Vygoogli si to!

Vygoogli si to! https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425278/mid_vygoogli-si-to-A7g-425278.jpg 4 8 3

Larry Page a Sergej Brin začali svou kariéru jako dva studenti univerzity Stanford s odvážným nápadem: dát řád všem informacím na světě. Z tohoto zdánlivě snadného cíle brzy vznikla myšlenka na stvoření jedné z nejvlivnějších a nejinovativnějších firem v dějinách. V knize Vygoogli si to! najdete vše – od skromných začátků v podobě diplomové práce, přes revoluci ve vnímání moderních technologií, až po letmý pohled od budoucnosti technologií.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Literatura naučná , PC literatura

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Google It: A History of Google , 2018


více info...

Přidat komentář

Nexxarion
27.06.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetl na jeden zátah, moc se mi líbila.

parxel
21.06.2022 5 z 5

Chcete-li se dozvědět informace o historii společnosti Google a stejnojmenného vyhledávače, tak je tohle kniha přesně pro vás. Nejde sice příliš do hloubky, ale spíše se zaměřuje na hlavní myšlenky a okolnosti za jakých Google vznikl. Kniha zároveň poukazuje na to, jak rozvoj digitálních služeb ovlivnil náš každodenní život a potažmo celý svět.

Z mého pohledu je kniha napsána velmi čtivě, ale zároveň trochu jednostranně. Zaměřuje se zejména na pozitivní přínosy, ale zcela minimálně se dotýká negativních dopadů. V podstatě zmiňuje pouze otázku ochrany osobních údajů.

Ono je sice pěkné a moc užitečné, že si dnes můžeme téměř vše během pár vteřin vygooglit a "zdarma" se dostat k velké spoustě informací. Ale, jsme díky těmto službám lepšími lidmi? Jsme trpělivější? Jsme spokojenější? Upřímě o tom v poslední době hodně pochybuji. Spíš mám pocit, že tomu je přesně naopak.

Otázky podobného druhu však v knize nenaleznete. Musíte si je položit sami. Stejně tak si musíte sami odpovědět na otázku, zda dáte přednost tištěné knize nebo její elektronické verzi. Já osobně miluju pocit, když cítím v ruce knihu, čtu si, otáčím stránky a pomalu se blížím k závěru. Rád si občas zajdu do knihovny, procházím se mezi regály a užívám si tu atmosféru, protože tohle se prostě vygooglit nedá.


JiříŠkorpík
06.01.2020 1 z 5

Vše co víte o Google je v této knize vlastně je tam toho ještě méně. Povrchní až běda. Navíc, mně nesedl ani autorčin styl psaní.

Štítky knihy

Google internet

Autorovy knížky

2019  75%Vygoogli si to!

Kniha Vygoogli si to! je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x