Všetko je v p**i

Všetko je v p**i https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426963/bmid_vsetko-je-v-p-i-dv8-426963.jpg 3 118 23

Vo svojej novej knihe Manson obracia pohľad od prirodzených nedokonalostí jednotlivca k nekonečným pohromám sužujúcim svet okolo nás. Vyzbrojený množstvom štúdií v oblasti psychológie a znalosťou učenia najvýznamnejších svetových filozofov si autor posvietil na náboženstvo a politiku a na ich zarážajúcu podobnosť. Rozoberá náš vzťah k peniazom, zábave a internetu a ponúka zaujímavý pohľad na negatívne psychologické následky zdanlivo bezstarostného života. Otvorene spochybňuje tradičné definície viery, šťastia, slobody a dokonca aj samotnej nádeje. Kniha je plná svojského oslobodzujúceho humoru a ponúka neortodoxný pohľad na bolesť ľudského srdca a nepokoj ľudskej duše. Čo sa to deje so svetom, že sa napriek všetkému pokroku cítime čoraz horšie? Odpoveď nájdete v tejto knihe… a možno vás poriadne prekvapí!... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Eastone Books
Originální název:

Everything is F*cked


více info...

Přidat komentář

Sitting-Bull
21.04.2024 odpad!

Odkládám v 1/5, protože mi to prostě nesedí. Pro mě je to naprosto zbytečná kniha. Žádné nové či podnětné myšlenky, o které bych tam mohla zakopnout, zato spousta zbytečných vulgarit. K nedočteným knihám se někdy vracím a při vhodnější konstelaci hvězd je dotáhnu do konce, ale u této to fakt nepředpokládám. Až si budu chtít poslechnout nějaké vurgarizmy, pustím si Matonohův Otevřený dopis KSČM, ten je, narozdíl od této knihy, ve vulgaritách aspoň nápaditý.
Otevřený dopis KSČM z pořadu Na stojáka zde: https://www.youtube.com/watch?v=cFk6ss6oeso

DomT
27.09.2023 5 z 5

Fajn oddychová knížka, trocha historie a pak jakési zamyšlení autora. Pár faktů, které už jsem četl asi tak tisíckrát, ale to je můj problém, co si vybírám. Do vlaku dobrý. Pro začátečníky s populárně naučnou literaturu vhodný. Pro znalé už tak asi ne. 5/5


Dámaskloboukem
17.07.2023 2 z 5

Knížku jsem dostala k narozeninám.
Vloni jsem k nim dostala kuchařku.
Kuchařka je lepší, je pro mě přínosnější, ač svou hlubokomyslností nesahá teto seberozvojove a poučné knize ani po (paty) - po věnování.
Autor rozhodne umí zaujmout. Na začátku každé ( minimálně prvních dvou - pak jsem to odložila) kapitoly vytáhne příklad z historie a ten moc pěkně popíše. Historická postava mu slouží jako odrazový můstek do světa vlastních chaotickych myšlenek, osobních vědeckých poznatků, nelogickych formulací. Tady jsem měla první problem - udržet nit s autorovými tvrzeními. Navíc mi nevyhovovala náhlá změna stylu, s opakovaným oslovováním čtenáře : že je to tak čtenáři ? A spoustou nespisovnych až vulgárních výrazů, kterými se zřejmě autor snažil posunout knihu z úrovně vědecké, do jakési populárně - vědecké.
Ztotožňuji se s názorem, ze cim se má společnost lepe a má vyšší životní úroveň, tím více si její členové stěžují a jsou více nespokojeni.
Stačí se podívat kolem sebe, ze?

psd856
16.02.2022 4 z 5

zajímavé

Chytuš
23.12.2021 5 z 5

Uchokniha. Tak tohle je tak trochu jiná kniha osobního rozvoje :-) Nevěděla jsem co čekat, protože čtenáři se u téhle knihy řadí do dvou protichůdných táborů - a já se musím přidat k těm, kterým se celý ten soubor (občas nesourodých) myšlenek líbil. A to dost. Je fakt, že jde o mix různých sociologických, psychologických a dějepisných faktů, ale dohromady pro mě osobně tohle sloučení fungovalo skvěle. Snad jen ten výhled do budoucna - no jsme opravdu až tak v pr**li? Rozhodně si nenechám ujít druhou autorovu pr**latou knížku :-)

