Výhled do ráje

Výhled do ráje https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351361/bmid_vyhled-do-raje-UqM-351361.jpg 4 23 3

Elling série

1. díl >

Úvodní díl tetralogie o citlivém podivínovi Ellingovi. Celý Ellingův dosavadní život, dvaatřicet let, tu byli jen oni dva – on a matka. Po její smrti se plachému asociálovi otevřou zcela nové výhledy… Pořídí si dalekohled a šmíruje sousedy, neváhá vyrazit ani do terénu a pozorovat své objekty na poště nebo v supermarketu. Vzniká tím spousta úsměvných situací, ale jeho bezelstnýma očima spatříme i leccos nelichotivého o takzvaně normálních lidech.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Utsikt til paradiset , 1993


více info...

Přidat komentář

LahoferRose
20.06.2020 2 z 5

Opravdu divné čtení.... Proč je Elling takový není nikde vysvětleno. Ke knize se nejspíš nevrátím a nevím, zda budu číst další díly. Myšlenkové pochody ohledně přemítání o životě sousedů mi přišlo až příliš detailní.

bagel
06.11.2018 2 z 5

Naštěstí jsem nejdříve četla druhý díl, takže jsem Elllingovu povahu a chování celkem chápala. Přesto jsem byla z knihy zklamaná.


ipe
24.03.2018 3 z 5

Zajímavý norský spisovatel a umí psát, to rozhodně. Knížka vás vtáhne, jste uvnitř děje. Moc se mi líbila výprava knihy, obálka, grafická úprava. Je radost vzít knihu do ruky. Po přečtení asi poloviny příběhu jsem začala mít dojem, že autor se nejdříve podrobně poučil v nějaké učebnici psychiatrie o všech možných lidských úchylkách a pak je rovnoměrně rozložil do příběhu. Snad s úmyslem, aby se kniha prodávala? Přitom to opravdu víc ruší než baví. A to rozpatlávání a opakování těchto motivů se pro mě stalo nechutným a už jsem knihu jen prolistovala. Nevím jestli se pustím do dalších dílů. Podle mě je škoda, že autor, který má dar vyprávění si pomáhá, pro mě neúnosnou berličkou. Komu ale nevadí, že si hlavu zanese nechutnými obrazy, nechť se do toho pustí, nebude zklamán.

Autorovy další knížky

Ingvar Ambjørnsen
norská, 1956
2006  86%Pokrevní bratři
2010  83%Bílí negři
2015  88%Samson a Roberto - Dědictví po strýčkovi
2017  70%Výhled do ráje

Kniha Výhled do ráje je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x