Všechno, jen ne pravda

Všechno, jen ne pravda https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401036/bmid_vsechno-jen-ne-pravda-hwN-401036.jpeg 3 82 28

Rachel se s Jackem znají jen pár měsíců a už spolu čekají dítě. Je to láska na první pohled – dokonalá, bez poskvrny. Jednou v noci se ovšem Rachel probudí a všimne si zářícího displeje iPadu. Jackovi přišel e-mail a Rachel neodolá a podívá se. Na druhý den Jack e-mail zapře, a pak už se nedá nic vzít zpátky… Rachle si začíná uvědomovat, že budoucího otce svého dítěte vlastně vůbec nezná a že před ní Jack něco tají. Každým dalším dnem její podezření i nervozita víc a víc narůstá a pomalu se mění v až posedlost. Ale i Rachel leccos ze své minulosti skrývá. Co se stane, až pravda o obou vyjde najevo?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Everything But The Truth , 2017


více info...

Přidat komentář

Pumpkin
18.09.2023 3 z 5

Pro mne byla knížka jedna velká depka a semtam jsem měla pocit že si překladatel moc nedělá hlavu se slohem, ale to bylo jen párkrát...
Jako nebylo to špatné a byla jsem zvědavá jak to dopadne, ale jsou lepší knihy, které si člověk může přečíst

lendinka.k
01.10.2021 3 z 5

Pochopila jsem, že to má být psychologický román ve stylu 'Zločin a trest' (na který je v knize i odkaz), ale nečetlo se mi to dobře. Ne, že by to nebylo čtivé, ale hlavní hrdinka mi byla totálně nesympatická, její tajemství jsem si vydedukovala dávno dopředu, takže nic nečekaného a Jack mi připadal nereálný. Je to ale jen můj dojem a prostě mi zrovna tato kniha nesedla.


Tereza457
21.07.2021 2 z 5

Kniha mě nijak nenadchla,příběh obyčejný. Hlavní hrdinka mi je totálně nesympatická. Knihu jsem dočetla až do konce, ale ani tak žádná sláva. Jedním slovem blbost..

kachnat
15.07.2021 3 z 5

Já tedy musím říct, že jsem nečekala žádný thriller, takže mě kniha nezklamala. Nápad skvělí, občas příběh pokulhává, ale mě se vcelku líbil. Život, jak nám přijde pod ruku. Nikdo neví, jak by se sám zachoval.... Konec přeslazený....

Holly.W
13.06.2021 2 z 5

Kdybych tuto knížku měla z knihovny tak ji bez váhání odložím. Bohužel jsem si ji koupila, naštěstí ve slevě. Nuda, nuda, nezajímavý příběh, o čem vlastně? Ničím mě kniha nepřekvapila, chyba. A co bylo nejhorší, protivná hlavní hrdinka, paranoidní, já být tím jejím přítelem, má kopačky v prvních padesáti stránkách knihy a není dál o čem psát.

WaN635
10.06.2021 2 z 5

No, upřímně musím říct, že se mi to moc nelíbilo. Bylo to zřejmě tím, že hlavní ženská postava mi byla celkem nesympatická. Přesně typ ženy, která musí všechno vědět, šťourat, pátrat, aby nakonec skončila sama. Tady to má jiný konec, ovšem v běžném životě většina žen takový happyend nemá. Dočetla jsem jen proto, že nerada nedočítám knihy.

Žirka
27.12.2020 2 z 5

Pokud očekáváte napětí, jak se snaží obálka nastínit (dokonce u profilu autorky se uvádí, že se jedná o thriller), tak ani nečtěte dál. Psychologický román snad...Možná dobý nápad, ale zpracování slabé.

MilaSliacka
28.11.2020 3 z 5

(SPOILER) Půjčovala jsme si knihu, aniž bych tušila, že se má jednat o thriller. Nic tedy nezklamalo má očekávání. Naopak. Vztahy, které nejsou tím, čím se zdají být, relativita pravdy, touha po ideálu tak velká, že ignorujeme výstražná znamení... to jsou všechno témata, která v literatuře vyhledávám. Jediné, co bych ději vytkla; odhalení hlavní PRAVDY pro mě nepředstavovala žádné dilema (SPOILER ať se na mě nikdo nezlobí, ale zabití lidí opakovaně mi vykrádající dům, v sebeobraně, navíc vzduchovkou, kterou se v 99% případů zabít nedá, není žádná vražda KONEC SPOILERU). Proto jsem po část knihy nechápala hlavní hrdinku. Na konci mi ale všechno do sebe zase zapadlo a dávalo smysl.

denča1000
18.11.2020 2 z 5

Trvalo mi dlouho, než jsem se do knihy opravdu začetla. Několikrát jsem ji odkládala a nebavila mě.

