Všechny jeho ženy

Všechny jeho ženy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476863/bmid_vsechny-jeho-zeny-Lk2-476863.jpg 3 26 5

Zmizení jediného muže pro ně znamená celý vesmír změn Je Štědrý den a u sváteční večeře se sešlo sedm velmi rozdílných žen. Sedm žen úzce spojených s jediným mužem – Vittoriem. Sedí tu jeho matka, sestra, současná i bývalá manželka, milenka a dvě dcery, každá z jiného vztahu. Všechny tu čekají, ale Vittorio nepřichází. Místo něj dorazí pouze záhadná esemeska – několik slov, která učiní jeho absenci ještě mnohem znepokojivější. Prázdnota, kterou po sobě Vittorio zanechává, je plná otazníků. A rozprostírá se nejen na prázdné židli, ale i v duších těch, které Vittoria milují. Aby se z jejího sevření vymanily, musejí všechny jeho ženy v následujích dnech, týdnech a měsících nalézt odvahu zbavit se naučených stereotypů a třeba se i jedna o druhou opřít. Možná pak ve Vittoriově absenci objeví příležitost nahlédnout na věci z nové perspektivy. V nemilosrdně ironické frašce Cateriny Bonvicini se věci mohou kdykoliv zvrtnout s téměř thrillerovou nečekaností, i ta nejsympatičtější osoba se může ukázat v nelichotivém světle a každé odhalení zpravidla má rub i líc. Všechny jeho ženy je příběh o lásce, o nepřikrášlených rodinných i milostných vztazích a všem, co si do nich společnost projektuje. Najít vlastní svobodu je běh na dlouhou trať, a je to právě absence muže, co konečně dává všem jeho ženám možnost prohlédnout a otevřeně promluvit. Vychází za podpory Ministerstva kultury České republiky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Tutte le donne di , 2016


více info...

Přidat komentář

Booky84
20.11.2022 3 z 5

Zajímavý námět, bohužel čtivost vázla, i když kniha nemá příliš dlouhé kapitoly. Dočetla jsem vlastně jen kvůli tomu, že jsem chtěla vědět, jak to celé dopadne.

Imor
14.01.2022 1 z 5

Téma knihy mě nalákalo, ale bylo napsáno tak divně, že mě čtení nebavilo. Snad až pátá kapitola, kde Vittorio vysvětluje svoje chování, byla zajímavá.


Tea98
08.12.2021 odpad!

Kniha je pro mě velkym zklamáním. Neustale jsem se ztrácela v rádoby ději, kdo vlastně a jak vypraví. A ani závěrečné rozuzlení to nezachránilo. Ke čtení jsem se musela přemáhat. Takhle dlouho se snad četla naposledy povinnou četbu. Za mě tedy odpad.

TheMelorry
19.11.2021 3 z 5

Tahle kniha je opravdu zvláštní. Že ani nevím, jak ji vlastně hodnotit. Námět je rozhodně originální a zaujal mě, ale zpracování už tolik ne. Ve vyprávění se střídají všechny zmíněné ženy zmizelého Vittoria. Každá má svůj styl, vidí situaci z jiného úhlu pohledu, jinak vše hodnotí a přidává útržky ze svého osobního života. Žádné z nich ale nejde příliš do hloubky a vše tak klouže po povrchu. Kdyby byla více rozebrána psychika a motivace postav, byla bych spokojenější.
Takhle bych řekla, že jde o průměrnou knihu, která neurazí, zaujme, stojí za přečtení, ale nic moc hlubokého ve čtenáři nezanechá...

Jajiinka
05.11.2021 3 z 5

Hodnocení 3⭐/5⭐

Tato kniha od italské autorky pro mě byla svým námětem zajímavá, proto jsem se rozhodla si jí přečíst. Navíc tuto edici 7lásky mám ráda. Ovšem příběh, ač byl zajímavý a čtivý byl pro mě moc plochý a zapomenutelný. Chyběli mi tam emoce, a i když jsme některé postavy poznali do hloubky, musím přiznat, že se mi neustále pletlo, kdo je kdo.

Jako plus beru, že kapitoly byli kratší a pokaždé z pohledu jiné ženy. Ale bylo tam až moc věcí, které mi spolu nehráli, jako třeba vztahy mezi ženami, které se z ničeho nic změnili a také tajemství nejmladší dcery. Bylo to na mě asi až moc spletité a vlastně docela o ničem. Nakonec příběhu se dozvídáme bombu, která mi celý příběh jen dokreslila do barev, kdy rodinné vztahy jsou jen o lži a sebezapření.

Pokud od knihy moc nečekáte a má to byt jen odpočinková četba tak si jí určitě přečtěte.

Štítky knihy

vztahy

Autorovy knížky

Caterina Bonvicini
italská, 1974
2021  58%Všechny jeho ženy

Kniha Všechny jeho ženy je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce61x
Chystám se číst31x
Chci si koupit15x