozici a expozici jsou určitě nadčasové.

Efwa
22.09.2012 5 z 5

... v dnešní době, která nabízí nepřeberné množství publikací zabývající se tématy týkající se fotografie, je tato starší kniha stále obsahově jednou z nejcennějších.


Autorovy knížky

Andreas Feininger
francouzská, 1906 - 1999
1968  95%Vysoká škola fotografie

Kniha Vysoká škola fotografie je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x