Vúdú magie a náboženství

Vúdú magie a náboženství https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188892/vudu-188892.jpg 5 8 7

Kniha poutavě shrnuje informace o tomto synkretickém afro-karibském náboženství a je vhodnou četbou nejenom pro zájemce o teoretickou část této problematiky, ale i pro osoby se zájmem o praktickou stránku věci, kteří zde naleznou údaje o filosofických a kosmologických základech vúdú, i množství užitečných rad a návodů. Tato kniha v sobě spojuje populárně-naučný text s hloubkou antropologicko-religionistické studie. Obsah knihy je ojedinělý nejen svým rozsahem a zveřejněním mnoha informací, které doposud nebyly v českém prostředí publikovány, ale i uvedenými možnostmi praktikování vúdú v našich podmínkách. Autorka čtivě zpracovává údaje o vúdú od jeho afrických kořenů, přes historii a vývoj na Haiti, až k popisu tamních božstev. V knize dále naleznete kontroverzní témata jako je obětování či posedlost. Dále popis významu snů, rituálních pomůcek a nástrojů, zahrnující i slavné vúdú panenky, temné stránky vúdú včetně fenoménu zombie a lidských obětin a množství původních i novodobých receptů zahrnující prášky, oleje a množství rostlin a dalších korespondencí.... celý text

Přidat komentář

martunka
16.08.2020 5 z 5

Tahle kniha je opravdu velmi dobře napsaná. Určitě se v ní může každý, kdo se začíná zajímat o vodou, dozvědět spoustu užitečných věcí...

An-na
06.09.2019 5 z 5

Nájdete v nej všetko čo potrebujete vedieť. Veľmi príjemné a zaujímavé čítanie. :)


desert.fox
10.03.2019 4 z 5

Knížka se mi líbila.

Rellie
24.09.2018

Kniha pro mě byla zajímavá jako pro člověka, který s danou tématikou nemá dosud nic společného. Autorka dané téma podává čtivě, a čtenář nemá pocit, že čte knihu určenou "poblázněným magorům". Vúdú není jen o píchání jehliček do hadrových panenek. Pokud nic jiného, je to pojednání o daném náboženství, jako kterákoli jiná kniha o jakémkoli jiném náboženství.

Meri.IV
15.09.2018 5 z 5

Kniha dobře strukturovaná a poskytuje úvod do problematiky afrikaribských náboženství. Přináší jasné informace, které nejsou pohádkou pro velké děti a neposlušné magiky. Vhodná pro začínající praktiky, ale také i jako zdroj informací jelikož kniha čerpá z mnoha pramenů, které jsou uvedeny. Kde vidět, že autorka má akademické zkušenosti, což je obravskou výhodou především v tomto typu literatury.

PerchtaR.
13.09.2018 5 z 5

Běžného čtenáře kniha překvapí, protože nejde o "hollywoodské" či "temné" vylíčení "nebezpečného" vúdú, ale o objektivní představení živého náboženství, které má ve světě stále více přívrženců. Na pozadí historických a politických reálií uvedených v knize si čtenář lehce udělá obrázek, za jakých okolností se vúdú zrodilo a proč je úplně jiné, než jak se nám v "béčkových" filmech tvrdí. Kniha má i praktickou část věnovanou magickým úkonům, které si lze vyzkoušet. Kniha se hezky čte.

Bookworm611
12.09.2018 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Jak teoretické tak praktické části byly výborně zpracované. Jazyk i když odbornější byl velmi čtivý. Doporučuji nezaleknout se tloušťky knihy, protože obsah stojí za to.

Štítky knihy

náboženství Haiti Karibik

Autorovy další knížky

Veronika Šulcová
česká, 1987
2013  98%Vúdú magie a náboženství
2017  96%Santería
2020  90%Zasvěcení do haitského vúdú
2022  100%Encyklopedie vúdú
2012  %Historie, politika a současný život na Haiti

Kniha Vúdú magie a náboženství je v

Právě čtených2x
Přečtených11x
Doporučených2x
Knihotéce10x
Chystám se číst9x
Chci si koupit7x