Všechno nebo nic - příběh pokračuje

Všechno nebo nic - příběh pokračuje https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55872/vsechno-nebo-nic-pribeh-pokracuje-55872.jpg 4 186 34

Všechno série

< 2. díl >

Po třech letech se autorka vrací k hrdinům předcházející knihy "Všechno nebo nic" Lindě, Vandě a Jakubovi, aby, podle vlastních slov, jejich příběh uzavřela. Skončí happyendem????? Mělo to lehkost. Slova, věty, smích. Navázali jsme tam, kde jsme skončili, protože jsme vlastně nikdy neskončili. Dokonce i o malé Vandě jsme se bavili bez napětí a zmatku. Ignorovali jsme fakt, že tam někde je brunetka, že tam někde je Bystričan, kteří netuší, že jsou jen berličkami, že je využíváme, abychom přežili, bylo to zvrácené, ale krásné, a zdálo se mi to úplně normální… Ale jenom tehdy, když jsme byli spolu… Jinak jsme zápasili se světlem našich společných dní, závislí na něm jsme chtěli najít stejný žár ve slunci normálního života, ale nešlo to, tak jsme se schovávali jeden v druhém, propletení bouří našich těl a hladem našich duší, ukřižovaní pod přikrývkami neosobních hotelů, které byly domovem naší lásky… A vyčerpaní jsme se spolu loučili s pocitem, že takhle to dál nejde... celý text

Přidat komentář

lue
10.01.2023 2 z 5

Přečteno rychle, hodnocení nízké. Paní spisovatelka mi připomíná stylem Nesvadbovou. Obě hrdinky nesympatické Pinďulíny. Pokud mají hrdinky v někom předobraz, tak chudáci chlapi.

knihomolka27
17.05.2021 3 z 5

(SPOILER) Takhle..................první kniha pro mě byla jako pro fanynku filmu dost nepříjemným překvapením. Opravdu to bylo jen o posedlosti a sexu a hlouposti hlavní hrdinky. Druhý díl jsem přečetla zase jen proto, že nechci nechávat rozečtené série a taky proto, že jsem nutně potřebovala něco u čeho nemusím vůbec přemýšlet.......a tohle je přesně ten typ knihy.

Dvojka je o tom, jak se Linda nedokáže podívat pravdě do očí a pořád žije ve svém romantické snu s mužem, který se ve většině případů chová jako psychopat. Navíc by si Linda měla uvědomit, že když už má dvě děti, tak by muž se kterým chce žít se měl o ty děti taky nějak starat. Nechápu jak vedle Bystřičana může někdo jako neschopný Jakub obstát........ten se neumí pomalu postarat ani sám o sebe, nebo to aspon tvrdí. Ale obstarávat nové milenky mu evidentně nevadí, zato jít jednou za dcerou nebo se o ní aspon trochu zajímat je nadlidskej úkol. Já bejt Lindou tak ho prostě pošlu doprdele, a nepřiběhla bych pokaždý když mi napíše nějakou ulítlou, přeemočněnou zprávu. Prej, že jí miluje a přitom se vůbec nesnaží být s ní.

Druhý díl utekl naštěstí velmi rychle, na rozdíl od prvního nebyl tolik perverzní, no i když.......Linda je pro mě stále nehorázně nesympatická postava, A Vandu snad ani nemusím zminovat. A ty nesutále se opakující slova jako holčičko a Murko, nešlukuj nebo ti bude špatně, Mici.... mě přiváděj k šílenství i v takhle krátký knize. Vrhnu se na trojku, ale už se těším, až tahle série bude za mnou.


PS: Lidi jako je Linda si podle mě zasloužej skončit odkopnutý a svobodný, protože si vůbec neváží toho co mají, pořád jenom fnukají a nemají žádný svědomí.


Radka1911
24.04.2020 5 z 5

Příběh navazuje na první díl Všechno nebo nic a opět stejně čtivé.

majík1
10.04.2020 3 z 5

Docela dobrá,ale první díl byl lepší.

poiu
18.03.2020 3 z 5

Četla jsem knihy ze série v trochu podivném pořadí - nejdříve "Stalo se mi všechno", která by měla navazovat na tohle, ale obsahově se mi zdá, že se tato kniha ("Všechno nebo nic - Příběh pokračuje") odehrává až po knize "Stalo se mi všechno". A úvodní "Všechno nebo nic" jsem nečetla vůbec.... No, k obsahu... Linda se svými dvěma holčičkami Luckou a malou Vanduškou a kamarádkou Vandou, podivně platonická láska Jakub a Vandiny milostné epizodky...

