Všechny tyto světy

Všechny tyto světy https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426451/bmid_vsechny-tyto-svety-Olt-426451.jpeg 4 101 16

Bobiverzum série

< 3. díl

Závěrečný díl zábavné sci–fi trilogie Bobiverzum Bobové založili už dost kolonií na to, aby lidstvo nevymřelo. Avšak žabomyší války politiků patří k nesmrtelným lidským nešvarům. Brazilské sondy se navíc pořád pokoušejí zlikvidovat všechny své konkurenty. A kromě toho se Bobové pustili do boje se starší a mocnější rasou, která má obrovskou chuť k jídlu a poněkud výbušnou povahu. Bobové si lížou rány po debaklu z prvního střetnutí s Druhými a je pravděpodobné, že jednou nevyhnutelně vypukne rozhodující bitva o budoucnost Země a jejích kolonií. Bobové však pobrali zhruba tolik disciplíny jako houf divokých koček a některé z mladších kopií se zajímají spíše o vlastní lokální problémy než o boj s Druhými. Spása ovšem možná přijde z nečekaného zdroje. Dvojice Bobů osmé generace v hlubokém vesmíru něco objeví. Pokud chtějí zachránit Zemi a vlastně i celé lidstvo, stačí jen nečekaný nález co nejrychleji dopravit do sluneční soustavy. Než do ní přiletí Druzí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

All These Worlds , 2017


více info...

Přidat komentář

Schary
06.10.2022 5 z 5

Skvělá trilogie, která si celou dobu udržela vysokou úroveň. Hlavní myšlenka, teda osud okopírovaného vědomí geniálního člověka do kosmické lodě je originální, příběh je dotaženy a úplný. Myslím, že tato série patří mezi nejlepší sci-fi, které jsem měla příležitost číst.

vlkodlaq
27.07.2022 5 z 5

Výborné! Poslední díl a celá série znatelně převyšuje běžný průměr sci-fi knih originalitou, spádem i čitelností. Bez ostychu Bobiverzum řadím k těm nejlepším knižním sériím, které jsem kdy četl a jednotlivé knihy série do top 50 knih.
Určitě se do Bobiverza jednou vrátím! Do té doby Bobnet už jistě pokryje celou galaxii :)


KubaHanzelin
06.03.2022 4 z 5

Tak jsem se konečně dokopal i k třetímu dílu Bobiverza a jsem opět spokojen, není to žádná vrchlná sci-fi literatura, ale pořád se jedná o super oddechové čtení, které se čte samo, díky krátkým kapitolám a protože se pořád něco děje, touto knihou bych Bobiverzum uzavřel, ale již co jsem koukal vyšel čtvrtý díl v angličtině, tak se možná někdy dočkáme překladu:)
Jediné co bych snad vytknul je, že pořád trochu problém se orientovat v těch XY verzích Bobů a že linka samotného Boba je asi tou nejnudnější pasáží z knizy, ale pokud chcete u něčeho po dlouhém dni v práci vypnout, doporučuji

F22Falcon
04.05.2021 5 z 5

Po první knize trilogie jsem sahal, když jsem potřeboval trochu oddechu od detektivek a vražd a hned mě kniha dostala. Teď, po dočtení třetí knihy jsem nesmírně spokojen a rád, že jsem ten oddych potřeboval a sáhl zrovna sem. Příjemné vyvážení humoru, akce, vesmíru i pozemských (povulkánských, poposeidonovských,..) problémů. A nakonec i ta láska proběhla. Místy mi bylo líto, že se děj točí stále kolem stejných Bobů, nakonec jsem byl ale rád, protože už tak byl místy problém se v nich orientovat.
Oceňuji, jak děj utíkal. Aby ne, když se příběh odehrával v rozmezí asi dvou staletí. Ale byla to příjemná změna od některých knih a scén, kdy je na 30 stránek jen momentální myšlenka.
Taky je pravda, že by klidně mohly být další díly, další světy a Bobové, ale obávám se, že už by to trochu mohlo začít nudit. Je důležité skončit. Za mě naprostá spokojenost.

Aliii
06.03.2021 4 z 5

Byla jsem hodně napnutá, jak to dopadne s Druhými a trochu mě zklamalo, že se k nim autor dostal až za polovinou knihy.
Jinak jsem si čtení užila a Bobové mi budou chybět - někteří z nich víc než jiní :-)

trudoš
06.03.2021 3 z 5

Jako další díl nekonečné série by Všechny tyto světy obstály snadno, ovšem mám-li je brát coby vyvrcholení trilogie, uspokojen jsem přibližně napůl. Dennis E. Taylor totiž čtenářům nenachystal žádná překvapení a pouze navazuje tam, kde skončil posledně. Jistě, významné dějové linie se uzavírají, přičemž hlavní protagonista konečně dosahuje vnitřního uspokojení z dobře odvedené práce. Jenže spousta motivů z dřívějška vyšumí do prázdna a ústřední zvraty působí až nečekaně uspěchaně, přičemž ranou kladivem všechno vyřešit prostě nejde. Autor zkrátka nepostupuje příliš sofistikovaně, je znát, že se víc bavil házením klacků pod nohy hrdinů než jejich odstraňováním. Ještě štěstí, že humorné odlehčení neztratilo nic na svém kouzlu, stejně jako upřímné fanouškovské nadšení pro science fiction. Je v tom kus lidskosti i nějaké to morální dojímání, všechno ovšem ve zcela snesitelné rovině. Nemluvě o krátkých kapitolách, díky nimž se kniha čte prakticky sama. A tak sbohem Bobe, a díky za ryby.

