Všetko získať

Všetko získať https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/288565/bmid_vsetko-ziskat-yyv-288565.JPG 4 46 10

Príbeh sa odohráva v rušnom New Yorku, v Londýne, v rodinnom sídle v Yorkshire a v Connecticute. Je to príbeh oslavujúci rodinu, priateľsto a víťazstvo ľudského ducha. Hlavná hrdinka Mallory Keswicková po prežitej tragédii len pomaly nachádza nový zmysel života, objavuje svoje silné stránky. Pochopí, že ak nájde odvahu využiť ich, môže v živote ešte všetko získať.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Everything to Gain , 1994


více info...

Přidat komentář

Ira13
07.10.2021 4 z 5

Pěkný příběh, který by šel více rozvést. Místy asi spíš pohádka. Čekala jsem, že úmrtí rodiny bude spojeno s prací Andrewa. Ale to je asi můj problém, že čtu více napínavé krimi knihy.

georginaa
04.08.2020 4 z 5

Moc smutný příběh, plný emočního vypětí, které se přenese i na čtenáře. Snad každý si v životě nese nějakou tu smutnou vzpomínku, záleží jak se s tím člověk popasuje. Záleží též na okolí, zda se najde někdo , kdo tomu bude čelit společně a vytáhne zase světlo života.


Marla
25.04.2018 3 z 5

Kostrbatý překlad, obsah - no pravá americká love story....milující ženuška hospodyňka vržená tragédií do běžného života, o němž nic moc neví a ó hrůza, musí si vydělat na živobytí/a čím jiným než založením obchodu/!
A přece - přečetla jsem to za dvě odpoledne za mírného popotahování a po přečtení poslední stránky si otřela zvlhlé oči. Takže i takováto dílka někdy mají smysl.

Jája92
19.05.2017 3 z 5

První polovinu knihy jsem si připadala jako při čtení slohové práce. Rozevláté popisy děje, míst, myšlenek Mal a tak žalostně málo dialogů, které by přispěly k celkovému oživení knihy. Zlom nastal ve chvíli, kdy její spokojený rodinný život rozdrtí tragická událost. Nějak jsem nepochopila, proč ji všichni oslovovali paní Andrewová, když byla Keswicková ??? Postupně do sebe zapadaly jednotlivé dílky skládačky celého příběhu o křehkosti života, nezdolné vůle a síle lásky. Mal mi byla sympatická a soucítila jsem s ní, ale občas nad jejími myšlenka zůstával rozum stát.

jaroslava1
18.09.2015 5 z 5

jedna z nejlepších knih, které jsem četla, určitě se k ní ještě vrátím, i proto si ji doma schraňuju jako oko v hlavě

Lucka D.
22.04.2014

Kniha byla jedním slovem úžasná, přečetla jsem za chvíli, se slzami v očích, ale přesto se k ní opět vrátím, příběh měl děj, dynamiku, je věrohodný a současný. Z autorčinýc knih asi nejpovenější, alespoň z těch, které jsem četla.

princesse
22.05.2013 5 z 5

Moc hezký a smutný příběh. Kniha se skvěle četla, takže přečteno rychle.

zamiokula
22.02.2013

u téhle khihy jsem neplakala ale přímo řvala!je velmi velmi smutný ale myslím že opravdu skvěle napsaný!souhlasím s Modrankou i mně se z paměti nevytratil ani po deseti letech a i když to zní masochisticky,četla jsem ho s odstupem času několikrát..

kika 13
30.10.2012 4 z 5

Plakala jsem při čtení,ale poctivě jsem to přelouskala a nelituji.

modranka
25.10.2012 5 z 5

Dlho som odkladala čítanie tejto knihy, lebo ide o text písaný v prvej osobe. No, bola som veľmi milo prekvapená, text bol bravúrne spracovaný, chvíľami som vôbec nevnímala, že ide o spoveď ženy, ktorá stratila zmysel života. Je to veľmi smutný, naozaj veľmi smutný príbeh. Spočiatku sa vám bude zdať, že je to o šťastnej rodine, ktorú nemôže vôbec nič zlomiť. Ale áno, vždy sa nájde pár idiotov, ktorý vám zničia život. Mallory nakoniec všetko zvládne, ale mrzelo ma, že autorka do novej práce a obchodu dala viac vášne než do novej lásky, ktorá jej skrížila cestu. Ale zrejme to tak malo byť, aby vyznela láska k Andrewovi a deťom. Kto má rád príbeh, ktorý sa mu nadlho uhniezdi v pamäti, čítajte!