Den ve starověkém Řecku

Den ve starověkém Řecku https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446054/bmid_den-ve-starovekem-recku-qC1-446054.jpg 4 7 4

Dnes z něj bude řecký chlapec Averos. Prožijte s ním jeho neuvěřitelná dobrodružství! Dozvíte se, jak vznikly olympijské hry, seznámíte se s řeckými hrdiny a zjistíte, jak kdysi dávno vypadalo divadlo.

Žánr:
Literatura naučná , Historie , Pro děti a mládež

Vydáno: , Bambook
Originální název:

Avery Everywhere - A Day in Ancient Greece , 2020


více info...

Přidat komentář

Štěpinambura
04.05.2022 2 z 5

Od Averyho jsem čekala mnohem víc! Docela mě sklamala tam malá zápletka. Ilustrace to ale trochu vyvážili a ty super informace taky.

veronika0382
12.08.2020 5 z 5

Avery cestuje v čase a tentokráte se ocitl ve starověkém Řecku, v období olympijských her. Jeho příběh je proložený různými informacemi a fakty z tohoto období. Najdeme tu například jak to bylo s účastí v soutěžích, jak přišly do Řecka mince a jak vznikaly banky. Poznáme spousty bohů a řeckých hrdinů (od Parise, Heleny, Medůsy, Mínotaura až po Achillea) a jejich osudy. Dozvíme se, jak vznikalo divadlo, jak to chodilo v Athénách a ve Spartě... Více v mojí recenzi v záložkách- Veru, Knihy na cestách


stesti.s.knihou
03.08.2020 5 z 5

Moc hezká kniha, ve které si přijdou na své nejen děti, ale i dospělí. Krásně ilustrovaný příběh mladého chlapce Averyho (v tomto případě řeckého Averose :)) je protkán fakty vysvětlujícími historické milníky či představujícími díla slavných osobností starořecké kultury. I já jsem zde našla spoustu informací, které jsem nevěděla, nebo už stihla za ta léta zapomenout. Rozhodně doporučuji - takovou knížku by měl mít v knihovničce každý malý školák :)

Danago
23.07.2020 5 z 5

Já jsem z knížky nadšená a to nejsem dítě. Krásné ilustrace i přehledné a dobře podané informace, tak aby to pochopil každý. Dokonce i já... Děti si přečtou milý příběh a přitom jim nenásilnou formou v hlavě utkví spousta detailů ze starořecké historie. Ke knížce se děti budou určitě rády vracet.