Všechny hvězdy na nebi

Všechny hvězdy na nebi https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426817/bmid_vsechny-hvezdy-na-nebi-c2m-426817.jpg 3 71 17

Tenkrát – Bex, Jenni, Ellory a Ret jsou čtyři nerozlučné kamarádky z Pinebrookské střední. Všechny se otáčejí kolem elektrizující a svéhlavé Ret. Každá má své vlastní místo v jejich soukromé sluneční soustavě. Pak ale na party přijde nečekané setkání. Ellory potká Matthiase a jejich čtveřice se začne pomalu, ale jistě rozpadat, aby se v závěru musela potýkat s řadou tajemství, zrad i šokujících událostí, jež mají všechno navždy změnit. Teď – Ellory musí sama čelit čtvrtému ročníku – bez přítele i kamarádek. Po dvouměsíčním přerušení školy a létě stráveném daleko od domova se vrací zpátky a musí najít způsob, jak přežít v totálním osamění, vystavená posměškům mnohých spolužáků, až do maturity. Najde Ellory sílu, aby čelila svým vlastním lžím a minulosti, jež ji pronásleduje na každém kroku? Strhující sonda do současného světa amerických středoškoláků a duše mladé dívky, s níž si osud pohraje víc, než si kdy dokázala představit. Jak Ellory obstojí?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery , Pro děti a mládež

Vydáno: , King Cool
Originální název:

See All the Stars , 2018


více info...

Přidat komentář

Bětuu
19.09.2023 4 z 5

Kniha mě bavila a ano, byla jsem v napětí, co se teda stalo. Nakonec jsem s koncem spokojená. Hlavní hrdinka byla fakt skvělá, příběh se mi celkové líbil a autorka krásně píše. Bex a Jenni mi přišly v knize odstrčené a zbytečné a je mi líto, že je autorka do příběhu více nezasadila.

Bety093
16.08.2023 4 z 5

Tahle knížka je podle mě hrozně podceňovaná. To jak je to skvěle napsané, to ani nejde popsat. Celý příběh provází takové lehké napětí a v některých chvílích i zmatenost, ale ten KONEC? Úžasné rozuzlení všech nejasných chvil. Úžasný příběh, doporučuji.


Butterfly340
05.07.2023 5 z 5

Jedno velké wow. Po nějaké době zase kniha, která mě zcela pohltila a která ve mně probudila emoce.

Neměla jsem vysoká očekávání. O to víc jsem byla překvapená, o jak skvělou knihu jde.

Všechny hvězdy na nebi jsem přečetla během dvou dnů. Je to neskutečně čtivé, stránky se otáčely prakticky samy.

Nevím, co víc napsat, abych nic nevyspoilerovala :D Postavy jsou komplexní a všechno, co se v příběhu stane, velmi snadno uvěřitelné.
Některý věty nebo situace mi až vehnaly slzy do očí, protože mi na mysli vytanuli mý vlastní vzpomínky.

Mezi motivy příběhu patří toxic friendship, tajemství, ale i drogy.
Vlastně sledujeme cestu Ellory, která se s tím vším snaží nějak vyrovnat.

Abych nebyla jen pozitivní, ten překlad místy nebyl úplně ideální. Chtělo by to po sobě přečíst.
A taková asi blbost, ale jméno Ellory mi k hlavní hrdince prostě nesedělo :D

Závěrem jen dodám, že Všechny hvězdy na nebi rozhodně stojí za přečtení. Strašně nedoceněná kniha.

Lucinka_000
31.01.2023 4 z 5

Kniha byla zajímavá, rozuzlení je až úplně na konci, tím je kniha taková zvláštní, často jsem byla zmatená.

