Všichni jsme hleděli vzhůru

Všichni jsme hleděli vzhůru https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277806/bmid_vsichni-jsme-hledeli-vzhuru-svG-277806.jpg 4 209 57

Než se objevil ten asteroid, nechali jsme se škatulkovat: sportovec, vyvrhel, flákač, snaživec. Pak jsme se podívali vzhůru a všechno se změnilo. Říkají, že tu bude za dva měsíce. Takže máme dva měsíce na to, abychom vylezli ze svých škatulek. Dva měsíce na to stát se někým lepším než doteď, něčím, co vydrží i po samotném konci. Dva měsíce na skutečný život. Příběh o tom, co s vámi udělá blížící se katastrofa. Příběh, který vůbec není o té katastrofě. Příběh o lidech.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

We All Looked Up , 2015


více info...

Přidat komentář
KatnissLavender
KatnissLavender
01.03.2024 2 z 5

Asi jsem od této knihy čekala úplně něco jiného. Nevím, jestli je to tím, že už dávno nejsem cílová skupina (u jiných knih mi to ale tolik nevadí), nebo prostě tím, že se z toho příběhu dalo vykřesat mnohem víc... Ten námět je skvělý, zpracování ale pokulhává. Postavy se mi neustále pletly, nedokázala jsem si zapamatovat kdo je kdo, možná proto, že byly na můj vkus nevýrazné a vyprávění z mnoha perspektiv mi nesedí. Na to, jaká katastrofa se v knize odehrává je to celé prostě moc plytké, nevyvolalo to ve mně žádné emoce. Myslím, že na toto téma byly napsány lepší příběhy. A zklamání na konci, kdy jsem se vlastně nedozvěděla to jediné, co mě na celé knize zajímalo bylo velké. Četla jsem i horší knihy, ale moc jich nebylo a tak ji bohužel doporučit opravdu nemůžu...

simca9342
simca9342
17.02.2023 5 z 5

Skvělý příběh o velkém přátelství čtyř lidí , kteří jsou povahové každý úplně jiný, ale nakonec zjistí, že až tak odlišní nejsou... do jedné katastrofy. Příběh ale není dokončeny a je tam určitě otevřená otázka a proto o hvězdu míň. Chtěla bych vědět jak to skončí nebo co bude dál.


Danago
Danago
18.09.2022 2 z 5

Nejsem cílová skupina a to se bohužel při čtení této knihy hodně projevilo. Určite můžu hodně doporučit mladým čtenářům. Námět je opravdu skvělý , ale zpracování nebylo pro mě uchopitelné. Talže mě knížka o středoškolácích nedokázala nějak chytit. Dočetla jsem do konce, ale jak někdo pode mnou píše, kdybych skončila v polovině asi bych o nic moc nepřišla. Určitě myšlenka je skvělá , ale je to opravdu pro mladé čtenáře.

applause
applause
18.04.2022 5 z 5

Moc hezká a čtivá kniha, která v člověku uvízne. Dlouho mě žadná kniha takhle nerozsekala. Donutí člověka přemýšlet. Tématem mi hodně připomněla knihu "Oba na konci zemřou". Tady ale hlavní hrdinové narozdíl od
protagonistů předchozí knihy měli místo pouhého dne dva měsíce. Hlavní myšlenkou knihy nebyla blížící se katastrofa, ale bylo to o o tom, jak se lidé zachovají. A co byste dělali vy, kdybyste měli pouhé dva měsíce života?

vlkove
vlkove
25.09.2021 2 z 5

Nápad dobrý ale zpracování mě neoslovilo. Příběh po mně jen tak sklouzl, celkově jsem se i dost nudila.

