Výjimečný webdesign

Výjimečný webdesign https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173634/bmid_vyjimecny-webdesign-RFc-173634.jpg 1 1 1

Tvorba webových designů, které vynikají nad obecný průměr a jichž si lidé opravdu všimnou, patří mezi největší výzvy webdesignéra. Objevte tajemství vazby mezi kódem, obsahem a vizuální složkou, abyste nově nabyté znalosti dokázali využít ke zvýšení viditelnosti, použitelnosti a krásy designu.

Literatura naučná PC literatura
Vydáno: , Computer Press (CP Books)
Originální název:

Distinctive design , 2012


více info...

Přidat komentář

Singularis.mzf
30.06.2019 1 z 5

Český překlad této knihy je opravdu osobitý a výjimečný; reálně to ovšem znamená otřesný a nesrozumitelný, takže kniha je mnohem užitečnější jako komická ukázka strašného překladu (četl/a jsem nějaké knihy, které dostaly anticenu Skřipec, a tato je ještě podstatně horší) než jako příručka webdesignéra.

Nad většinou vět je nutno dlouho přemýšlet, než pochopíte, co by mohly znamenat, např. „Jelikož weby nejsou hmatatelné objekty a vykreslují se okamžitě na rozdíl od neměnného tisku na papír, jste omezeni množstvím kontroly, kterou byste si přáli mít nad tím, jaký uživatelský prožitek si návštěvníci odnesou z vašeho webu.“ (str. 48) Plno souvětí v knize je tak nesrozumitelných, že zdánlivě nemá hlavu ani patu, např.: „Hodnota, kterou obsah poskytuje webu, je mnohem vyšší než jen dodání hezkého designu, aby se uživatelé rádi vraceli; jeho úloha jakožto budovatele vztahů s webovými službami spočívá v tom, že této komunikatvní proměnné dodává skutečnou sílu, osobitost a ovlivňuje prodeje.“ (str. 95)

Podobným stylem je psána takřka celá kniha a vyvrcholením je název závěrečné části „Design zaměřený na všudypřítomné uživatele“!

Po obsahové stránce je ale kniha přehledně uspořádaná a každá kapitola shrnuje věci, které by webdesigner měl znát. Jsou to však spíš základy, které zkušenější designeři už dávno znají z jiných knih.

Štítky knihy

tvorba webu

Autorovy knížky

2012  20%Výjimečný webdesign

Kniha Výjimečný webdesign je v

Přečtených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x