Bebe2004
26.09.2021 3 z 5

Upřímně jsem dost zklamaná. Spíš než YA Thriller mi to přišlo jako nedotažený psychologický román. Postavy se až na Ellory nijak nevyvíjely. Jediné, co mě bavilo, byly pohledy do minulosti, ale současnost? Vůbec

veru1367
19.05.2021 4 z 5

Kniha mě bavila. Sice byla předvídatelná, ale ten konec mě stejně zaskočil.
Líbí se mi ten námět, ještě jsem podobnou knihu nečetla.

barbb8k
28.03.2021 1 z 5

Kniha mě už od začátku nebavila. Děj se vůbec nerozjel, jediných posledních dvacet stran bylo docela pěkných.
Žádnou postavu jsem si neoblíbila, protože všechny byly takové nijaké.
Romantická linka byla celkově divná. Stejně jako zbytek knihy.

Jediných pár věcí, které se mi líbily, byl nápad, celkově námět a konec. Konec kvůli dvěma věcem. Zaprvé to, jak autorka ukončila tuto knihu je vážně úžasné. Nikdy by mě nenapadlo, že by to takto mohlo skončit a zadruhé, že už to konečně skončilo.

kedlis
09.02.2021 2 z 5

Knihu jsem popadla aniž bych věděla o čem má vlastně být. Bylo to takové nemastné neslané, zvrat knihy mě překvapil, ale žádná z postav mě nezaujala.

Audrey122
05.01.2021 3 z 5

(SPOILER) Krásná obálka, krásný název a dobrý nápad na příběh.
Jenže
Začnu od toho co mi vadilo nejvíce.... v textu je chyba, jak víte v kapitolách se střídají minulost s přítomností a jedna celkem důležitá kapitola u konce kde Ret ještě žije a mluví s Ellory ve škole je popsána jako přítomnost a má to být minulost, proto děj nedává smysl.
Další co ne že by mi vadilo ale byla to škoda bylo to jak těžce byl příběh napsán.
Ale to je asi všechno.
Samozřejmě že mám své výhrady i k Ret, ale byla to postava příběhu a měla být taková jaká byla aby ten příběh dával smysl a ukázal nám to přátelství které hraničí s manipulací a to že nemáme být pod něčí nadvládou

Horselen
15.12.2020 3 z 5

Takže zaprvé: Jakože vážně se takhle někdo chová?!
A zadruhé: Co to sakra bylo?
Autorka nám dává krásný příklad, jak se dneska všechno řeší - alkoholem. Dost jsem se zarazila taky u dvou situací - vážně existuje někdo, komu voní pach cigaret?
Bod za nápad přirovnat slunce a planety k hlavním postavám. A bod za obálku. Poslední bod za konec, který celou knihu trochu zachránil.

Jediná normální postava byla Abigail, která neměla zas tolik prostoru. Ret byla nesnesitelný diktátor, o Jenni a Bex vlastně ani nic moc nevíme a Ellory byla děsně naivní a zmanipulovatelná.

Bonus na závěr: vážně někdo oslovuje své rodiče křestním jménem? V Americe je to asi normální, jinak si nedovedu vysvětlit, proč to všechny postavy dělaly.

kris.docekalova
21.11.2020 5 z 5

Kniha mě hodně bavila. Celou dobu jsem čekala na to, až autorka konečně odhalí o co celou dobu jde, i když to bylo trošku předvídatelné, ale to vůbec nevadí. Líbilo se mi, jak byl příběh psaný ve dvou časových linií. Konec byl ale hodně nečekaný, úplně mě překvapil. Celkově knihu určitě doporučuji, přečetla jsem velmi rychle, jak byla napínavá.

ja.knihomolka__
21.07.2020 2 z 5

2⭐️/5⭐️
Od téhle knihy jsem očekávala docela dost. Což jsem samozřejmě neměla dělat, protože mě kniha docela zklamala...

Až teď jsem se dokopala k tomu, napsat recenzi - asi po týdnu, co jsem knihu dočetla. A to z toho důvodu, že jsem nevěděla, co si o tom mám myslet... Nevěděla jsem, jak srovnat myšlenky a pocity z knihy. V hlavě jsem měla zmatek...????

Vůbec jsem netušila, o čem kniha bude, ale prý to má být psychothriller nebo něco takového - teď si nejsem úplně jistá -, ale nebyl tam ani náznak něčeho, co by se tomu alespoň trochu podobalo.

