Vyprávění o rostlinách

Vyprávění o rostlinách https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46228/vypraveni-o-rostlina-46228.jpg 5 2 1

Přední rostlinný anatom nás v této publikaci systematicky provádí životem rostliny od jejího klíčení až po přípravu na zimní období. Základem vyprávění je popis stavby rostlin a jejich jednotlivých fyziologických procesův průběhu celého vegetačního období. To vše je zarámováno příjemným čtením, v němž se zrcadlí nejen autorova láska k přírodě, ale i životní moudrost a zkušenosti.... celý text

Přidat komentář

Jordanka9
22.05.2021 5 z 5

Velice poutavě napsaná kniha našeho předního rostlinného anatoma profesora Jaroslava Pazourka.
Autor se snaží populární formou poskytnout zájemcům informace o životě rostlin od klíčení po připravu na zimní spánek. V úvodu se čtenář poučí ( zopakuje si vědomosti) o stavbě rostlin, rostlinné buňce, pletivech ,základních orgánech , fyziologických procesech.
Dalších 8 kapitol se zabývá jednotlivými fázemi zivota rostliny, to vše doprovázeno spoustou schémat a mikroforografií. K těm se já opakovaně vracím.
Na rozdíl od čistě odborných publikací je tato doprovázena příjemným čtením, ze kterého cítíme autorovu lásku k přírodě , jeho životní moudrost a zkušenosti. Škoda, že autor již není mezi námi.
Rozhodně doporučuji všem, kteří se rostlinami obklopují nebo je pěstují ať již jen pro radost či pro užitek. Neuškodila by ani těm, kteří se doposud nenaučii rostliny vážit , respektovat je a chránit.
Recenzentem je prof. RNDr.Lubomir Nátr, DrSc. , autor knihy Země jako skleník ( (viz komentář)

Autorovy další knížky

Jaroslav Pazourek
česká, 1923 - 1998
2001  100%Vyprávění o rostlinách
1970  0%Botanika pro II. ročník gymnázií
1960  0%Rychlé metody botanické mikrotechniky
1979  100%Poznáváme vnitřní stavbu rostlin

Kniha Vyprávění o rostlinách je v

Přečtených3x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce9x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x