Výpravy za dobrodružstvím

Výpravy za dobrodružstvím https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33996/vypravy-za-dobrodruzstvim-33996.jpg 5 38 9

Výpravy za dobrodružstvím navazují na knihu Rok malých dobrodružství, v němž je zajímavý, všestranný program pro volný čas trávený doma a v městském prostředí. Obě knihy se vzájemně doplňují a jsou jedinečným pokusem vyprovokovat čtenáře k samostatné, aktivní, tvořivé činnosti.

Přidat komentář

Dzis.Vagriski
14.06.2023 4 z 5

První i druhé vydání znám. Je zpracované výborně po obsahové, textové i grafické stránce. Viděl jsem však poslední vydání a musím napsat, že velké zklamání. A není to nostalgií na dětství. Naopak, na knihu jsem narazil až nedávno. I pro dospělého člověka je tam hodně informací, které jinde nemusí najít.

Turlogh
04.09.2021 5 z 5

Další skvělá publikace rad, nápadů, návodů a her pro veškerou možnost činnost s dětmi a mládeží v oddílech, klubech a podobných institucích... Opět Miloš Zapletal, vůdce a spisovatel v nejlepší formě. Doporučuji všem zájemcům o výše uvedenou činnost! Howgh.


muf-rodrigo
06.04.2021 5 z 5

Kniha mého mládí, z dob, kdy ještě nebyl internet, byla fantastická a stále je. Kniha, kterou jsem četl s napětím, plná příběhů, nápadů a popisů přírody. Inspirace k pobytu v přírodě, když jsme bývali na chatě nebo jsem vyběhl za město. Můžu jen doufat, že zaujme moji druhou dceru, tu první zajímá bohužel jenom mobil a hovadiny. Ale třeba i ona jednou trochu dospěje a nabere rozum, pochopí, co smysl má, a co ne, a tuhle knihu prolistuje.

Massek
02.07.2020 5 z 5

Jistota, ke které se mohu vždy vrátit. Dostal jsem ji už v dětství a slouží mi dodnes, i když už podle toho chudák taky trochu vypadá. Ale co, přímo dle poselství tohoto titulu to beru tak, že knihy se mají číst a dobrodružství se má prožít.

Nočnípták
16.03.2020 5 z 5

Když v roce 1986 kniha vyšla, pořídila jsem ji 2x. Pro syna - skauta a pro mne - vedoucí. Ta moje je častým čtením a taháním v báglu celá otrhaná. Asi před třemi lety se mi vydařil v antikvariátu úlovek - stejný rok vydání, krásná jako nová. Snad vůbec nečtená. A já pořád hledám a čtu v tom starém "salátu" a tu pěknou mám schovanou. Letos ji dám vnukovi k narozkám. Snad si jí bude cenit jako já.

Čtenářská výzva 2020 - kniha, která má na obálce květinu

Metroušek
15.03.2017 5 z 5

Přiznám se, že mi příroda - ať už flóra či fauna - nikdy moc neříkala, a raději jsem vždycky žil v nějakém útulném pokoji s knihami a reprodukovanou hudbou dle mého výběru. Nicméně tuto knihu mám rád, a v mé knihovničce mi ukazuje, jak báječně by se dalo žít, kdybych čtení knih dokázal propojit právě s přírodou. Úžasná knížka! Kdo ty věci dokáže spojit, měl by pak zkusit Nevrlého Karpatské hry.

Taťka Hraboš
29.02.2016 5 z 5

Tuhle knihu jsem dostal jako jedenáctiletý a za mlada jsem v ní často hledal inspiraci. Celou jsem ji ale přečetl až nyní po 30 letech. Skvělá publikace, která je v dnešní době, kdy děcka člověk musí tahat ven od počítačů, tabletů a mobilů, dokonce mnohem mnohem aktuálnější než v osmdesátých letech, kdy spatřila světlo světa. Určitě si ještě nějakou knihu od pana Zapletala do knihovničky pořídím.

panPsax
15.05.2013 5 z 5

Kniha rozdělená dle ročních období, kde pro každé je možno plnit různé úkoly a poznávat aktuální faunu i flóru. Ideální pro malé badatele! .)

Joges
19.09.2012 5 z 5

První vydání této knihy mám doma už přes dvacet let. Za tu dobu mi kniha velmi dobře posloužila. Zejména při práci s oddílem, na výpravách apod. Asi bych se jí nedokázal nikdy zbavit.