Opravdu nenáročné a oddechové čtení a i tak je potřeba knihu brát...

Moc nechápu Lindu, že tak dokázala Jakubovi tak dlouho tolerovat všechny jeho odchody a návraty a paralelní život, že ji nechal samotnou s malou holčičkou... Já bych asi takového partnera nechtěla... A ani bych nechtěla být jako Linda, která ----------- S P O I L E R ------ na každé Jakubovo zapísknutí přiběhne a lže partnerovi Bystričanovi, který ji i její děti oddaně miluje. Pro takové jednání nemám moc pochopení. :-(

"Nemohla jsem tím nikoho zatěžovat, protože jsem neměla odpovědi a nechtěla jsem poslouchat olavé otázky, které jsem si sama nepoložila, protože jsem byla pohodlná a zbytečně by mě dostaly do zoufalství, žárlivosti a do situace, v níž bych musela řešit, vysvětlovat... To se mi nechtělo.
Goethe kdesi napsal, že správně žije jenom ten, kdo žije na hranici nebezpečí. Dělala jsem to. Žila jsem se všemi vrcholy i pády Jakubova bytí-nebytí sama. A vůbec to nebylo jednoduché."

Nikychlupova
13.02.2020 5 z 5

Super, stejně jako první dil mě i tento bavil. Závěr super, s Jakubem by to bylo pořád na potom.

kattyzhor
29.10.2018

Taková pohádková oddechovka, film se mi líbil víc, je to moje srdecni záležitost a obě knížky jsou spojeny v jeden film.

martiline
23.10.2018 5 z 5

Příjemné a oddechové čtení. Líbilo se mi víc než první díl ... možná i proto, že jsem se neztotožňovala s filmem ...

Lenoulinka
06.07.2018 3 z 5

Po věčných návratech k Jakubovi a se Linda nakonec rozhodla pro zásadní rozhodnutí.. Autorčiny knížky jsou nenáročné čtení.

ila.z
20.02.2018 5 z 5

Kniha obsahuje vše, co potřebuje každá romantická duše. Myslím, že v knize se každý, kdo bude chtít, alespoň trochu najde. Do prvního i druhého dílu jsem se opravdu zamilovala a knihu jsem neodložila, dokud jsem neotočila na poslední stránku. Doporučuji ;)

Ivulka90
29.07.2017 3 z 5

Po přečtení prvního i druhého dílu se nemůžu zbavit dojmu, že jejich spojení do jednoho filmu (který jsem už viděla) bylo šťastné. Nestává se často, aby se mi film líbil více než jeho předloha, ale tady se to stalo.

Ale i tak - oba díly jsou příjemnými oddychovkami, které neurazí, ale ani nijak extrémně nenadchnou.

Aaloha
21.05.2017 4 z 5

Lepší než první díl, spokojenost.

zuzurana
05.03.2017 3 z 5

Konec krásny :)

tereza9231
23.01.2017

Všechno, nebo nic... poměr vylučovací
Všechno nebo nic... poměr slučovací
Je tam chyba.

Květinka008
19.01.2017 3 z 5

Souhlasím s názorem Malen. Četlo se mi to líp jak první díl a hlavně pro mě měla kniha jasný konec :-)

hanka0706
30.12.2016 3 z 5

žádný překvapivý zvrat ale pěkné čtení :) aneb jak asi můžou skončit karmické vztahy..

malen
27.04.2016 3 z 5

Na pokračování jsem se moc těšila, ale přišlo mi to jako pohádka před usnutím. Přečtené za chvíli a takové odbyté. Líbilo se mi, ale čekala jsem víc.

princesse
18.04.2016 4 z 5

Opět čtivá knížečka od této autorky. Prostě ze života ... Někdy trošku méně uvěřitelné, ale rozhodně jako oddechovka neurazí. Klidně si přečtu další.

myryjam
23.01.2016 1 z 5

Když jsem spisovatelku objevila, její první knihy jsem hltala, ale líbí se mi čím dál méně. Tuhla jsem si koupila do čtečky a nevím jestli ji přečtu celou, první díl jsem přelouskala, ale tohle mě nebaví, cChování postav mi připadá neuvěřitelné.

Aknel26
04.12.2015 5 z 5

Pokračování se mi líbilo možná víc než první díl. Mělo větší spád i atmosféru, osud si s postavami zajímavě hrál... Tentokrát jsem byla i napnutá, jak to celé dopadne - a konec mě potěšil.