Vyser sa na to a začni žiť naplno

Vyser sa na to a začni žiť naplno https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425186/bmid_vyser-sa-na-to-ZrO-425186.jpeg 4 101 21

Prestaňte sa sťažovať, že nemáte šťastie. Prestaňte zvaľovať vinu na iných. Prestaňte poukazovať na okolnosti. Ide totiž o váš život. Máte pocit, že vo vašom živote je všetko neustále nahovno? V tom prípade je celkom pravdepodobné, že problém nie je v iných, ale vo vás. Aspoň to tvrdí Gary John Bishop, známy kouč s ohromnou charizmou. Vo svojom osviežujúcom bestselleri, okorenenom pravým škótskym humorom, vám Gary najprv bez servítky naservíruje pravdu, aby ste pochopili, v čom robíte chybu, a potom vám empaticky vysvetlí, ako sa môžete vymaniť zo začarovaného kruhu a získať potrebný nadhľad. Táto kniha je pre všetkých, ktorí majú pokrk rečí o pozitívnom myslení.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Unfuck Yourself , 2016


více info...

Přidat komentář

Garfinela
20.04.2024 1 z 5

Nic co bychom všichni nevěděli. Vyhozené peníze.

DomT
21.10.2023 5 z 5

Motivující a obohacující obsah. Nic pro zkušené, spíše začátečníky. A ano, není to návod, jak se v komentářích často zmiňuje. Do autobusu super, je to krátká kniha, určitě to není ztráta času. Ale sto lidí, sto chutí.


Profesorskey
04.07.2023 1 z 5

(SPOILER) Kniha, která populární formou představuje antické stoické filozofy. No, populární formou... Občasné použití vulgarismu a caps locku společně s vykřičníkem, a také vyzývání k okamžité akci, může být populární a chtěné tak pro náctiletého mladíka, ale pro mě to bylo otravné. Zároveň, pokud knihu budete číst, opravdu se zamyslete nad každou kapitolou. Čtěte ji pořádně a zjistíte, že 90 % odstavců je parafrází jedné myšlenky. Vlastně myšlenka díla by se dala shrnout do několika vět, které níže napíšu. Představené myšlenky, které vychází ze stoiků, jsou dobré, ale v tomto bych vám raději doporučil William Irvine - Jak žít dobrý život. Tato kniha myšlenky představuje v hrubé stoické realitě, která je pro tento typ publikací lepší. Pokud přemýšlíte, že si knihu "odserte se" koupíte, níže vám popíšu vlastně vše, co se z knihy dozvíte:

1. při přemýšlení o sobě, nepoužívejte budoucí čas, ale přítomný. Jak nepřemýšlet: "Já bych chtěl, já budu cvičit, já začnu podnikat". Jak přemýšlet: "Já jsem, já chci, já podnikám". To váš mozek naprogramuje k okamžité práci, ne k odložení cíle do budoucna.

2. pokládejte si otázky, které začínají slovy "jsem ochotný", či "jsem neochotný". Upřímnou odpovědí na otázky zjistíte, co vlastně chcete a převezmete zodpovědnost za to, čím jste. Vymaníte se ze soudů ostatních, rodičů, výchovy, společnosti.

3. vyhráváte ve věcech, které si myslíte. Když se budete strachovat, že se rozejdete, a když o tom budete stále přemýšlet, a nakonec se rozejdete, tak jste vyhráli. Proto nepřemýšlejte negativně. Stane se to, nad čím přemýšlíte a jak o tom přemýšlíte. Mozek a slova v něm řídí naše nálady a ty naše činy.

4. nesnažte se kontrolovat věci, které kontrolovat nelze. Jediné, co můžete kontrolovat, jsou vaše myšlenky a činy.

5. Činy mohou řídit myšlenky. Jste tím, co děláte, ne tím, co si myslíte. Proto konejte.

6. Motivace je k ničemu, důležitější je disciplína a vytrvalost. Cíle nedosáhnete hned, je potřeba dělat malé kroky kupředu a být vytrvalý.