Sarah11
Sarah11
05.09.2021 5 z 5

Knihu jsem koupila už nějakou dobu zpět za krásných 79 korun v Levných knihách, takže jsem nečekala zázraky, ale opět jsem byla vyvedena z omylu, protože v Levných knihách se někdy objevují opravdové poklady, až je potom mi vlastně líto, že se tam ty knížky dostaly...
Autor si mě získal už od začátku svým sarkastickým stylem psaní, který v knihách naprosto miluju, a klasickými puberťáckými výplody, nad kterými jsem se královsky bavila. Přitom to ale nebyl jen obyčejný příběh ze střední školy, ale mělo to překvapivě docela hloubku. Řeší se rodinné vztahy, nenaplnění očekávání ze strany rodičů, nepochopení, rozvod, těžká nemoc v rodině, drogy, sebevražda... Nebudu vyjmenovávat všechno, ale je tam toho opravdu hodně. Ale i přesto to na mě nepůsobilo překombinovaně a soucítila jsem (skoro) se všemi postavami, smála jsem se s nimi, bála se, brečela (skoro)... A když jsem si na konci přečetla prosté a jednoduché "Umřel." a dolehl na mě význam té věty, tak jsem šla do kolen, protože jsem pořád tak nějak ve skrytu duše stále doufala, že ta postava otevře oči a zjistí, že je v nemocnici nebo tak něco.
Rozhodně zajímavé čtení, doporučuju.

WallopX
WallopX
14.08.2021 3 z 5

tak jako postavy v knížce čekaly na konec světa, já čekala na konec knížky
ono to samo o sobě nebylo tak strašný, ale moc mě to nebavilo a do dočtení knížky jsem se trošku musela nutit
dobře, zajímalo mě, jak to dál bud, ale myslím, že kdybych přestala na 150. stránce číst, o nic moc bych nepřišla

Zruza
Zruza
04.06.2021 4 z 5

Moc se mi to líbilo. Hezké příběhy postav. Konec byl lehce chaotický a podle mě na zpestření konce knihy, ale i tak se mi moc líbila.
Absolutně nechápu, proč tomu lidé dávají malé hodnocení. Myslím, že si to zaslouží lepší. Přijde mi, že si hodně lidí stěžuje, že tam děti fetují atd. Ale, buďme si upřímní, v Americe to podobně funguje i normálně. To, co lidé na knize kritizují není podle mě dostatečný důvod, nemít to rád. Ovšem, jestli nemáte rádi tyto silná témata, nedoporučuji to.

_Steff_
_Steff_
31.08.2020 5 z 5

Z téhle knížky mám hrozně smíšené pocity. Vím že se mi příběh, vyvíjení postav i myšlenky líbili, ale z toho všeho mi je spíše smutno. Dala mi důvod se zamyslet, což se ne každé knížce povede, a za což jsem ráda. Myslím, že mi pár dní bude ještě vrtat hlavou. 5/5*

Knihomolka506
Knihomolka506
14.08.2020 4 z 5

+ YA román o kamarádství několika úplně jiných lidí
+ psáno skoro jako sci-fi
- otevřená odpověď, možné pokračování knihy, druhý díl?

SoňaKábová
SoňaKábová
24.05.2020 4 z 5

Je to sice takový ten typ oddechové knížky, ale myslím, že si z ní každý něco odnese. Ve výsledku moc fajn čtení.

Allka
Allka
26.03.2020 4 z 5

Náhodou to bylo mnohem lepší, než jsem na základě recenzí čekala. Tommy Wallach píše rozhodně čtivě a jeho styl i to, jakým způsobem pracuje s postavami, má lehce greenovský vibe, což osobně vnímám pozitivně. Příběh mě navíc opravdu chytil a vyvolal ve mně nějaké emoce.
Jediná má výraznější výtka směřuje k tomu, že mě v průběhu čtení nic nějak extra nepřekvapilo. Události se vyvíjely dle očekávání a konec mi taky zrovna nevyrazil dech.
I přesto je ale Všichni jsme hledali vzhůru dobrá kniha, k přečtení ji určitě doporučuju a mrzí mě, že si vysloužila tak nízké hodnocení.

Shinju
Shinju
12.03.2020 3 z 5

Vůbec nevím jak knihu hodnotit. Myslím si, že si každý z té knihy něco odnese, přestože není plná napětí a dechberoucích zápletek. Bylo to takové příjemné nenáročné čtení.

wildXchos
wildXchos
20.05.2019 5 z 5

Čekal jsem něco trošku víc sci-fi, ale ono by se to k té knize ani nehodilo. Kniha ukazuje, že když lidi ví, že mají jen málo času, prožijí toho třeba víc než za celý život.

sgjoli
sgjoli
26.10.2018 2 z 5

Bohužel nemůžu říct, že bych z téhle knihy byla kdovíjak nadšená. Námět dobrý, s dost velkým potenciálem, ale autor to úplně nedotáhl do konce. V řadě míst kniha stojí na místě a autor se v tom dost plácá. Na druhou stranu tam zas bylo pár zajímavých filozofických myšlenek, to jo! Ale celkově nic moc (spíš nic než moc...). Škoda, no. :-(

ibs
ibs
28.08.2018 3 z 5

Velmi lahke citanie, kniha dejovo ide vcelku rychlo, najde sa tam zaskatulkovany svojim sposobom kazdy "typ" dnesneho teenagera. Nie je to hlboka uvaha o zivote, pre mna skor priemerne citanie, nezanechalo uzasny dojem - ale ani nesklamalo.

