Vyhnanství trpaslíků

Vyhnanství trpaslíků https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125890/vyhnanstvi-trpasliku-125890.jpg 4 35 2

Trpaslíci II. série

< 2. díl >

Hluboko pod Stínovými horami se nesčetné kilometry táhnou obrovské, nádherně zdobené síně trpasličí říše Elan-Dhor a trpaslíci pořád ještě razí štoly čím dál hlouběji do skály. Až jednoho dne narazí na úplně nový, neznámý systém jeskyní – a tím uvolní hrozbu, které nemá Elan-Dhor čím. Temní elfové dobyli podzemní trpasličí říši Elan-Dhor. Při pátrání po nové vlasti se vydává Barlok s několika válečníky do Zarkhadulu, kdysi nejnádhernějšího trpasličího dolu. Zarkhadul byl ale před staletími z neznámých důvodů opuštěn. V hlubinách dolu narážejí trpaslíci na děsivou pravdu – a poznávají, že pokud chtějí někdy dobýt svou vlast zpět, jsou odkázáni na magii elfů z lesů. zdroj: knihcentrum.cz... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Zwergenbann


více info...

Přidat komentář

Filatov
30.09.2023 3 z 5

Rehfeld prakticky zopakoval to samé, co se stalo v prvním díle. Děj byl utahaný a kopíroval Pána prstenů, kdy se Společenstvo rozbilo a každý šel svou cestou, akorát tady to nebylo tak záživné a když se na posledních dvaceti stranách začalo něco dít, tak to bylo rychle odbyto a ošizeno.

Miro.slav
06.09.2016 2 z 5

O kúsok lepšie než prvý diel, no stále sa autor nedostal k hlbšiemu prepracovaniu trpasličej spoločnosti. Nedozvedáme sa o tom viac než v prvom diele. Stále sú trpaslíci naviazaní na pomoc od šikmých uší. Stále vidíme trpaslíkov triasť sa strachom a hrôzou. Stále trpaslíci pôsobia dojmom slaboduchých slabochov (napr. pri doprovode kráľovnej Tharlie do mesta Claiborn ju strážilo iba päť trpaslíkov), proelfských zmäkčilcov a neskúsených mantákov. Čo je však treba hodnotiť pozitívne je objavenie vstupu do Zarkhadulu a jeho postupné prieskumy. Snáď bude tretí diel opäť o kúsok lepší a človek nadobudne dojem, že postavy v knihe sú naozaj trpaslíci.


Štítky knihy

elfové trpaslíci

Autorovy další knížky

Frank Rehfeld
německá, 1962
2011  78%Prokletí trpaslíků
2013  79%Krev trpaslíků
2012  81%Vyhnanství trpaslíků
1994  77%Útok ze vzduchu
1994  75%Štvanice napříč časem

Kniha Vyhnanství trpaslíků je v

Přečtených61x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce81x
Chystám se číst19x
Chci si koupit8x