Výpravy opačným směrem

Výpravy opačným směrem https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20032/vypravy-opacnym-smerem-20032.jpg 4 23 3

Výbor z autorových vědeckofantas­tických povídek, v nichž tvůrce se smyslem pro psychologii člověka postihuje s nevšední vynalézavostí reálné problémy současné civilizace, přičemž vědecké objevy jsou jen kataly­zátorem, který vede k zamyšlení nad stavem společnosti a nad její budoucností. 1. vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Přidat komentář

marlowe
28.08.2016 3 z 5

Najednou (po letech) už jsme si s Josefem Nesvadbou neměli co říci. Z některých povídek čouhá dobová poplatnost, z jiných příliš mnoho hlušiny, teze přebíjejí příběh.
Nebýt nostalgických vzpomínek, počet hvězd bych ještě pokrátil!

hynzek
07.05.2016 4 z 5

Některé povídky brilantní (Ztracená tvář, Anděl posledního soudu, Výprava opačným směrem), jiné slabší, příliš psychologizující. Opakující se motivy: předurčení, tajné vynálezy, emigranti. Traktát o vlastnostech člověka napsaný formou sci-fi.


joseph
24.10.2012

Moc dobrá knížka,táke jsem četl mnohokrát a stále se k ní vracím,skvělé povídky,např.Mordair,nevím,jak to vidí jiní čtenáři v záplavě různých sci fi knížek a třeba filmů,ale mně vychází tahle kniha nejlépe.a vůbec všechny knihy od pana Nesvadby,mám k němu velkou ůctu a vážím si ho.