Vstříc bouři

Vstříc bouři https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26498/vstric-bouri-26498.jpg 3 12 5

Jedná se o dobrodružný a psychologický příběh tehdy jedenáctiletého chlapce, který jako jediný přežil leteckou havárii. Kniha, která se hned po svém vydání setkala v USA s obrovským úspěchem, poutavě vypráví, jak autor přežil leteckou katastrofu, jak zpracovává smrt svého otce, který při ní zahynul a jaké následky to mělo pro jeho budoucí život. Kniha Normana Ollestada zaujala i filmovou společnost Warner Bros., která si na tento dobrodružný psychologický příběh koupila filmová práva.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Plejáda
Originální název:

Crazy for the Storm


více info...

Přidat komentář

Lily101
01.07.2018 3 z 5

Kniha je bezesporu zajímavá. V době vydání knihy v originále bylo autorovi 42let. Vážně si byl schopen při psaní knihy vybavit takové detaily v době, kdy mu bylo jedenáct a méně let(mínus bod z pěti)? A navíc s místy sexuálním podtextem? (Právě ten podtext mi vadil a s ohledem na text z doby puberty/autor nemohl být v 11letech natolik sexuálně vyzrálý/, takže odebírám další bod z pěti.) Pochopím, že katastrofu si pamatuje velice detailně samotnou povahou dané události, ale tak podrobně zmapomané zážitky, které se staly před 30lety? Psal si snad průbězný deník? Proč knihu nevydal dřív? Nejspíš ho k tomu podnítila návštěva místa v roce 2006.

Moc se mi líbil optimistický přístup autorova otce, kdy dokázal na jakékoli situaci najít to pozitivní a s tím nabudit i svého syna. Nejsem zastáncem splnění tužeb rodičů skrz vlastní děti, ale zde sám autor po oné tragedii píše, že trávil volný čas "poflakováním" s přáteli, mu nepřinesl to, co zážitky s taťkou.

Přeskakování, tzv. roztříštěná posloupnost, mi místy také byla na obtíž, protože v daný okamžik čtenáře část příběhu zaujme a náhle je ve víru vzpomínek na dětství/na místě havárie, leč to nejspíš působí autenticky, neboť jak chlapec bojuje o život, myšlenky na otce mi hlavou nejspíš probíhají a možná tvoří jakousi obranu a sílu bojovat o záchranu.

SPOILER:
Jak to, že se pilot vydal trasou nedbaje předchozího, třikrát výslovného upozornění kontrolní věží? Notabene za takového počasí, jaké je nastíněné v knize?

Coolniczka12
01.06.2017 1 z 5

Ja nevim, ale knizka se mi moc nelibila. Urcite Ollestadovi patri obdiv za to co dokazal, to bezesporu, ale styl vypraveni me proste moc nezaujal.
Ollestad hlavne vzpomina na svoje detstvi a tatu, ktery ho k temto sportum privedl.


kilometr
19.01.2017 3 z 5

Dobrá kniha,která mapuje vztah Normana Ollestada ke svému otci( a hlavně tedy k němu),matce a otčímovi.Své sportovní nadání pak zúročil ve chvíli,kdy letadlo(a on byl společně se svým otcem a jeho přítelkyní na palubě)havarovalo a on jediný přežil katastrofu.Jen to střídání příběhu,kdy vzpomíná na své dětství se scénami po havárii mi nevyhovovalo,jinak stojí kniha určitě za přečtení.70%.

1sluníčko
25.09.2015 5 z 5

Skvělé čtehttp://www.databazeknih.cz/knihy/vstric-bouri-26498ní,poutavý příběh o skutečných událostech a lidech .-)

zuzana4291
06.07.2015 5 z 5

Z knihy jsem nadšená....velmi dobře se četla a příběh je velmi strhující.....vzhledem k tomu, že je to podle skutečné události, tak chvilkami člověka mrazí v zádech, ale přeci jen to dobře dopadne.....jinak by ji neměl kdo napsat

Štítky knihy

boj o přežití

Autorovy knížky

2009  67%Vstříc bouři

Kniha Vstříc bouři je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce7x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x