7. Uvědomte si, že umřete. Že nevíte kdy. Že se věci mohou úplně podělat. A že nic není jisté. Pak nebudete tolik překvapení, když se to stane a zároveň si budete víc vážit toho, co máte a koho máte.

A to je vše.

andrea7191
28.03.2023 2 z 5

Po přečtení mohu konstatovat jedno: kniha sama o sobě nedá návod a konečné řešení. Je to v hlavě a o tom, jak kdo k věcem kolem sebe přistupuje. Ale řekněme, že ukazuje další cesty a to, jak se z věcí "nepo*rat".

Allla9
23.01.2023 5 z 5

Kniha je určena lidem, kteří chtějí změnit sami sebe. Je o tom, jak se zdokonalit a zlepšit život pro sebe a své okolí.
- "Moudrý netruchlí nad věcmi, které nemá, ale raduje se z věcí, které má." (Epiktétos).

SladkaK
02.01.2023 3 z 5

"Život běží teď a nikdy nenastane lepší chvíle, než je právě tato."

Je mi líto, že musím ubrat dvě hvězdy za styl psaní. To ovšem nebude chyba autora, ale spíš překladatele. Obsah mi díky tomu lehce zhořkl, i když byl opravdu motivující. Odnesla jsem si spoustu mouder a zamyšlení.

Nuttelka
31.08.2022 5 z 5

(Audiokniha)
Mé první audio tohoto žánru a určitě ne poslední. Tohle je opravdu trefa do černého. V hodně věcech jsem se viděla a věřím, že si z toho vezmu ponaučení... začnu opravdu něco dělat a ne jen nad vším přemýšlet, být ochotná. Líbí se mi myšlenka celé knihy a určitě pomůže spoustě lidem, kteří chtějí se sebou pracovat a být v životě šťastnější. Vzhledem k délce knihy je to vše stručné, jasné a výstižné, takže směle do toho a pomalými krůčky k lepšímu já :-)

Dvorik
20.08.2022 3 z 5

Ze 7 servirovanych vyroku/kapitol me zaujaly jen 3: Vitam nejistou. Jsem svymi ciny. Neocekavam nic a prijimam vse. Ale i to stacilo na 4*

dacek
09.06.2022 3 z 5

Neobdržet knížku jako dárek, pravděpodobně bych se k ní skrz název nikdy nedostal. Musím uznat, že nakonec to opravdu nebylo tak strašné jak se zdálo na první pohled. Docela dobře napsaná motivační kniha, která povzbudí do iniciativy, i když nepříchází (krom občasných vulgarismů) s ničím novým. Kdyby si autor odpustil ty sprostá slova, hodnotil bych možná i trochu lépe.

VéjaTarabová
29.03.2022 4 z 5

Myslím, že knihu jsem ze zaprášené poličky vytáhla přesně ve správnou chvíli. Autor mi naservíroval surová, leč pravdivá tvrzení, která nejspíše ne každý chce slyšet. Pokud s tím však dokážete pracovat, může kniha sloužit jako dobrá nakopávačka. Styl psaní mi velmi vyhovoval, rozložení jednotlivých kapitol i podkapitol též, a ne tak rozsáhlý počet stránek byl naprosto optimální. Předávání informací se jevilo velmi přímočaře, což vlastně vůbec nebylo na škodu. Český překlad ale přináší problém ve formě častých chyb, vypadlých písmenek či krkolomných vět. Spisovatel si mě oproti například Marku Mansonovi získal mnohem více.

„Čím větší nepohodlí zakoušíte, čím větší obtíže, tím lepší pocit osobního úspěchu se dostavuje poté. A přesně proto jsou mimořádné výkony a velké úspěchy tak vzácné. Většina lidí se totiž nerada cítí nepříjemně.“

Indy72
13.02.2022 3 z 5

Myslím si, že kniha a její myšlenka je opravdu dobrá. Ale český překlad mi přijde špatný - nejen plný chyb/vypadlých písmenek, ale i věty se mi zdají krkolomné, strojově překládané a v češtině pak často absolutně postrádající význam.