Asi v polovině jsem už potřebovala číst dál, jelikož jsem pořád čekala, jak se příběh rozuzlí a dopadne... Nakonec to bylo zklamání, absolutně nic, co by mě zaskočilo, nebo šokovalo. Místo thrilleru, bych spíš knihu nazvala pouze románem se šťastným koncem.

Pajic21
04.09.2020 2 z 5

Do kvalitního thrilleru má tato kniha opravdu hodně daleko. Spíše psychologické drama, které nabádá k zamyšlení. Na můj vkus táhlé a nezáživné pasáže. Celkový dojem z děje mám takový, že kniha vlastně byla skoro o ničem.

TamaraKrejčí
13.05.2020 4 z 5

Tentokrát jsem nečetla komentáře dopředu. Prostě jsem šla naslepo, jen podle obálky, která se mi nelíbila. Ani autorku jsem neznala.
A za mě dobrý. Více mě zajímal příběh chlapce z minulosti, ale současnost na to navazovala. A nakonec se nedalo nedivím Rachel, že se ve všem tak ráchala, tápala, šťourala. Bylo to někdy dokola a zdálo se, že se to táhne atd..ale mělo to svou podstatu a byl to uvěřitelný příběh, pěkně napsaný.

Leena
20.04.2020 2 z 5

Rozčarování... Chtěla jsem napětí, dostala jsem nudu. Hrdinka se pořád babrá v tom, co kdo udělal a neudělal, jestli je to správné nebo špatné. Je to o ničem..

PetraV665
24.03.2020 2 z 5

Kniha mě bohužel zklamala, čekala jsem víc.

L.Helena
06.12.2019 2 z 5

Námět dobrý, ovšem provedení nic moc. Prostě to nemělo šťávu. Zdlouhavé, pořád dokola jen úvahy a myšlenkové pochody. Ty sice k psychothrilleru patří, ale tady jsem při čtení necítila vůbec žádné napětí. A konec to úplně zazdil. Očekávala jsem nějaké emoce, třeba i slzičku, ale jediný pocit byl - ať už to proboha mám dočtené.

Pajuška59
21.10.2019 3 z 5

Kniha není špatná, ale vím, že už se k ní znovu nevrátím. Kniha má podle mě zbytečně dlouhý začátek, děj by se mohl rozjet dříve. A nejsem si jistá jestli bych tuto knihu řadila mezi thrillery.

LaCoccinelle
13.10.2019 4 z 5

Zajímavá knížka. Četla se dobře.

ANATS
31.07.2019 5 z 5

Tento psychologický román mě dost dobře sedl.
Bavil mě od začátku až do konce, oceňuji nahlížení zpět do minulosti, vůbec mě to nevadilo. Velmi zajímavě, poutavě a čtivě napsaný.
Možná je to umocněné tím, že něco podobného jsem skutečně prožila. Bohužel....
Takže za mě, je pět hvězdiček skutečně zasloužených.

Kde je vlastně PRAVDA ? Nakonec máme každý tu svoji pravdu....nebo se snad ne....?!

Džejny1110
29.07.2019 1 z 5

Po fakt moc dlouhé době - co jsem knihu musela odložit a už se k ní nevracet....Vůbec mě to nechytlo. Nebylo to vůbec ucelené - propletené - opravdu nezáživné....škoda:((

Hvězdinka
19.06.2019 2 z 5

Úplně bych knihu neodepisovala, ale táhlo se to, to ano. Stačilo by 100 stran... Je to více psychologické než thrillerové.

micha-ella
07.06.2019 4 z 5

Psychologický román, jaké mám ráda. Pokaždé jsem se těšila, až budu ve čtení pokračovat, nevadilo mi, že se děj rozvíjí tak pomalu a že hlavní postava je mi dost protivná.
Její partner naopak hodně sympatický a jeho pohnutky mi byly naprosto pochopitelné. Když se někomu zdá duchaplnost zápletky slabá, měl by jí zažít sám na sobě v reálu a pak by asi soudil jinak. Ti čtenáři, kteří chtějí rychlý spád, napětí, surovosti, honičky, sex a krev, ti si opravdu na své nepřijdou.

Kniha Všechno, jen ne pravda je v

Právě čtených2x
Přečtených108x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce106x
Chystám se číst79x
Chci si koupit21x