Výbušná archeologie

Výbušná archeologie https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31154/bmid_vybusna-archeologie-9Ku-31154.jpg 4 26 5

Podtitul: Dějiny bez dogmat Erich von Däniken a světoznámí archeologičtí experti pokládají tucty znepokojivých otázek a s velkou přesvědčivostí na ně odpovídají: Záhadné podzemní stavby starověkých Egypťanů - to že jsou díla faraonů? Jak by mohli starověcí stavitelé dopravit obrovské balvany do podzemních zařízení, jejichž vchody by tyto kamenné giganty neprošly? Jaký signál přijala z kosmu NASA dne 28. června 2002 při pátrání po mimozemských civilizacích a proč nebyl dosud rozšifrován? V létě 1984 objevili američtí vědci v Antarktidě kameny, které obsahovaly bakterie pocházející z Marsu. Jak se dostaly na Zemi? Dokázali šamani v extatickém rozpoložení snížit váhu žulových bloků, když takzvaně transcendentovali s energetickou podstatou kamenů? Jak je možné, že v jeskyních pod kdysi úrodnou a vodou oplývající Saharou byl nalezen nákres Mléčné dráhy v takové pozici, která byla z pozemské perspektivy viditelná jen před 25 900 roky? Není zvláštní, že v Ekvádoru byl před 3500 lety vystavěn kamenný val, který přesně kopíruje linii rovníku? Za jakým účelem postavili Mayové známé přistávací plochy pro helikoptéry, jež klasická archeologie ještě v roce 1990 považovala za taneční pódia? ...... celý text

Literatura naučná Záhady
Vydáno: , Dialog
Originální název:

Brisante Archäologie , 2009


více info...

Přidat komentář

Lady Greystoke
06.02.2019 4 z 5

Trochu moc překlepů, ale za to kniha nemůže .. Dávám tentokrát jen 4 *, protože nemám ráda, když je někdo arogantní vůči názorům druhých, a ještě k tomu neoprávněně. Naštěstí toto nepochází od samotného Dänikena, ale od jiných autorů, jejichž názory se tato kniha hemží.

Kulhajs
18.09.2018 4 z 5

Přestože se jedná o souhrn článků více autorů a některá témata/články jsou jen výtažek z jejich knih (Fiebagové - stroj na manu, Hausdorf - zase Čína), překvapivě kniha obsahovala i hodně nových témat, o kterých jsem zatím jinde nečetl. Některé rozhovory nebo úvahy jsou trošku nudné, přesto je kniha jako celek výborná.


Rastik
01.05.2016 4 z 5

Začátek knížky je dost nudnej, kde se řeší furt pyramidy a jejich rozměry, úhly atd. V jednu chvíli jsem jí chtěl odložit a vyprdnout se na ní, ale když to zvládnete ( nebo rovnou přeskočíte), tak se to potom rozjede a určitě tam je dost zajímavých otázek a úvah, který stojí za to si vyhledat i na internetu.
Určitě doporučuju. 80% až na ten začátek.

Terva
07.06.2015 4 z 5

Další ze série knih, kterou napsalo více lidí. Články, eseje, postřehy a fakta profesorů, novinářů a spisovatelů na téma mimozemšťané a bohové.

Dandulka
10.03.2012 5 z 5

Zajímavé srovnání názorů různých archeologů a badatelů.