Všechno nebo nic

Všechno nebo nic https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447278/bmid_vsechno-nebo-nic-Zdw-447278.jpg 3 342 95

Všechno série

1. díl >

O tom, co dokáže jeden obyčejný muž udělat s racionálně uvažující ženou. Linda, majitelka prosperujícího bratislavského antikvariátu, je úspěšná, inteligentní žena s velkým smyslem pro humor a touhou po opravdové lásce, ale zároveň frustrovaná z několika nevydařených vztahů. Jednoho (ne)šťastného dne se virtuálně seznámí s Jakubem.... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Literatura slovenská

Vydáno: , Motto
Originální název:

Všetko alebo nič , 2007


více info...

lalela
lalela
15.06.2023 1 z 5

Na začátku knížky jsem si říkala, jaká je Linda silná skvělá žena, bohužel jen po seznámení s Jakubem. Celá knížka je vlastně postavená na zoufalství jedné mladé ženy a nesmyslné hondbě za chlapem, který jí za to ani nestojí. Čtenáři se o něm nedozvědí nic jiného, než jak umí milovat, jak je arogantní a bezcharakterní. Nevím ani, jestli si ta knížka zasloužila tolik stránek, jestli má paní spisovatelka posunuté hodnoty u mužských jiným směrem než většina žen, nebo v době psaní zažívala lásku, která ji ošálila mysl. Tato knížka mi vůbec nic nedala, jen to, že se k ní dozajista vracet nebudu.

ujira
ujira
20.11.2022 3 z 5

Celkem dobrý, současný, psychologický román o partnerských vztazích silných osobností, o závislosti a touze po lásce, o toleranci a ničení se. Román je trochu nevyvážený, je to pohled ze strany hrdinky, mužská strana nedostala možnost se obhájit, ale nepovažuji to za zásadní chybu.


Veve721
Veve721
12.10.2022 1 z 5

Autorka staví do popředí ženských ctností inteligenci, pracovitost a sebevědomí, což je v pořádku. Problémem je zakomponování mužského elementu. "Všetko alebo nič" vydává nestabilní vztah za romantický sen každé svobodomyslné ženy, přestože má hrdinka za partnera manipulativního, vzteklého, sobeckého hulváta s přestřeleným egem. Jakub Lindu neustále ponižuje, zesměšňuje její styl oblékání, je na ni vulgární a v momentě, kdy mu vyplakává kvůli smrti své kamarádky se zeptá na velikost bradavek... Přesto se nám autorka snažit namluvit, že jde o epickou lásku plnou vášně. Linda nám (po vzoru Carrie ze Sexu ve městě) nonstop opakuje, jak je silná a soběstačná, přitom se tak vůbec nechová. I když jde o neškodnou romanťárnu, nelíbí se mi, jakým způsobem obhajuje mužskou aroganci a toxický vztah.

Co si čtenářka může odnést ze zmíněné Evitovky? Snad jen to, že pokud je chlap dobrý v posteli, třeba mu odpustit úplně cokoliv, klidně i nevěru či verbální útoky. Přestože Eva Urbaníková píše čtivě a má košatou slovní zásobu, forma textu nedokáže zachránit absurdní obsah. Dobrá kniha má moc ovlivnit svého čtenáře, motivovat, donutit ho k zamyšlení... Jednoduše se nedokážu ztotožnit s odkazem, který autorka předává ženám. Tohle není žádná roztomilá romance, ale thriller o manipulátorovi a jeho nablble naivní oběti!

Acnaj
Acnaj
27.12.2021

Tak to jsem nedala, příběh ani styl psaní mě neoslovil...

Radka1727
Radka1727
16.10.2021 2 z 5

Naštěstí jsem viděla první film, kdybych četla knihu jako první, tak jsem na film nekoukala a to by byla škoda ......

knihomolka27
knihomolka27
15.04.2021 2 z 5

(SPOILER) Od knihy jsem nic moc neočekávala a i tak jsem nakonec byla zklamaná. Což je škoda, jelikož film hodnotím docela dost klidně.

Co se mi na knize nelíbilo: bohužel je toho dost.
Docela dost se liší od filmu
Jakub a Linda se občas chovají jako psychopati - obzvlášt Jakub
Sex ....dobře, ale proč to tam občas bylo i lehce nechutné, nebo divné, že jsem si říkala jedno velké WTF - např: když Edo SVÝM KAMARÁDKÁM ukazuje, jak muže orálně uspokojit atd.....
Děj byl občas dost chaotický a hodně útržkovitý - postrádal nějaký větší děj - bylo to jenom neustálé nimrání se v duševním rozpoložení hlavní hrdinky a její vztahu nevztahu.

Nepřijde mi moc romantické, když muž říká své přítelkyni pořád kurva, kráva, hovno a že jí zabije.

Nedokážu se v tom vlastně moc vyznat - Miluje teda Jakub Lindu? A kdo je vlastně Jakub? Co má proti vztahům, a proč působí tak divně?




Plusy

Docela čtivé, rychle se to čte, nemusíte u toho přemýšlet, krátké kapitoly - narážky na mé oblíbené knihy

Pokud máte rádi film, tak knihu moc doporučit nemůžu. Film je víc normálnější, zábavnější, zajímavější, romantičtější - no prostě lepší.

mss
mss
19.02.2021 1 z 5

Tak nějak... Ještě, že jsem měla jen e-knihu. Film na jedničku, ale kniha... Nebudu zlá, ale kniha se opravdu nepovedla. A to když čtu, tak dokážu tyto dva světy oddělit. Kniha se sice čte rychle, ale děj je zbytečně natahovaný, chvílemi nedopracovaný a konec jakoby narychlo napsaný bez nějakého lepšího rozuzlení. Škoda, potenciál by to rozhodně mělo. Pokračování si chci určitě přečíst, ale musím tomu dát hodně času, než z tohoto rozčarování vystřízlivím.

