Výchova, zřejmost, vědomí

Výchova, zřejmost, vědomí https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55461/vychova-zrejmost-vedomi-55461.jpg 4 11 3

Pojetí výchovy se vyvíjí od prvních filosofických systémů, které se zabývaly možností poznání světa a tedy zobecnění zkušenosti, která se mohla dále předávat v generacích. Proto se kniha odvíjí od řeckého myšlenkového světa – od Platónovy noetické skepse přes ideál římské ideály Dobra a Ctnosti – dále je tu probrán křesťanský teologický přístup a dílo vrcholí osvícenstvím a rozvojem věd 19. století.... celý text

Přidat komentář

Emik87
21.02.2024 4 z 5

Potřebovala jsem ke studiu. Nejdřív jsem chtěla jen prolistovat, ale nakonec jsem knížku přečetla celou. Sice trošku náročnější čtení, ale stojí za to.

Misericordia
01.09.2017 5 z 5

Výborné tematické dielo uvádzajúce do hĺbok filosofie ako filosofie výchovy. Autor v ňom predstavil dedičstvo gréckeho myslenia, latinskej kultúry a kresťanstva prostredníctvom objasnenia kľúčových pojmov. Vrelo odporúčam každému študentovi i učiteľovi.

Učiť sa otvárať vnútorný zrak a sluch, nechať sa poučiť od múdrejších, pokorne hľadať porozumenie.


sokolovi
03.06.2013 5 z 5

Pro studenty pedagogiky nepostradatelný materiál učiva. Tato kniha, společně s dílem prof. Radima Palouše, je studnice poznání o tom, o čem ve výchově (a v podstatě i v pedagogice a filosofii) vlastně jde. Samotné čteni bylo sice náročnější, ale o to jsem si jej vychutnal a více reflektoval autorovy myšlenky.