Vyprahlá země

Vyprahlá země https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361463/bmid_vyprahla-zeme-7YB-361463.jpg 4 29 11

Mladičká Vicky dorazí v době zlaté horečky ke břehům Austrálie, a přestože touží po návratu do rodné Anglie, k novému kontinentu ji připoutá zájem pohledného Jonathana. Chudobný muž ve snaze získat srdce bohaté mladé dámy odjíždí na zlatá pole, aby zbohatl a směl se o ni ucházet. Vickyina rodina lásce nepřeje a splétá intriky tak dokonale, že je pro oba milence těžké jim neuvěřit.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Goldzeit , 2015


více info...

Přidat komentář

čef
17.09.2021 4 z 5

Jedná se o typický milostný román, kde zamilovaní procházejí různými nebezpečími a padají do náruče jiným partnerům. Děj pokračuje briskně v klíčových scénách i po několika letech. Není to tedy historická ani místopisná kniha, odehrávat se toto mohlo kdekoliv a kdykoliv, jako se něco podobného určitě stalo v mnoha myslích jiných spisovatelů častěji však spisovatelek. Celkově tedy jedna z mnoha.

babiočka
21.03.2021 4 z 5

Jako oddychovka po knize "Dívky beze jména" se tato pohádka pro ženy ;-) četla velmi dobře.


Sofonisba
15.01.2021 2 z 5

Mirja Hein alias Laura Walden. Děj se opět odehrává v Austrálii, tentokrát v období zlaté horečky. Autorka knihu "zabydlela" spoustou postav a jejich životních příběhů, které nedotáhla do konce. Respektive, na málo stránkách toho zbývalo k řešení moc. A tak se skokově všichni šťastně sešli na svatbě. Už jsem od této autorky četla lepší knihu

brectanka
18.02.2020 odpad!

Uf, neskutečně zamotaná červená knihovna. Kdo by se těšil na čtivý román ve stylu Tamary McKinley, bude nejspíš zklamán. Jde spíš o prvorepublikový ženský román. První a nejspíš i poslední přečtené dílo této spisovatelky.

Lemurka
17.10.2019 2 z 5

Jednoduchý převídatelný příběh. Přidanou hodnotu má akorát v prostředí a době, kdy se odehrává. Nejzajímavější byla třetí část knihy. Jako oddechovka budiž. Sáhla jsem po ní jen proto, že to napsala Laura Walden, jejíchž knihy se mi četly dobře (taky byly lepší než tato).

medlovice
01.04.2019 4 z 5

Někdy mám náladu na romantiku a tuto knížku mi vrátila mamka se slovy, že to byl velmi silný příběh. No nevěřte vlastní matce. S tímto doporučením jsem se přenesla do Austrálie , do doby zlaté horečky a seznámila se Vicky, dívkou , které bude brzy 18 let a zrovna se zamilovala do sympatického zlatokopa. Jenže Vicky je z bohaté rodiny a lásce mladých není přáno. Dívka i tak odjede do svým vyvoleným, tajně a statečně čelí cestě v dostavníku , najde svou lásku a žel, také otěhotní ale provdá se za jiného a žijí spolu štastně až do jeho smrti. Pak se teprve naplní, že stará láska nerezaví a už nic nebrán,í aby ti dva byli spolu i po dvaceti letech. Nakonec, nebylo jí ani 40.když se vdala za svého , nyní už bohatého zlatokopa. Opravdu silný příběh, bavil mě.

ave55
28.01.2019 1 z 5

Knihu jsem přeskákala jak australský klokan. Velmi naivní a v té době nepravděpodobná romantika. Knihy, které psala tato autorka pod jménem Laura Walden se mi zdály o trošičku čtivější.

alnahu
10.09.2018 4 z 5

Dobrodružný příběh z období zlaté horečky ve kterém nechybí intriky,romantika a dobrodružství. Kniha se mi četla dobře.

Ditules
18.04.2018 4 z 5

Poslední dobou mám knihy z australského prostředí v oblibě... Zajímavé téma, sympatičtí hrdinové.

putpuda
20.03.2018 5 z 5

Mě se tedy líbila a moc. Jasně, červená knihovna jak vyšitá, místy lehce naivní až úsměvné, např. hádky mezi sestrami -jakoby jim bylo 5 let ;). Ale jak jsem se začetla, nemohla jsem se odtrhnout. Nejdřív jsem si říkala, že je tu zase další autorka, co se snaží napodobit T. Mckinley či E. Haran a pak jsem zjistila, že M. Hein je Laura Walden, jejíž knihy mám ráda. Opravdu mi to připomínalo ty starší knihy od Tamary. A ty já můžu ;).
Příběh se odvíjí v podstatě po celé dvě generace, kde se "zazobaná a vznešená" rodina snaží svými intrikami zabránit vztahu mezi bohatou Vicky a chudým zlatokopem Jonathanem. Takže mohu vřele doporučit těm, co mají rádi L. Walden nebo Tamaru Mc. i těm, co mají rádi knihy z dob osidlování Austrálie ;)

Ewik
29.12.2017 4 z 5

Zajímavý námět z období kolonizace Austrálie a probíhající zlaté horečky. Z textu jasně vyplývá autorčina náklonnost k této zemi a jejím historickým a kulturním tradicím, což oceňuji.
Příběh je poutavý a rozmanitý co do počtu postav, míst a událostí. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že celé je to nějak moc uspěchané. Naše hrdinka si už na třetí stránce nechá dát "francouzáka" od úplně cizího chlapa a během okamžiku se rozhodne vdát se. Nevím, pro tu dobu, kdy se příběh odehrává a v jakých společenských kruzích Viky je, je to celkem nepravděpodobné a trošku i divné.
Nicméně děj je čtivý, o drama rozhodně není nouze, spravedlnost je slepá a konec je opět zbytečně rychlý a možná i trošičku násilný. Skoro jako by autorce došly nápady a potřebovala to celé nějak kulantně zakončit a odklidit nepotřebné. A to ani nemluvím a jistých nedořešených záležitostech, které zůstaly jaksi viset ve vzduchu.
Nebo to prostě jen moc rozebírám. Za mě celkem příjemné dobrodrůžo na zpestření několika večerů. 3,5*

Autorovy další knížky

Mirja Hein (p)
německá
2017  72%Vyprahlá země
2018  72%Dokud nás láska nerozdělí

Kniha Vyprahlá země je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce46x
Chystám se číst17x
Chci si koupit3x