michal2601
27.01.2022 4 z 5

Velmi podnětná kniha, pomohla mi uvědomit si pár věcí :-)

flegmos
16.06.2021 5 z 5

ZIADNE esotericke bla bla, ziadna slovna vata aby bola kniha vacsia, Nazov neriesim a podobnost s knihou mat v pi* je len asi napad vydavatela pretoze predaj knih je presne taky istz ako hociktory iný - jednoducho dame to tam aby sa to lepsie predavalo. Nemal som ocakavania a preto ju hodnotim ako asi jednu z najslepsich top 5 ak nie najlepsiu.
Urcite si ju precitam znovu. Fakt dobra. Trefne presna, logicka skladba od zaciatku do konca. Od zaciatku citim z autora ozajstny uprimny zaujem autora nakopnut citatela aby vstal z gauca a zacal nieco robit.

roso.mak
17.10.2020 2 z 5

Tahle kniha jen hódne těží z vizuálu a podobného názvu knihy Umění jak mít všechno u prdele. Ale vevnitř je to klasická motivačka, jak vystoupit ze své komfortní zóny. Jediné, co jí trochu odlišuje od ostatních knížek tohoto typu, je její přímočařejší jazyk a občas nějaké to lehké sprosté slovo, aby vás autor řádně nabudil.

jana9561
28.09.2020 4 z 5

V porovnání s jinými motivačními knihami nepřináší žádné nové zázračné myšlenky a rady. Ale je napsaná jazykem, který dokáže zaujmout.

Andulino
14.07.2020 5 z 5

Pro mě osobně revoluční kniha. Je pravda, že jsem četla v angličtině, kde vulgární slova vlastně nepůsobí tak moc vulgárně. Přímočarý způsob předání informací mi vyhovuje více než ten nadměrně laskavý, autor zkrátka sděluje vše narovinu. Líbilo se mi rozdělení do jednotlivých "pravidel". A musím říct, že se mi po přečtení žije jaksi lépe, obzvlášť, když jsem si afirmace napsala na tabuli a denně kolem nich chodím :)

MirekUL
22.06.2020 5 z 5

Autor v knize rozpracoval vybrané základní principy osobního rozvoje a jejich mechanismy a podstatu. Podstatou knihy je to co už je v samotném názvu, že zkrátka člověk zůstane tam, kde je, pokud o tom, že by něco měl dělat, bude jen přemýšlet.

Adel.m
08.03.2020 3 z 5

Původně jsem myslela, že jde o další díl Důmyslného umění jak mít všechno u pr**le, až když jsem měla knihu v ruce jsem si uvědomila, že jde o jiného autora. A rozdíl byl opravdu markantní, kniha je mnohem čtivější, myšlenky jsou srozumitelnější a lépe uchopitelné. Název je sice vulgární, ale předpokládám, že jde pouze o marketingový tah, kvůli úspěchu Důmyslného umění, v knize už se potom tolik neobjevují.

veronika5179
03.01.2020 3 z 5

Několik zajímavých a motivujících myšlenek zde určitě najdete. Díky přímočarému stylu psaní oslní spíše muže než ženské čtenářky. Název knihy je drsnější než její obsah ;)

Kate25241
30.10.2019 5 z 5

Geniální a skvělé! Pokud Vás oslovilo “Důmyslné umění jak mít všechno...” mohu JEN doporučit!
Pro všechny, kdo hledají osvěžení v zástupu bezpohlavně korektní a “sluníčkové” ´self-help´ literatury, pro ty, jenž potřebují “nakopnout” a upřednostňují jasné, přímé a snadno srozumitelné inspirace.

Přečetla jsem Hodně ´self-help´ knih a velmi málo mě oslovilo a sedlo jako tato. (Český výraz ”literatura osobního rozvoje” není v mém případě přesný, spíše by se hodil název literatura typu “Jak se vyhrabat z ...řekněme nepříjemných životních situací / fází”)

Autorovy další knížky

2019  73%Odse*te se
2020  62%Přestaňte řešit h*vna
2021  73%Chytře na prů*ery
2022  69%Láska ku*evská

Kniha Vyser sa na to a začni žiť naplno je v

Právě čtených7x
Přečtených146x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených5x
Knihotéce112x
Chystám se číst111x
Chci si koupit47x
dalších seznamech3x