Vynucené přistání

Vynucené přistání https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105686/vynucene-pristani-105686.jpg 4 36 6

Let číslo 255. odlétající z Kennedyho letiště v New Yorku do Chicaga, má na palubě sto cestujících a pět členů posádky. Kromě pasažérů přepravuje neobvyklý náklad - přes tři tisíce liber zlata v prutech. Z bezpečnostních důvodů je s tímto faktem obeznámen pouze kapitán. Vůbec nikdo už neví o dalším utajeném nákladu - dvou dálkově řízených bombách. Jedna z nich demonstrativně vybuchne. Příkazy, které následují, uvedou do pohybu jeden z nejtroufalejších únosů v historii letectva.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Forced landing , 1983


více info...

Přidat komentář

petulik330
06.02.2023 3 z 5

Únos letadla a krádež staré letadlové lodi a ponorky kvůli zlatu. Dost šílený plán, kvůli kterému byla kniha docela dost čtivá.
Padouši měli dost dobře vymyšlený plán jak získat "trochu" zlata. Lupiči byly docela chytří a velice troufalí, ale nestačily na unesené cestující z uneseného letadla. Tem pomohla náhoda a dost štěstí ale nakonec se s toho dostali všichni živí.

rumund
20.11.2020 3 z 5

Knihy Thomase Blocka, to je záruka kvalitního čtení.


kalache
11.08.2019 3 z 5

...bombardéry při náletu na Tokio startovaly proti silnému větru a pří velké rychlosti letadlové lodi.Ze stojící lodi by to byl dost velký problém.I jinak je to dost šílený plán...

ber-tram
28.06.2018 3 z 5

Nevím, jestli tenhle námět zfilmovali, ale kdyby ano, excelovali by v něm Chuck Norris, Michael Dudikoff, Steven Berkoff, Michael Ironside či jiné hvězdy béčkového žánru.
Rozjezd působí seriózně, načež zjistíte, že kvůli pár bedničkám zlata padouch zinscenuje div ne třetí světovou a hrstka odvážných amatérů mu zatne tipec.
Konzumuje se to bezvadně a shovívavě, jako skoro každé béčko, a rádo se vzpomíná na vydařenější Blockův Mayday. 18/18

prediger
04.11.2016 1 z 5

souhlasím s mispulinem. Mé pocity jsou velice smíšené. Autor v rámci příběhu vytvořil několik dějových linií, které nechal otevřené a s koncem knihy se ukázaly jako nedůležité. Co ovšem nelze spisovateli odepřít je skoro až úchylný popis veškerých úmrtí. Dokonalý popis otravy plynem, utonutí, střelné rány a opařeniny byly popsány s takovou vervou, až mi zamrazilo.

mispulin
11.09.2013 3 z 5

Byla to moje první kniha od tohoto spisovatele. Budu si muset přečíst ještě jinou knihu abych si udělal lepší obrázek o autorovi.
Tento příběh se mi zdál trochu naivní.