Vysoká škola bontonu

Vysoká škola bontonu https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55434/vysoka-skola-bontonu-55434.jpg 4 15 5

Hlubší znalosti společenského chování se nikde nevyučují, a právě proto vám v každodenních situacích, se kterými se potkáváte, může pomoci našich rovných 500 tipů a rad. V různých časových pásmech zeměkoule se můžete setkat s tím, že co my považujeme za velmi slušné v naší společenské kultuře, může být jinde velmi neslušné (přesnost zachování termínu, barva oblečení, ale také pouhé gesto). Čas pokročil a geniální Společenský katechismus Jiřího Gutha-Jarkovského přece jen nepokrývá všechny okolnosti, do kterých se můžete snadno a rychle dostat. Tato kniha ano. ... celý text

Lily101
Lily101
09.08.2019 4 z 5

Mám tedy novější vydání z roku 2011. Za prvé: Proč se zrovna na tuto knihu prášilo tolik let? Asi jsem se bála náročnosti četby a možná jsem potřebovala k tématu “dospět”. Za druhé: Knížka se nedá číst v kuse á la několik desítek stran za den. Z časových důvodů jsem četla výhradně v MHD (Praha) a mohu doporučit.

Shrnutí: Kniha byla super, doporučuji! Čtivá a zajímavá, v jistých ohledech nadčasová (byť u pojednání s osobními vizitkami jsem se pousmála, byť aspoň mám povědomí o tom, jak to kdysi fungovalo) knížka, jež může být užitečným pomocníkem.

ladyba
ladyba
04.06.2018 4 z 5

Příručky Ladislava Špačka jsou v tomto směru vyšším levlem, ale velmi oceňuji pár dobrých rad na stolování v různých zemích světa anebo vysvětlování terminologie ze světa módy... Tahle knížka stojí za čtení a pozornost.


Luccy78
Luccy78
16.05.2015 4 z 5

Perfektní pomocník společenského chování. Jsou zde základy i pro jednání s lidmi při obchodních schůzkách, společenských událostech, etikety při stolování, rozdíly ve stolování v cizích zemích a v poslední kapitole pod názvem "Šaty dělají člověka" se dozvíme vše o oblékání, co by v našem šatníku chybět nemělo, na jakou akci se hodí jaké oblečení a co náš styl oblékání o nás samotných vypovídá. Velmi příjemnou a jednoduchou formou získáme vědomosti, které se budou určitě jednou hodit a pak na konci každé kapitoly v kostce jednou větou upozorňuje na vyloženě faux pas, kterého by jsme se měli určitě vyvarovat.

Marčullkas
Marčullkas
26.01.2014 3 z 5

Kniha ve které se dá neustále listovat a číst:)

lolle2311
lolle2311
05.12.2011

Některým lidem bych ji dala přečíst povinně! A nebo víte co? Dala bych ji všem! ;)

Štítky knihy

společenské chování

Autoři knihy

Marie Formáčková
česká, 1952
Michaela Zindelová
česká, 1950

Kniha Vysoká škola bontonu je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Doporučených1x
Knihotéce29x
Chystám se číst4x