Vyhazovač

Vyhazovač https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442774/bmid_vyhazovac-jp8-442774.png 3 47 19

Svěží, odlehčená a lehce humorná detektivka z newyorského podsvětí je plná akce i napětí, ale kdo hledá pouze krvavé orgie, vraždící monstra a hromady mrtvol, měl by sáhnout po jiné knize. Hlavní postavou je Joe Brody, inteligentní mladý muž s pohnutou minulostí, kterého vyloučili z Harvardu a který má za sebou službu v armádě včetně zahraničních bojových misí. Od dětství se kamarádí s dalším z klíčových aktérů příběhu, Giem Caprisim, šéfem místní mafie, a pracuje v jednom z jeho podniků jako vyhazovač. Do Joeova života vstoupí vedle jiných i dvě mladé ženy – jedna z nich je členka ruského zločineckého klanu Jelena, která spolu s Joem stojí na té „špatné“ straně, a především pak kladná hrdinka Donna Zamorová, agentka FBI, rozvedená matka samoživitelka, zodpovědná a poněkud vyhořelá policistka, otrávená prací, mužským šovinismem kolegů i bývalým manželem. Žádný z hrdinů není vysloveně černý nebo bílý, román postupně odkrývá příčiny a motivy jejich jednání a ukazuje, že nikdo vlastně nejsme tak úplně pánem svého osudu. Příběh sleduje několik souběžných nebo na sebe navazujících zápletek, objeví se v něm pochopitelně vedle FBI i CIA, vedle mafie italské i ruská, židovská i čínské Triády, mihne se zde plejáda různorodých postav, až nakonec vygraduje ve finále, za které by se nemusel stydět žádný hollywoodský akční trhák. A jestli všechno dobře dopadne, jak by se od nefalšované americké detektivky čekalo? Přečtěte si a uvidíte!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Bouncer , 2018


více info...

Přidat komentář

essene
19.02.2024 2 z 5

Nebylo to nic moc,kdybych to nečetla,nic by se nestalo)

dagsvob
03.02.2024 5 z 5

Skvělá humorná detektivka


ZuzanaZ83
10.12.2023 4 z 5

Svižná kniha plná akce, zápletek, ale i humoru. Autor popisuje hodného padoucha i zlého policajta. Žádná z postav není příliš detailně popsána, ale to by v tomhle případě bylo spíše ke škodě.
Tenhle příběh je z poličky nenáročného čtení, ale bez jakékoliv výtky nebo dehonestace.

Jidu
24.07.2023 1 z 5

Jejich revírem je dálnice, jejich tempo je vražedné....vzpomínáte si na Kobru 11? No, tak vítejte v její knižní a méně povedené podobě.

Auta lítají vzduchem jak balonky nafouknuté héliem, kulky sviští kolem všeho, ale záhadně nezasáhnou cíl, a když už ano!? Tak pohoda, jedeme dál!

Popravdě si z této knihy moc neodnáším. Nebavila mě ani trochu, nechápu řazení do detektivky. Je to čistokrevný předramatizovaný akčňák.

Z postav mi utkvěla v hlavě jen Donna, protože občas pronesla něco vtipného, ale to je opravdu vše.

Kdybych tuto knihu nečetla, nic se nestane, ale kdo si chce přečíst psanou Kobru 11 - tady je. Jenže furt chybí ty úžasné hlavní postavy.

Víc asi nemám co dodat. Jsou určitě lepší knihy na toto téma a upřímně ji nedoporučuji.

WaN635
15.08.2022 3 z 5

Neurazí, nenadchne. Nějak jsem nenarazila na ten černý humor, nebo vůbec nějaký.
Jako Joe mě bavil, svým způsobem i Donna, ale postavy byly prostě nedotažené.
Z knihy mám pocit, že autor bude chtít pokračovat.

Miška74
03.08.2022 3 z 5

Kniha nebyla úplně špatná, ale taky to nebylo něco, z čeho bych si sedla na zadek. Po jejím přečtení mám asi víc otázek než jsem měla na začátku knihy. Děj byl celkem zajímavý, četlo se to celkem snadno, ale pořád mi tam toho hodně chybělo.

Jaruš7
26.06.2022 5 z 5

Jako J. Evanovich - má srdcovka.
Má to ty správné stimuly co vzbudí pocity z fádnosti.
Po dlouhé době mě všetečnost dohnala ke stránkám oblíbeného Notina (znalost známé charakteristické vůně mi chyběla), loupež takové vzácnosti jsem podvědomě chápala coby neodolatelnost.
Vše ve zmatku a bitek s myslí svůdně obluzenou se přitažlivost aktérů jeví jako vzácnost nad jiné.