DreamerX9
04.11.2021 3 z 5

Musím uznat že kniha má mnoho zajímavých myšlenek. Naděje trochu jiným úhlem pohledu a proč ne?

janka2000
01.11.2021 4 z 5

Tahle kniha mě překvapila, čekala jsem další část těch psycho-keců, že úspěch tkví v poznej sebe sama a je to vše v tobě. Ale Mark ji založil na případových studiích, na statistických datech a vlastně na vědeckosti, kterou ale pojal dost cynickým a vtipným způsobem. Vše propojil tak, jak jsem o tom vůbec nepřemýšlela, a přestože jsem se z této populárně-naučné knihy moc nenaučila, ohromně mě bavila.
Je to kniha o našich emocích, o tom, jak funguje náš mozek,najdeme v ní trochu behaviorální ekonomie, trochu psychologie a sociologie. Je tam krásný návod, jak zfanatizivat společnost (ale je to spíš ironie, protože to nám dle něj stejně nepomůže). A vlastně dospějeme k tomu, z čeho vycházíme... všechno je v pr**li.

MarkCarter
05.04.2021 3 z 5

Ak by som mal hodnotiť jedným slovom, to slovo by bolo "sklamanie". Na jednej strane sklamanie z obsahu a formy, na druhej z nenaplnených očakávaní. Budem konkrétnejší a začnem od začiatku, teda od predchádzajúce Mansonovej knihy - Jemné umenie mať veci v p**i. Tá ma nadchla a prečítal som ju na jeden hlt. Predchádzajúca kniha pôsobí originálne, dobre sa číta, pôsobí motivačne, alebo skôr antimotivačne a obsahuje veľké množstvo zaujímavých myšlienok. Instante išla do zbierky mojich obľúbených kníh a tešil som sa, keď som sa dozvedel, že vyšla nová kniha od rovnakého autora. Nadšenie celkom rýchlo vystriedalo sklamanie a už od polovice som bojoval, aby som vôbec knihu dočítal. Je veľmi teoretická, abstraktná, filozofická a jedným slovom nudná. Veľká časť sa venuje náboženstvám a tu sa s autorom nezhodneme. Aj tu sa nájdu zaujímavé myšlienky, ale už to nemá ten náboj ako predchádzajúca kniha. Ak Manson vydá ďalšiu knihu, dobre zvážim, či si ju kúpim.

kamila5406
18.03.2021 2 z 5

Tvrdá slova a myšmaš názory na to co bylo co je a co by mohlo být a bude

DreamerX9
15.03.2021 3 z 5

Poslouchala jsem jako audio knihu. Je zde spoustu inspirativních myslenek ale myslím že by se autor neměl navážet do knih o osobním rozvoji. Ne všichni čtou tyto knihy aby byli lepší nebo změnili svůj život ale spíše kvůli myšlenkám do života a zkušenostem odborníků i laiků. Nicméně jsem se občas i pobavila a souhlasila. Chce to trochu míň sarkasmu a více úcty než že náš život je pr**li. :D

VéjaTarabová
14.02.2021 3 z 5

Tak jsem se pomalu ale jistě pročetla až na konec. Tyto psychologické knihy mi samozřejmě vždy trvají trochu déle, jelikož se často u některých pasáží pozastavuji a opravdu přemýšlím nad významem. Upřímně jsem ale očekávala trochu něco jiného, i když vysloveně zklamaná také nejsem. Akorát to prostě nebylo nic dechberoucího. Když teď nad tím přemýšlím, nedokážu ani vytáhnout celkovou myšlenku autora. Přesto si myslím, že mi kniha přinesla spoustu nových poznatků do života, z nichž si beru ponaučení. Markovo černý smysl pro humor mi celkem vyhovoval. Chvílemi k nám mluví dost laicky a vysvětluje psychologické pojmy tak, abychom jim rozuměli. Jindy jsem však měla pocit, že si z nás dělá srandu a vymýšlí si náhodná slova, která za sebe skládá bez většího smyslu. Později bych ještě chtěla dát šanci jeho knize Důmyslné umění jak mít všechno u prdele.



