Vyšehradský incident
Za vlády císaře Rudolfa II pobývalo v Praze mnoho zajímavých a zvláštních lidí. Císař podporoval ezoterické vědy, liboval si v alchymii. Přestože tu křesťanství vládlo rukou tvrdou a nelítostnou, stále tu ještě byli, zvláště na venkově, věřící v staré slovanské bohy či nadpřirozené bytosti. Jedním z těch zvláštních lidí byl i Jan Ondřej z Čechodolu, nenápadný knihkupec, ale také magik, alchymista, prodejce zlodějského náčiní… Má zvláštní schopnost dostat se, leckdy nikoli vlastní vinou, do víru událostí, které mohly změnit osudy lidí, bytostí odjinud či dokonce zemí.... celý text
Komentáře knihy Vyšehradský incident
Hodně zábavná sbírka povídek o majiteli malého kouzelného krámku, ve kterém se ukrývá víc, než byste čekali. A ano, platí o to Janovi, i o tom jeho krámečku:)) Chodí k němu andělé i démoni (ostatně první povídka pochází právě z této antologie), a často mají vyloženě vtipné požadavky a prosby.
Knížku jsem četla, když mi nebylo dobře, ale tak jsem se bavila, že jsem zapomněla i na otravnou rýmu. Hlavně vodník Ždimír je zlatíčko
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vlado Ríša také napsal(a)
| 1991 | Gooka a dračí lidé |
| 2008 | Pašeráci v oblacích |
| 2012 | Mrtvý v parovodu |
| 1992 | Conan a Krvavá hvězda |
| 2007 | Sorry, vole, error |

90 %
76 %
52 %

Jan Ondřej z Čechodolu provozuje svůj krámek s knihami a bylinkami, ale jak záhy zjistíme, není to jen tak obyčejný mastičkář. Miluje rudolfinskou Prahu, a tak se snaží být nenápadný, aby ji náhodou nemusel opustit. On to totiž hraje na všechny strany a dokáže si nerozházet mocné šlechtice ani církevní hodnostáře. A celkem dobře zvládá svými službami pomoci i démonům a zároveň andělům, ba i takovým entitám jako je vodník. Protislužby pak inkasuje ze všech stran. Je mazaný a protřelý, aby ne, když je na světě docela dlouhou dobu. Kým vlastně je tenhle na pohled všední týpek, si musíte přečíst sami. Já jen dodám, že to bylo hodně příjemné čtení nepostrádající humor a drobné narážky a vtipné pointy.