Kniha se odehrávala ve dvou časech - před a teď. Autorka nechtěla odkrýt pravdu o tom, co se hlavní postavě Ellory stalo. Říkala jsem si, že to bude nějaký supr-zvrat, když to odkládá na posledních 30 stran.

Jenže ne. Ne, ne.

Sice mě to trochu překvapilo, ale nebyl to nějaký supr-zvrat, který by mě vyvedl z míry.

Takže já jsem četla 300 stran a čekala na tohle... aha.

Navíc, ten konec jsem vůbec nepochopila. Nevím, jestli je to kniha pro starší, ale mně to nedávalo absolutní smysl.
A vedlejší postava mi byla extrémně nesympatická. Byla to taková vůdkyně smečky a všem rozkazovala a to se mi vůbec se mi to nelíbilo.

Irsaf
16.07.2020 4 z 5

Kniha me bavila...
I když teda byla dost předvídatelná...
Přesto mě mile překvapila...

PetraBery
01.07.2020 3 z 5

Přátelství nerozlučných kamarádek rozdělí událost, která všechno změní. Ellory se snaží vyrovnat s minulostí, kterou nám pomalu odhaluje, včetně svých pocitů a myšlenek. Nejen dospívající duše je křehká a odpuštění není vždy jednoduché.

Mumiezuzka
22.05.2020

Skvělá kniha, která muze slouzit jako spolecnik pri chvilich, kdy je potreba na chvíli vypnout, nepřemýšlet, neresit starosti a zkratka jen cist. Dej je promitan skrze dve casove osy, coz je prvek, ktery mam v knihach velmi rada. Lici zde zivot teenagerky, studujici na stredni skole, a nejspis proto je dle meho mylne zaskatulkovan k divcim romanum, nicmene divci roman pripomina spis prostredim a chovanim hlavni hrdinky. Jako zena, ktera davno teenagerkou neni, jsem se nad temito prvky nikterak nepozastavovala, neprisly mi zas tak dulezite, ponevazd pointa knihy je tomuto na mile vzdalena. Je to kniha o věrnosti, zrade, krivde a taky o tom, ze kazdy skutek ma sve dusledky, ktere si musime snist. Je to kniha, ktera popisuje lidskou psychiku ve velmi choulostivem veku a pri velmi tezkych situacich, ktere mavaji s citovou rovinou cloveka. Ukazuji se zde obrazy demonu zavrenych ve skrini a boje s nimi spojene. Take jsou popsány reakce na tezka traumata a diky odusevnelem a neznem prekladu je patrna krehkost hodnot toho, co je pokladano za dulezite. Zakonceni knihy jsem ocekavala, nicmene me to neodradilo od docteni, spise naopak, dychtila jsem po vedeni, zda tomu tak skutecne bude. Urcite doporucuji precist. Je to kniha, která vtahne a nad kterou zaroven neni nutno moc premyslet. Ma par hlavnich postav, jejichz chatakteristiky si zvladne kazdy uchopit. A tak zbyva jen cist.

*kika*
17.05.2020 5 z 5

Vynikající příběh o přátelství až na dřeň, velmi uvěřitelné fáze smutku a vyrovnávání se s minulostí, srdcervoucí závěr.
Zdaleka už nejsem cílová věková skupina a vůbec to nevadilo.

Brambor16
07.02.2020 3 z 5

Tahle kniha mě z půlky bavila a z druhé půlky nudila. Děj se odehrává na střídačku ve třetím ročníku střední školy a ve čtvrtém ročníku střední školy. Ta část ve čtvrtém ročníku byla skvělá. Tajemství a nenávist všech spolužáků hlavní hrdinky jsem fakt hltala. Ale ta část ve třetím ročníku, jsem si neustále říkala jak je ta holka naivní. Za mě tři hvězdy kvůli nečekanému konci.

Autorovy knížky

Kit Frick
americká
2020  67%Všechny hvězdy na nebi

Kniha Všechny hvězdy na nebi je v

Právě čtených3x
Přečtených103x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených6x
Knihotéce110x
Chystám se číst73x
Chci si koupit18x