Všichni draci našeho života

Všichni draci našeho života https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167812/bmid_vsichni-draci-naseho-167812.jpg 4 7 2

Trápení a životní dramata nám vlastně pomáhají, abychom na sobě více pracovali, v jejich důsledku se stáváme silnějšími a svobodnějšími v našem konání a dokážeme i lépe vnímat útrapy našeho okolí... Příběhy utrpení, bolesti, beznaděje, strachu, úzkosti. Nebývale otevřené rozhovory zcela neznámých lidí, ale i zpovědi známých osobností veřejného života a odborníků na utrpení: psychiatra, sociologa, psychologa. Hovoří matka, která při autonehodě přišla o své malé dcerky, autor bestsellerů Paul-Loup Sulitrer, který v deseti letech přišel o všechno a k opětnému ohromnému bohatství se dopracoval jen svou vůlí. Čisté svědomí zpytuje starší žena, která nezaviněně přivedla vlastní podnik k bankrotu. K životní bídě se přiznávají bezdomovci. Hovoří o sobě lidé, kteří tragicky přišli o pohyblivost všech čtyř končetin. Autorka zachycuje i životní tragedie dětí sebevrahů, ale i osud ženy, krutě znásilněné ve čtrnácti letech, kterou toto trauma poznamenává doživotně. Dokáže rozmluvit matku, kterou výbuch pumy málem připravil o nohu, popisuje muže, kteří se po bouřlivém neuspořádaném životě stali askety a mnichy...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky

Vydáno: , Najáda
Originální název:

Tous les Dragons de Notre Vie... , 1993


více info...

Přidat komentář

pablito
28.10.2020 5 z 5

Výborná knížka, kterou ovšem nedoporučuji nikomu v akutní depresi a doporučuji všem, kteří se chtějí akutní depresi vyhnout :)

jirka7470
16.10.2020 3 z 5

"Trápení a životní dramata nám vlastně pomáhají, abychom na sobě víc pracovali; v jejich důsledku se stáváme silnějšími a svobodnějšími v našem konání a dokážeme lépe vnímat i útrapy našeho okolí."


Autorovy knížky

1993  86%Všichni draci našeho života

Kniha Všichni draci našeho života je v

Právě čtených2x
Přečtených10x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x