Všechny cesty vedou do hrobu

Všechny cesty vedou do hrobu https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207404/bmid_vsechny-cesty-vedou-do-hrobu-yef-207404.jpg 3 41 14

Spořádaný chovatel ovcí Albert Stark už má po krk drsného života v americkém pohraničí, kde člověka zdánlivě může zabít kdokoliv a cokoliv: souboje v pravé poledne, barové rvačky, jedovatí hadi, pitná voda zamořená cholerou, oděrky od stepních běžců, neduh zvaný „prstitida“. Dokonce i cesta do kadibudky. Ano, na Divokém západě lze umřít na milion způsobů a Albert se chce všech vystříhat. Někteří ho proto považují za zbabělce. Albert tomu říká zdravý rozum. Když ho však jeho dívka kvůli tomu nejnesnesitelnějšímu ťulpasovi v městečku pošle k vodě, rozhodne se Albert zabojovat – přestože neumí střílet, jezdit na koni ani se prát. Naštěstí spojí síly s půvabnou pistolnicí, která svou drsností vydá za oba. Naneštěstí je však ona pistolnice vdaná za nejproslulejšího, nejpodlejšího a nejžárlivějšího ničemu v celém pohraničí. Zdá se, že Albert právě objevil miliontýprvý způsob, kterak se na Divokém západě dostat do hrobu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Humor , Romány

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

A Million Ways to Die in the West , 2014


více info...

Přidat komentář

Daura
27.02.2024 5 z 5

Ale no táááák!
Tenhle muž, Seth MacFarlane, je prostě génius na území bláznivé komedie a parodie. Griffinovi, Americký táta, Méďa... To jsou všechno ikonické snímky.
Skutečně vřele doporučuji se nejdříve podívat na film, jde Seth ztvárnil hlavní roli. A pak, dejte tomu čas, si přečtěte tuhle knihu.
Právě ležím po operaci a tyhle výbuchy smíchu jsem fakt pokračovala. Za mě ikonický příběh.

Btw směju se na některých komentářích zde: kniha neposkytuje nic nového naproti filmu, jakoby někdo vzal scenár a hodil ho do knihy atd...
Lidi, vy fakt neumíte číst... Vždyť je to napsáno přímo na obálce, že se jedná o knižnou verzi tohoto filmu... Některým lidem by mělo být zakázáno recenzovat. Protože tyto hodnocení s jednou hvězdou na základě nepozornosti recenzentů nejsou fér.

georginaa
28.11.2021 1 z 5

Tak tohle mě nenadchlo a ani zfilmované mě to nebavilo. Vlastně parodie nesnáším, vůbec se mi tento humor nelíbí.


ivana1429
13.02.2021 1 z 5

Průměrný film. Podprůměrná kniha. V knižním provedení nenajde člověk nic nového. Jako kdyby někdo vzal scénář z filmu a trochu ho přetransformoval a natáhl do 170 stran.

Sabina335
07.04.2020 5 z 5

Pěkná oddychovka na nedělní odpoledne, pokud nemáte co dělat. V knize se velmi často objevuje vulgarita, což za mě bylo super a kniha tak byla o dost zábavnější. Pokud patříte k těm, co mají rádi trochu "trapnější" humor, je tato kniha dobrá, ostatní zřejmě nezaujme.

Magrata15
09.08.2019 1 z 5

Čteno do čtenářské výzvy. Ale nijak mě to nezaujalo.

Icequeen
10.02.2018 4 z 5

Sethov mnohovrstevný a asociačný humor zbožňujem, bez toho fekálneho by som sa celkom úspešne zaobišla. Za niektorými vtipmi treba hľadať skrytý rozmer, nie všetky sú prvoplánové. Iné zase fungujú ako nenápadné spúšťače a odkazy, ktoré musia byť spojené s niečím, čo človeku vženie slzy smiechu do očí. Ak spojenie neexistuje a na druhom konci nič nečaká, fór vyznie do prázdna. Viem si predstaviť to sklamanie a zhrozenie skalného fanúšika klasických westernov. Film môžem pozerať stále dokola.

"Nevadí vám, že... vaši holku den co den píchá nějakejch patnáct maníků a že jí za to platěj?"
"No jo. Víte, moje práce taky stojí za hovno."
"Jasně, ale vy opravujete boty."
"Uf, ani mi to nepřipomínejte!" zasmál se Edward."Od konce občanský války se v obuvnictví kšefty skoro nehejbou."
"Fakticky?"
"Jo, zkrátka dost ubylo nohou."

Midudedi
26.12.2017 4 z 5

Prvních třicet stran to vypadalo na nudný americký pseudohumor založený na vulgaritě a výkalech. Pak se v příběhu objevila Anna a začalo to dávat smysl, i ta první nezáživná pasáž. Dobrý příběh s gradací a vtipem, zabalený do hromady vulgarit a sexuálních narážek, zasazený do reálné doby.

Komu vulgarity a sex vadí, a nebo kdo hledá klasický barvotiskový šestákový western, ten je tady špatně. Ostatním můžu doporučit.

mafrid
16.10.2017 2 z 5

nic moc...

DuncanIdaho
17.06.2017 2 z 5

*18. To by mělo být na obalu knihy. Kniha mě docela zklamala. Čekal jsem nějakou kovbojku. Western to sice trochu připomíná, ale je to kombinace béčkového thrileru a porna. Skoro bych řekl, že to psal puberťák, který chtěl ukázat, jaký je tvrďák. Na western je tam docela podrobný popis sexuálního vyžití různých postav. Je tam i několik "vostrejch" akcí zaobalených do nehod, které děj nikam neposunují (např. nehoda s ledem, nehoda u fotografa). No, on tam ani moc děj není. Pokud nejste tvrdej puberťák, tak je ztráta času to číst.

rene6927
29.11.2016 5 z 5

Srandy kopec. Seth Macfarlane je můj bůh :D

evca7271
02.11.2016 3 z 5

Pro me zklamani.Cekala jsem od teto knihy trochu vic.Film se me libi vic.

Terrez93
02.08.2016 4 z 5

pohodová knížka, fakt taková oddechovka, přečtená je hned, hrozně rychle se čte

witko
18.09.2014 2 z 5

Po pár stránkách jsem se sděsil, co jsem to otevřel za knihu. Nakonec jsem ji přelouskal. Je to parodie na western, občas se člověk pobaví, je to jen opravdu takové lehké čtení. Odpočinkové, nic víc. Avšak převažuje zklamání.

kleria
20.06.2014 3 z 5

Pěkná knížka :). Sice to nebylo nic převratného, ale mě se to líbilo a byla to fájn oddechovka :). Knihu hodnotím třemi hvězdičkami, a vám ji můžu i doporučit :).

Štítky knihy

humor zfilmováno Divoký západ parodie

Autorovy knížky

Seth MacFarlane
americká, 1973
2014  65%Všechny cesty vedou do hrobu

Kniha Všechny cesty vedou do hrobu je v

Právě čtených2x
Přečtených46x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x