Citace:" ...představil si ...cítíš, jako kdyby čichový vjem, stejně jako paměť, přicházel zevnitř, a ne z venku. Jako kdyby tam byl někde uložen, někde v mozku nebo jako šňůrka korálků podél nervů nebo spící někde v krvi: všechny sny, noční můry, radosti i bolesti a dokonce i láska - jako by to všechno čekalo, až je ta pravá kombinace kapiček, ten pravý elixír, odemkne. A přesně takhle tu jsou ve sklenicích lapené tyto pachy - pěkně za sklem spí, dokud je někdo nepustí do světa, ať už to bude k užitku, nebo ke škodě."

Další díl bych moc ráda, má to totiž šmrnc.

Šárka88
21.03.2022 2 z 5

Knížka, která neurazí a ani nenadchne. Dle mě, čtení o něčem a ničem. Jak zde již píšou ostatní, parodie na detektivku a tak.

Petkona
09.12.2021 3 z 5

Na tuhle knihu jsem narazila jen náhodou v knihovně a ani se nedivím, že jsem na ni nenarazila dřív, protože to nebylo nic extra. Líbila se mi ta atmosféra a prostředí a možná i trochu postavy, ale jinak mě to nějak moc nezaujalo. Fajn kniha na víkend, u které si odpočnete, ale nic víc nic míň.

vincek1
15.10.2021 2 z 5

Detektivka? Tak trochu naruby, také jsem čekal trochu více onoho slibovaného černého humoru, ale nedočkal jsem se, Parodie to přímo nebyla, ale spíše občas až moc drsný příběh.

SilvieSisinka
21.08.2021 3 z 5

Nic moc,kdybych knihu nečetla vůbec by mě to nevadilo.Prumer

lucakuca
22.06.2021 3 z 5

Nedovařené, nedochucené a lehce připálené. A přitom to byl tak lákavý recept. Mafie ano, FBI ano, ale vydatná dávka černého humoru? To ne, toho tam zas tolik není....
Joe mě zajímá, třeba se s ním ještě setkám.

bbara155
11.11.2020 3 z 5

Jako parodie na akční detektivku dobré.

Katania
17.10.2020 5 z 5

Mě to bavilo, nenáročná jednohubka. Určitě bych si přečetla i další díl, kde Joe bude.

1amu
11.10.2020 2 z 5

Divná kniha. Při čtení jsem si připadal, že čtu jakési hatlámo-patlámo (viz alchymisté z doby Rudolfa II.), kde autor neví o čem bude další kapitola. Dvojice hlavních teroristů je popsána výstižně jako ve Večerníčku o Patovi a Matovi.
Schůzka mafiánů podle národností, kterou organizuje italská část, je čímsi jako setkání odborových organizací v NY.
Ale jeden odstavec se autorovi podařil - úvaha hlavního teroristy o jeho životním poslání :
Měl jasný cíl, na který mohl soustředit svou veškerou energii. Tím byla destabilizace, nahlodání a pak zhroucení americké liberální demokracie. Bojovníci za tuto věc neuvažují v řádu týdnů, ani let, ale v řádu století, či epoch.
A opravdu, když se čtenáři podíváš, jak to dnes v USA vypadá, tak tento velký cíl se zdá mnohem realističtější a blíž, než by si třeba i fanatik mohl přát.
Kdyby Amerika dostala šanci, sama sebe by zničila. A oni jí v tom pouze chtějí pomoci.
Cosi mi to připomíná.

DominaCZ
08.10.2020 odpad!

Mně to přišlo jak pro blbečky-týpci všichni nej z nej, Zamorová ufňukaná rasistka, která je proti bílejm a hned ve všem vidí osobní atak, jako gangsta on byl dost suchej a příliš nenápadnej, z gangsty to musí čišet na sto honů a ne že bude papkat vege travičku kvůli cholesterólu a bude dělat jen převoz aut a nějaký obchodní karty...to je o ničem na to, jak hovoří brutálně anotace. A propletení tun mafií, který se stanou v závěru jednou big family? trapas.
Tohle není funny a zfilmovat si to určo nezaslouží, ale topit by se s tím mohlo dobře.

mikika
07.09.2020 3 z 5

na to, jak v anotaci naslibovali "odlehčenou vtipnou detektivku" to zas tak moc vtipné nebylo. na začátku slibný potenciál, ale vyšel do ztracena.

rajcatko
31.08.2020 2 z 5

Taková bezemotivní detektivka, která neurazí ani nenadchne. Závěr mi přišel zvláštní, ale střípky humoru to vykompenzovaly.

encyklopedie
31.07.2020 5 z 5

...příjemné počteníčko ...The Bouncer není jen tak někdo ...... určitě se najdou lepší knihy, ale já jsem stovkař.....100% a pokud bude další Joe, tak šup sem s ním....

Autorovy knížky

David Gordon
americká, 1967
2020  68%Vyhazovač

Kniha Vyhazovač je v

Právě čtených1x
Přečtených59x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce91x
Chystám se číst48x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x