Jája92
Jája92
13.02.2021 3 z 5

Dle filmu, který se mi celkem zamlouval, jsem očekávala, že i kniha bude pro mě příjemným zpestřením. Bohužel se tak nestalo. Ze začátku se mi Linda i její kamarádka Vanda zdály sympatické, ale postupně se Linda proměnila v ufňukanou chudinku, která podlehla nabubřelému idiotovi. Též mi ve čtení překáželo to, jak Linda dopředu prozrazovala dopředu, jak to vlastně dopadne. Je to škoda, protože kniha měla velký potenciál...

klaraj093
klaraj093
22.08.2020 5 z 5

Kniha mě bavila.. Viděla jsem i film a byla překvapená, že je každý příběh jinak pojatý a zároveň toho mají emočně tolik společného.. Kniha se mi četla dobře a rychle..

Radka1911
Radka1911
24.04.2020 5 z 5

Jednoduchý a odpočinkový ženský román. Kniha je čtivá.

Nikychlupova
Nikychlupova
13.02.2020 5 z 5

Příběh byl hezký, bavil mě, takový ze života. Vždy jsi myslíme, že další vztah už bude poslední a ten druhý nás neopustí-a když už ano, tak se nenecháme převalcovat, no... Někdy se můžeme snažit jak chceme, ale to, co do toho dáme se nám nevrátí. Vrhám se na pokračování knihy.

Gibis
Gibis
12.09.2019 4 z 5

Možná, kdybych knihu četla, bylo by hodnocení o hvězdičku nižší, ale poslouchala jsem jako audioknihu a já prostě zbožňuju slovenštinu a tohle bylo namluvené dokonale.

Kačaba79
Kačaba79
09.09.2019 1 z 5

Film jsem neviděla a po přečtení knihy po tom ani netoužím. Kniha byla o ničem, vleklá až nudná.

martina5069
martina5069
04.08.2019 4 z 5

Posloucháno jako audiokniha : 6 hodin 20 minut
Nejprve jsem viděla film a potom si poslechla audioknihu. Film se mi hodně líbil a bylo v něm všechno co jsem si poslechla v audioknize akorád bez toho fňukání. V audioknize mě přišla hrdinka strašně najivní, chápu, že se zamilovala do úžasnýho chlapa ale on z ní dělal úplnou trubku. A jako třešnička na dortu se na ni vyprdl na konci kvůli jedné '' nehodě ''. Strašně se mi líbil slovenský přednes paní co knihu namluvila. Kniha toho má v sobě tolik, že nad ní musím přemýšlet a mám chuť si ji i přečíst a nalepit několik lepíků. Kniha za to určitě stojí.

eva0409
eva0409
30.07.2019 5 z 5

Mě se kniha moc líbila. I slza mi ukápla.

1v8na
1v8na
24.01.2019 2 z 5

Z knihy jsem měla hodně rozporuplné pocity. Jako první jsem viděla film - což byla velká chyba- Měla jsem již nastavené nějaké očekávání, které kniha nesplnila.
Na jednu stranu byl příběh humorný a reálný. Na straně druhé měla kniha velmi dlouhé dialogy, které příběh natáhly.
Zároveň byly v knize i nudné pasáže.
Bohužel u této knihy jsem pocítila zklamání....

medvídě
medvídě
25.12.2018 4 z 5

Přemýšlela jsem mezi 3-4 hvězdami, ale díky tomu, že jsem se u toho i smála, tak jsem se přiklonila ke 4.
Knihu jsem si chtěla přečíst ze zvědavosti, protože jsem už několikrát viděla filmové zpracování, které se mi i líbí. Co mě ale překvapilo bylo, že s knihou má pramálo společného. Velká část děje je změněna. A musím říci, že film se mi líbil malinko více.

Je to příběh o nevydařené lásce, o realitě. Bohužel, ne vždy se nám podaří držet se jen rozumu a neposlechnout srdce. I když jsem si tolikrát říkala, že Linda by už ten rozum vážně mohla konečně dostat.

Kniha je čtivá, ale rozhodně bych ji nepovažovala za bestseller, možná jen díky lákadlu - natočení filmu se zvedl prodej, jinak bohužel taková odpočinková četba.

snowpinkee
snowpinkee
21.12.2018 3 z 5

Proč?
Tohle jsem cetla dvakrat? Proc? Poprve asi pred deseti lety. Tehdy jsem asi jeste nebyla dospela. Film jo, ale kniha? NE velke ne.
Proc toci filmy podle knih, kdyz ve finale, to je naprosto jiny pribeh? Proc?

Ála41
Ála41
15.12.2018 5 z 5

Knihu jsem si koupila na základě shlédnutí filmu, který se mi moc libil. Kniha také skvělá. Hlavní hrdinka, Linda, je mi hodně sympatická a strašně se mi líbí příběh.... Je to taková sladká odpočinková romantika.... Možná film trošku lepší než kniha.

TamaraKrejčí
TamaraKrejčí
05.12.2018 5 z 5

Nechápu?? Já jsem nehodnotila?? Za film všechny hvězdy, knížka byla jiná, líbila se mi, ale méně...