Všichni sloni v orchestru

Všichni sloni v orchestru https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177013/bmid_vsichni-sloni-v-orchestru-HMD-177013.jpg 4 14 6

Jiní kluci mého věku lezli po stromech, stříleli prakem po vrabcích a kradli třešně v sousedovic zahradě, kdežto já jsem žil ve vysněném světě princů a princezen, čarodějů a trpaslíků, napsal o sobě před deseti lety Miloš Macourek. Na jeho počest vznikl tento výbor z prozaických i básnických textů pro děti i dospělé. Autor s takřka bezbřehou fantazií a osobitým smyslem pro humor se v něm po letech znovu setkává se svým ilustrátorem Adolfem Bornem, který Miloši Macourkovi rozumí jako nikdo jiný. 1. vydání.... celý text

simca9342
simca9342
12.11.2023 5 z 5

"Víkendovka"
Soubor básníček a krátkých pohádek se zvířaty v hlavní roli, kteří jsou autorem přirovnávani lidem a jejich běžným činnostem. Skrytě popisují život samotného Miloše, který si jako kluk rád hrál a zkoušel všechny možnosti své fantazie a na rozdíl od svých kamarádů žil v jiném pohádkovém světě.

ddkk
ddkk
01.08.2022 4 z 5

Tak tohle je typická macourkovština: žirafa, která si vymění hlavu s tulipánem, slepýš, který nikdy nic neviděl a má složit maturitní zkoušku, malý mravenečník, který si pořád na něco stěžuje, pianista, který hraje i když ho nikdo neposlouchá a třeba Cecílie s vytahanýma ušima. A k tomu pár srandovních básniček:

Nilský krokodýl

Jednou tak sedím
A čtu noviny
Když vtom ke mně přijde
Nilský krokodýl.
A hele, povídám mu,
Ty jsi celý z dámských kabelek
To sotva říká krokodýl...

Nekonečná souvětí, absurdní příběhy a skvělé Bornovy ilustrace...


MilackovaN
MilackovaN
10.11.2021 3 z 5

Pana Macourka mám spojeného hlavně s Mach a Šebestovou, a proto jsem si chtěla přečíst i nějakou jinou knihu. Sáhla jsem proto po poezie a ta mě tedy neoslovila.

Magdalena5
Magdalena5
18.01.2018 5 z 5

Tak si, říkám, že jsem byla cílová skupina pro čtení, smysl pro fantazii mám, dospělácké vtípky celkem chápu a velikost písma mi přesně vyhovovala. Nemusela jsem nasazovat v posteli při čtení skla jako při jiných knihách. To mi velmi vyhovovalo, jen jsem odložila knihu a plynule přešla do snění. :)

Taťka Hraboš
Taťka Hraboš
10.12.2014 5 z 5

Pěkný výběr z Macourkovy tvorby, jen některé kousky byly určeny spíše pro dospělé, a proto asi pro našeho prcka ještě obtížně pochopitelné. Ale usínal u téhle knížky dobře :-).

miklaras
miklaras
09.11.2013 3 z 5

Dceři se knížka líbila. Já znám Macourka báječnějšího a nápaditějšího (a trochu míň surrealistického). Ale Born a Macourek je dobré spojení