Keltská brána

Keltská brána https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128945/bmid_keltska-brana-128945.jpg 4 79 7

Všechno na Mars - Oggerd série

< 5. díl >

Druhá polovina třiadvacátého století, dvě stě let po Apokalypse. Po nekonečných válkách zavládlo Století míru, které už trvá šest let. Pro Oggerda však (jak říká jeho přítel Gowery) „není míru pod lipami“. Jeho tým je znovu shromážděn a odeslán do nitra vylidněné Evropy, aby tam odkryl tajemství další předapokalyptické anomálie.... celý text

Přidat komentář

pavka88
24.08.2021 5 z 5

Dobrá kniha, moc dobře se četla, s překvapením jsem se díval, že jsem na konci. Přečtu si i další knihy spisovatele.

AnoMANder
19.04.2021 3 z 5

Příjemná oddechovka z apokalyptického světa. Děj příjemně plyne, sem tam nějaký zvrat. Čtenář je seznamován se střípky z historie Evropy, já osobně bych jich uvítal ještě více :-) Oggerd nezklame, je to takový "pohodář". Konec mi přišel trochu urychlený na to, jak jakým tempem předtím kniha plynula.
Zajímavě využita problematika relativnosti času.
P.S. Při četbě jsem přemýšlel, co by mohlo být zdrojem energie Polygonu, ale netrefil jsem se ;-)


Jiirii
02.10.2020 4 z 5

Celá série o Oggerdovi je super a Pohraničí také. Opakovaně se k nim vracím a přestože vím co se v knihách děje, zase mě to chytne a pobaví.

KAREL6725
30.01.2018 5 z 5

Pro mě jako vždy výborné. Šlechta je borec a tohle je jeho jedna z nejlepších věci co napsal. Já mám pro jeho příběhy slabost a proto plný počet hvězd.

Svářeč
23.09.2015 5 z 5

Klasický Šlechta. Jen mi to hlavně v poslední třetině přišlo dost zmatené. Vůbec jsem se neorientoval v té pseudovědě a popisech absurdního prostředí Polygonu a tajně podezírám autora, že on taky moc ne :) Takže od Šlechty spíše jedna z těch slabších knih, nicméně skvělé postavy, zajímavý svět a vtipný autorův styl to pořád drží vysoko v nadprůměru. A ta příběhová vrata na konci... - chci hned dalšího Oggerda! :)

Lmslaver
26.05.2013 5 z 5

Klasický dobrodružný příběh ve stylu zálesácké postapo-scifi. s akcí a intriky, jaký fanoušci od Šlechty čekají. Keltská brána je výborná, čtivá kniha, zatím nejlepší kousek z Oggerdova cyklu

Allebith
04.03.2013 4 z 5

Začátek toho velmi zajímavého románu vás nejspíš lehce rozhodí.. Nebo alespoň mě se to stalo. Jsem zvyklá na střídmé, často i filozofické sci-fi, a tato lehce vulgární, lehce anti-hero kniha mi zprvu příliš nesedla. Nicméně svět, ve kterém se odehrává, je takřka fascinující. Pogermánštěná Evropa v rukou jednoho vladaře. Spousta záhadných míst a vzpomínek na války.. Do toho upravený Oggerd s jeho kamarády řešící záhadu tak trochu "po svém".. Ono, už po padesáti stranách vás bude zajímat, jak to pokračuje. Doporučuju jako výlet do zcela jiné budoucnosti... Pozn. : Nečetlla jsem dosud další knihy ze stejného prostředí, ikdyž vím, že existují..

Kniha Keltská brána je v

Přečtených115x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce70x
Chystám se číst24x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x