Vyděděná

Vyděděná https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109710/vydedena-109710.jpg 3 7 6

Hlavní hrdinka této knihy Kateřina Horáčková prožila nesnadný život. Pocházela z dobře situované rodiny, avšak zamilovala se do nemajetného houslisty. A rozhodla se spojit s ním svůj život navzdory odporu svých rodičů. Ti se jí za neposlušnost odměnili vyděděním. Po boku milovaného muže Kateřina vystuduje konzervatoř, získá práci učitelky hudby a založí rodinu. V těsných poměrech zvládne porodit a vychovat tři chlapce. Osud ji však tvrdě zkouší nevyléčitelnou nemocí jejích dětí a ztrátou nejbližších lidí...... celý text

Přidat komentář

ZÓNA
09.10.2023 2 z 5

Jak těžké hodnotit.
Z úcty k sepsanému obsahu nelze být příliš příkrý, i když literárnost pokulhává a styl autorky bych přirovnal k pohádkově vyprávěnému příběhu bez nevyjádřených emocí a popisů.
Takových příběhů lze nalézt v časopisech pro ženy velké množství, a tím nijak nechci snižovat potřebu takových tiskovin.
Literaturou je možné nazývati cokoliv, ale pokud budu ctít určitou úroveň textu, myšlenek i zpracování, musím dát nízké hodnocení, ale přitom neodsuzuji.
Kniha si najde svoje čtenáře, protože popisovaný příběh je ze života a snadno se vnímá. Nepříliš náročné cestovní čtení...

fablen
21.05.2019 3 z 5

Takové vyprávění, kde mi chybí více rozvést emoce a tím zapůsobit na čtenáře. Příběh sám o sobě není špatný.


Jana K
26.05.2016 2 z 5

V některém televizním magazínu jsem zahlédla reportáž o paní Horňanové, ve které byla představena coby nejstarší, dosud aktivní spisovatelka v Česku. Zaujala mě a tudíž jsem si řekla, proč si od ní něco nepřečíst. Má volba byla velice jednoduchá, neboť u nás v knihovně byla od této autorky k dispozici jen jedna kniha. Od útlé, stostránkové knížečky jsem toho mnoho nečekala, přesto jsem docela zklamaná. Formou i obsahem by se tento příběh hodil spíše na pokračování do některého z četných pochybných časopisů typu Napsáno životem a dalších.
Příběh je hodně silný, napsaný dle skutečnosti (hlavní hrdinka knihy byla studentkou autorky), podaný ale nudným, jednoduchým způsobem připomínajícím nekonečně dlouhou, nepovedenou školní slohovou práci.
Přesto si autorka určitě zaslouží úctu a obdiv; ten si však rozhodně nezaslouží nakladatelství Epocha, nebo lépe řečeno korektor - jak mohl nechat na ani ne sto stranách textu tolik překlepů to opravdu nechápu.

GepardLady
05.08.2015 2 z 5

Ve vší úctě k paní Horňanové, po literární stránce je dílo velmi podprůměrné. Výtku bych měla i k práci korektora nakladatelství.

skulenka
15.11.2012 2 z 5

Předslov knihy vypovídá o hrozné tragédii, která postihla hlavní hrdinku a upozorňuje na nedostatky v autorčině psaní. Je to rok stará kniha, avšak připadá mi mnohem starší... Pravda je, že si hrdinka knihy prožila své, ale věřím v to, že bohužel existují ještě tragičtější příběhy. Nijak to neodsuzuji, ale přikláním se k střízlivějšímu popisu knihy, než je na obalu knihy uveden.

laydee
29.06.2012

Tak tuto knihu mám doma i s osobním věnováním od autorky, jakmile dočtu co mám rozečtené, chystám se hned na tuto knihu :)

Autorovy další knížky

2005  89%Neobyčejný život
2012  60%Vyděděná
2008  53%Nechtěná msta
2006  76%Blechy v kožichu
2014  50%Osud rodu Erdošů

Kniha Vyděděná je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x