Výkvět mužství

Výkvět mužství https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141045/bmid_vykvet-muzstvi-Vvx-141045.jpg 4 27 5

Nejnovější a nejšťavnatější román britského humoristy. H. G. Wells byl jedním z nejpronikavějších autorů, vizionářů a milovníků 20. století. Proslavil se nejen nejčastěji filmovanými romány z oblasti science fiction (Válka světů, Stroj času, Ostrov dr. Moreaua), ale také revolučními postoji v oblasti sociální politiky nebo třeba volné lásky. K jeho známým patřily nejvýznačnější osobnosti tehdejšího světa. Novelista a humorista David Lodge vypráví pravdivý příběh o lidské vášni a posedlosti, ztrátách pozdního života i humoru nadcházejícího konce. Za překlad románu Nejtišší trest obdržel Richard Podaný Magnesii Literu v kategorii Překlad.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

A Man of Parts , 2011


více info...

Přidat komentář

patch
05.06.2023 4 z 5

Skvěle napsané, životné, přehledné. Nejlepší jsou ty části, kdy Ejčí polemizuje s Osudem, Smrťem nebo kým. Obrázek doby na životě reálného člověka se všemi jeho chybami i přednostmi.

Bulba
03.01.2020 5 z 5

Pan Lodge opět nezklamal, i když na rozdíl od jeho jiných románů je tento životopisem skutečné osoby.


Sisssi
16.08.2017

Pobavilo, poučilo, potěšilo. Románová biografie, která čtenáře seznámí nejen s H. G. Wellsem, ale i s dobou, ve které žil. Člověk si uvědomí odlišnosti mezi smýšlením Anglie a středoevropského prostoru na počátku 20. století.

Yetti
21.03.2014 5 z 5

Už dlouho jsem nečetl tak skvělý biografický román. Vlastně jsem teprve během jeho čtení pochopil, proč byl H. G. Wells ve své době považován za nejslavnějšího světového spisovatele.

Lost Soul
23.05.2013 5 z 5

Skvělý biografický román o spisovateli H.G.Wellsovi, který se zaměřuje nejen na jeho dílo, ale hlavně na jeho osobní život poznamenaný Wellsovou sexuální náruživostí. Za svůj život vystřídal spoustu milenek, které ho však musely také intelektuálně stimulovat, být jeho múzami. Román je skvěle napsán a kvalitně přeložen.