Všechny moje veverky

nehodnoceno
Všechny moje veverky https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66584/vsechny-moje-veverky-66584.jpg 0 0 1

Románek o veverkách a jejich existenčních a rodinných problémech, ve kterém se odráží svět lidí. Na úvod nás autor seznámí s oficiálními platidly veverek a jejich rozdělením podle povahových rysů. Není totiž veverka jako veverka. Pak už se odvíjí samotný příběh, ve kterém veverky pomlouvají druhé, řeší svoje rodinné vztahy, ale samozřejmě, stejně jako lidé, i vztahy ostatních. Prožívají rozporuplné vztahy, aby se posléze zase usmířily. Je to příběh veverek hloupých i inteligentních, poctivých i těch méně poctivých, dobrých i zlých.... celý text

Žánr:
Humor , Literatura česká

Vydáno: ,
více info...

Přidat komentář

v2rc8
28.08.2015

Tady se trochu rozepíšu. Tuhle knížku jsem dostala či vyhrála asi ve 14 letech (s autogramem!). Ona totiž vypadá trochu "dětsky" díky těm ilustracím i názvem, ale při čtení zjistíte, že tak moc pro "děti" není. Je to prostě dlouhá bajka pro dospělé. Bajková telenovela. Intriky, chamtivost po oříškách a jiné lidské (či veverčí) neřesti.

Navíc v celé knize nenajdete jméno autora jinak než J. Žáček a to se mi zdá celkem jako promyšlený marketingový tah, od doby co knihu mám jsem žila v domnění, že jde o Jiřího!

Ale jinak je to celkem vtipné a roztomilé. Jen možná chvilku trvá než si ujasníte všechny příbuzenské vztahy, a jak je který "typ" veverky pojmenován (musela jsem se zprvu často vracet k úvodní stránce, avšak mám pocit, že i sám autor si občas to své pojmenování popletl (např. Lebenbaum je jednou veverčák a podruhé zase veverušák). Ale co, stejně to jsou všichni blešáci! :)

Autorovy další knížky

Jan Žáček
česká, 1963
2013  74%Zběsilá bezmoc
2020  74%Shalom, má lásko
2021  60%Fotbalový král
2016  60%Manipulátor
2016  60%Hokejová pohádka

Kniha Všechny moje veverky je v

Přečtených1x
Chystám se číst3x