B4LU
21.12.2020 3 z 5

Přesně taková oddechovka jako předchozí díly.
Ukázalo se, že autor skutečně vystřílel všechny nové nápady hned v prvním díle (vlastně kromě jednoho téměř na posledních stranách, a to velmi působivého) a vesměs jen objíždí nahozené linky. Kniha nemá čím překvapit, protože všechny problémy Bobové vyřeší v průběhu následujících dvou kapitol.
Nakonec to ale ani tolik asi nevadí. Prostě je to taková pohodová a zábavná četba, nic víc a nic míň.

J4rosl4v
31.08.2020 5 z 5

Klidně to mohla být jedna kniha, zbytečné to dělit na díly, když nedochází k žádnému významnému zlomu nebo ukončení části příběhu. Vesmír je nekonečný a Bob(ové) nesmrtelní. Tak jsem byl zvědavý, jak to autor ukončí. Plné hvězdičky jsou právě za důstojné ukončení příběhu, které mě nijak neuráží a dává mi smysl. Ale tak trochu jsem si přál, aby z toho autor udělal nekonečnologii. To téma je nevyčerpatelné :-) Nové soustavy, planety, druhy, technologie ... dalo by se to číst donekonečna, a nikdy by se mi to asi neomrzelo. A co třeba jiné galaxie, jiné vesmíry? Já chci ještě 4, 5, 6, 7, 8 ... n+1 díl :-D Opravdu pohodové čtení, velmi doporučuji, než jsem se nadál, byl jsem na konci.

Ládja
04.08.2020 2 z 5

Komentář může obsahovat spoilery:
První díl byl super, opět něco nového, zajímavého. Nový pohled na dobývání vesmíru. Druhý díl byl takový dojezd a třetí? Třetí byl pro mě už přejezd. Skvěle se četla celá trilogie, vtip tomu všemu také dodával šmrnc.
Celkově mi všechno přišlo uspěchané, jako celá tato doba. Na dvou stránkách se toho stalo tolik, kolik by jiný spisovatel dokázal natáhnout na celou knihu. Ať už probíhající bitvy, nebo život v jednotlivých koloniích. Trochu zklamání. Bojím se, že se stejným tempem začíná ubíhat celý žánr. 2*

Bašťák
21.07.2020 4 z 5

Posadil jsem se a vyžádal si kávu.....a dočetl jsem [Bobiverzum - kniha třetí] dost zábavný sci-fi čtení :-)

Predator3313
25.05.2020 5 z 5

Super zakončení série.
Bobové se nám značně rozmnožili a chystají se na finální střetnutí s druhými. Ti jsou až přehnaně sebejistí a ještě nevědí, s kým mají tu čest.
Navíc se na jednotlivých koloniích začínají dít zajímavé věci.
I když první díl byl asi nejlepší, protože to bylo fakt originální tak i pokračování rozhodně stojí za přečtení.

Planin
19.04.2020 3 z 5

Jen prilis skakani v case :-(:-(:-(

hanzmb
09.03.2020 5 z 5

Celkem bez větších zádrhelů dovedená trilogie ke konci. Má to logiku, postupné návaznosti a žádné vis major. Musím ale přiznat, že dvojka mě chytila mnohem víc. Tam to jiskřilo nápady. Tady se už s ničím novým nepřichází, jen se dotahuje vše do konce. Ani bych se nedivil, kdyby se objevily ještě nějaké knihy, zasazené do tohoto solidně vytvořeného světa.

flashi
10.11.2019 5 z 5

Výborné zakončení série, vše se vysvětlilo a dokonce očekávaný konec (v 75% knihy) byl doplněný dokončením všech dalších dějových linek. Jediné, co bych vytknul (stejně jako u předchozích dílů) je, že jednotlivé kapitoly nenavazují chronologicky a místy to působilo trochu chaos.

Kobalt
17.10.2019 5 z 5

Důstojné zakončení které uzavřelo celou trilogii a hlavně události načnuté v minulém díle. Četlo se to jedním dechem, děj rychle odsýpá a údernosti přidávají i velmi krátké kapitoly. Jen je potřeba číst i data, časový posun mezi některými kapitolami je i přes 30 let.

Wolf012
25.09.2019 5 z 5

Fantastické zakončení trilogie, od knihy jsem se skoro nedokázal odtrhnout.. Musím přiznat že by mě potěšilo volné pokračování třeba formou povídek.... Bobové mi prirostly k srdci

Štítky knihy

vesmír kosmické lodě kolonie

Autorovy další knížky

2018  85%My jsme legie
2018  86%Protože je nás mnoho
2019  88%Všechny tyto světy

Kniha Všechny tyto světy je v

Právě čtených1x
Přečtených130x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených7x
Knihotéce78x
Chystám se číst21x
Chci si koupit17x