Ažula
Ažula
07.08.2018 4 z 5

(SPOILER) K téhle knížce jsem dlouho hledala ta správná slova. A pořád jsem je nenašla. Ale pokusím se.
Všichni jsme hleděli vzhůru. Zaujala mě anotace a čekala jsem... pár klasických klišé a happyend? Nevím, možná.
Každopádně zklamaná nejsem. Pohled autora na blížící se konec světa se mi líbil. Bylo zajímavé sledovat, jak se lidé chovají s vědomím, že mají pouze dva měsíce k tomu, aby udělali něco se svým životem. K čemukoli.
Jo, lidé, kteří mají pouze vymezený čas, existují, ale jsou to jedinci. Tohle byl celý svět.
Všechno už jim je jedno. Chtějí jenom udělat těch pár věcí, co můžou. Žít alespoň ty dva měsíce. Pak všechno skončí.
Nečekejte žádný happyend. Protože tak to prostě vždycky nefunguje. A pravdou je, že pokud by tady byl, tak celý příběh potopí.

simviki
simviki
23.07.2018 3 z 5

Tak teď jsem trochu na rozpacích-tváří v tvář asteroidu Vesta, který vypadá mírumilovně..A co bychom dělali, kdyby najednou zveřejnila media tu drtivou zprávu, že nám zůstaly jen 2 měsíce života ? Knihy o tom, že hrdinovi zbývá jen málo času, už napsány byly ( namátkou mě napadá Veronika si přeje zemřít, Hvězdy nám nepřály aj), nicméně to nebylo v tak širokém a apokalyptickém měřítku. Naprosto souhlasím s autorem, že by nastal totální chaos a úpadek morálky, ale taky s tím, že by se našla hrstka zodpovědných, kteří by se snažili udržet řád a základní lidské principy. Na začátku mě ta kniha hodně nadchla, našla jsem tam doslova ohňostroj myšlenek a narážek na smysl života, charakter člověka, etiku i hledání sebe sama. Bohužel při dalším čtení se ta jiskra vytratila. Přesto má příběh co nabídnout a doporučuji ho všem k přečtení. Možná zde, jako v odlesku zrcadla, uvidíme vlastní povrchní život….Možná si díky tomu uvědomíme, že je třeba začít ŽÍT tady a teď - každý den jako byl ten poslední, a nečekat až přijde nějaká katastrofa.

verulik196
verulik196
01.07.2018 4 z 5

Asteroid řítící se na Zemi. Velmi neobvyklé téma, a tak jsem byla zvědavá na zpracování.
Vlastně ani nevím, co jsem od knížky čekala, co by v ní mělo být, co nemělo.. nedokážu pořádně říct, jestli se mi líbila, nebo ne. Asi obojí. Byla tam spousta zajímavých pasáží a myšlenek, ale naopak tam byla místa, která mě tolik nebavila.
Přesto ji ale doporučuji. Každého asi nezaujme, ale za zkoušku to stojí :)

Tess911
Tess911
08.04.2018 5 z 5

Povedená knížka, která opravdu vtáhne do děje. Je plná neočekávaných zvratů a do poslední chvíle jsem nevěděla, jak skončí. Za mě jedna z nejlepších za poslední dobu.

Štítky knihy

konec světa středoškoláci meteority sci-fi

Autorovy další knížky

Tommy Wallach
americká, 1982
2018  40%Zvláštní oheň
2016  72%Všichni jsme hleděli vzhůru

Kniha Všichni jsme hleděli vzhůru je v

Právě čtených3x
Přečtených268x
Čtenářské výzvě40x
Doporučených11x
Knihotéce110x
Chystám se číst179x
Chci si koupit40x
dalších seznamech4x