„Snažil jsem se žít tak, abych v hodině svojí smrti cítil radost, a ne strach.“

„Rozptýlení přichází a odchází. Potěšení nikdy nevydrží. Rozmanitost ztrácí význam. Ale vždy budete schopni si vybrat, co jste ochotní obětovat, čeho jste ochotní se vzdát.“

„Bez ohledu na to, kolik sluníčka se naší obloze dostane, naše mysl si vždycky představí tolik mraků, aby byla trochu zklamaná.“

DámaMáma
03.02.2021 2 z 5

Pro mě trochu nafouknutá bublina, která se tváří sofistikovaněji, než ve skutečnosti je.

hana6324
29.01.2021

Autorovu první knížku zbožňuju a baví mě i jeho příspěvky na internetu, ale myslím, že tuhle knihu uspěchal. Možná na něj po úspěchu jeho prvotiny tlačil vydavatel, aby zase něco napsal, ale měl to raději nechat chvíli uležet. Nedočetla jsem.

VeruMalfoy
06.01.2021 3 z 5

Stylem je to hodně podobné jako jeho předchozí knížka, což je škoda. Nepřišel s ničím novým, ale i tak je dobré si ji přečíst.

Ales.BD
23.12.2020 3 z 5

Název a zhrublý jazyk jsou jen prostředky jak připoutat pozornost k docela obsáhlému serióznímu pojednání o lidské psychice.

lukas9608
23.12.2020 1 z 5

Nestává se mi často, že bych rozečlenou knihu chtěl prostě zahodit a už se k ní nevrátit. U této se mi to stávalo po celou dobu čtení. Hecl jsem se a knihu dočetl. Hodnocení? Asi nejsem cílová skupina, ale přišlo mi to jako ztráta času a neustále se valící snůška pseudofilosofických keců.

Erizzani
11.09.2020 2 z 5

První polovina mě celkem bavila, ale druhá mě dost nudila. Některé myšlenky se mi líbí, naději určitě každý potřebujeme, ale tento druh knih není zrovna pro mě :)

Jessica007
18.08.2020 4 z 5

Autorova první kniha se mi líbila. Proto jsem si chtěla přečíst i tuto. No, první polovina, uvažovala jsem i že knihu odložím.. Ale co když bude dál zajímavá, že? Bylo to i zde v komentářích. Druhá polovina zajímavá byla, hodně zajímavých myšlenek, názorů. To už bylo něco jiného. Jsem ráda, že jsem knihu neodložila, ale přečetla.

zdendaz
11.07.2020 3 z 5

Důmyslné umění, jak mít všechno u prdele je super kniha, proto jsem si koupil i tuto. První půlka stojí za hovno, je to naprosto o ničem, ale druhá už za něco stojí. Nicméně na jeho první knihu bohužel nemá, celkově je opravdu slabá.

Pafka643
07.07.2020 3 z 5

Můj názor na motivační literaturu je nepublikovatelný. Mark Manson nicméně vybočuje a jeho pohled na svět do určité míry rezonuje s tím mým. A co že dělá jinak?

Především se nesnaží věšet čtenáři bulíky na nos. Myslím, že některé myšlenky mají přesah i do aktuálních problémů naší doby.

PS: Doporučuji přečíst v angličtině.

Autorovy další knížky

Mark Manson
americká, 1984
2017  65%Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le
2020  61%Všechno je v pr**li
2020  89%Ideál
2022  74%Will
2020  80%Modely úspešného randenia

Kniha Všetko je v p**i je v

Právě čtených11x
Přečtených158x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených4x
Knihotéce126x
Chystám se číst82x
Chci si koupit27x
dalších seznamech3x