Všechno a tebe

Všechno a tebe https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484080/bmid_vsechno-a-tebe-jC0-484080.jpeg 4 89 13

Protiklady se přitahují série

< 3. díl >

Když Dessie a Sam byli mladí, milovali se k zbláznění. Ale jeden večírek jejich lásku zničil a byli od sebe surově odtrženi. Ani jeden z nich se nedokázal přenést přes tehdejší zradu a následné lži. O patnáct let později je Dessie zaměstnankyní bezpečnostní agentury a má za sebou zkušenosti z válečných zón po celém světě. Je úspěšná v oboru plném násilí, v němž jsou ženy vzácným jevem, zároveň však bojuje s traumatem, které by ji mohlo zahubit. Sam byl kluk z ghetta, kterého všichni odepisovali. Po Dessiině zradě ho dlouho hnala touha po pomstě a zadostiučinění. Vlastnoručně vybudoval prosperující hotelový řetězec. Když začne dostávat výhrůžky smrtí, usoudí, že potřebuje osobního strážce. Osud mu přivede do cesty Dessie... Stačí jediný pohled a oba vědí, oč se bude hrát. Tentokrát jsou v sázce jejich srdce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Med hjärtat som insats , 2020


více info...

Přidat komentář

Sančez
01.10.2023 5 z 5

Tak tohle byli jiné, hodně jiné. Ale nesmírně čtivé. Od autorky si určitě ještě něco přečtu. Bylo to dost dobré.

zdehan
10.08.2023 5 z 5

Taková pěkná oddechovka na letni večery.


Ulrika
29.03.2023 3 z 5

Kniha mě tolik nechytla.

Lofda
11.02.2023 5 z 5

Děkuji autorce za další výlet do mého oblíbeného Stockholmu. Jak mě baví při čtení hledat v mapách jednotlivá, v knize zmíněná, místa ;-).. Tentokrát se příběh otočil, za drsňáka byla ona "křehčí" polovina, o to bylo čtení možná i zajímavější. A já si to opět hodně užila. Váhala jsem trochu s hodnocením (předchozí díl mě bavil o maličko víc), ale dávám zase plný počet, ta poslední hvězdička je za nádhernou obálku.

Dámaskloboukem
12.01.2023 4 z 5

Tahle švédská autorka je pro mě sázka na jistotu. Třetí díl její druhé série převrátil naopak zvyklosti ochranky kdy Ona chrání Jeho.
Druhá série občas zmiňuje hrdiny z té první, která pro mě byla mnohem lepší. Bohužel díly mají sestupnou tendenci. Začátek první série byl skvělý, pak se to díl od dílu mírně zhoršuje a tuto poslední část považuji za nejslabší.
Téma rasismu, začlenění uprchlíků do společnosti zdůrazňuje tak moc, až to působí u příběhu o lásce skoro rušivě. Mezi řádky série vystupují autorčiny nazory o tom, ze všechny uprlicke matky by zasloužily cenu Matky Terezy, zatím co bílé - švédské rodiče zatracuje a to tím víc, čím tučnější mají konto.
Jasná je fascinace nejvyššími patry budov a střešními terasami.
Kniha pořad udržuje vysoký standart psychologického náčrtu hrdinu, což je děla opravdovými.
I přes výhrady, mě autorka opět vtáhla do svého světa a knížku jsem přečetla za 3 dny.

alzbeta4340
27.03.2022 5 z 5

Bodyguardka a hotelový magnát, původem imigrant. Politická korektnost, boj proti rasismu a předsudkům a vášnivé city. Nevěřila bych, že to půjde v žánru oddechové romantiky tak dobře dohromady. Jsem spokojená a ráda doporučuji.

astra3
12.02.2022 5 z 5

Zajímavý romantický příběh. Jen ke konci mi to přišlo dost drsný.

Ralemo
20.01.2022 5 z 5

Za mě pecka! Kniha měla vše, krásný příběh, romantika, drama, zápletka a šťastný konec. Moc hezky napsané. Nešlo se odtrhnout od čtení. Aktuální téma rasismu. Zaslouží si plný počet hvězd. :)

ivetdos
13.01.2022 4 z 5

Bylo to originální, neotřelé, ne přehnaně romantické nebo klišoidní, ani žádný ekoterorismus zde nenajdete :D Prostě parádní oddychovka, pokud hledáte něco nového a přesto stále plné lásky i napětí.
Co mě trochu obtěžovalo, bylo neustálé omílání určitých informací a “chlubení se” čeho všeho postava dosáhla a jak se cítí. Za mě celkem rušivý element, který jsem však snadno hodila za hlavu a četla dál.

Určitě po knize mrkněte, jde mimo mainstreamovou vlnu romantických knih a pokud nemáte problém s uvedenými tématy, není nad čím přemýšlet :) Kniha mě příjemně překvapila.

@knihomaniak

Kristy.Seb
02.01.2022 4 z 5

Každý něco skrývá.

Občas se člověk musí řídit instinkty. A zkušenostmi.

O člověku hodně vypovídá, jak se zdraví s nekym, koho dosud nezná.

Kdo nemá vyřešené drobnosti, tomu se nevydaří velké věci.

Všichni nosí masku. Teprve když jsme vystaveni tlaku, ukáže se naše skutečné já.

Na strachu není nic špatného, strach znamená, že žiješ.

Zvítězit znamená přežít.

Každý člověk je složitý. Nejistí lidé můžou projevit železnou vůli, zatímco ti, kteří hýří sebevědomím, se můžou odhalit jako prázdní a neanesitelní. Každého je třeba poznat do hloubky.

Napětí často úzce souvisí s přitažlivostí.

Dělat chyby je důležité. Normální člověk to ví.

Život je občas nesrozumitelné a nám nezbývá než překousnout fakt, že některé věci nikdy nepochopíme.

Skvělý nápad na hlavního hrdinu. Příběh byl fajn, hezky plynul a měl jiskru.

mikika
22.11.2021 3 z 5

Příběhy o chrabrých bodyguardech mám ráda, tady autorka obvyklé klišé obrátila vzhůru nohama, přesně ve stylu skandinávské rovnoprávnosti a emancipace. ta politická korektnost z toho tentokrát čiší přímo extrémně, ale zas kdo má tu odvahu vzít jako hlavního hrdinu úspěšného íránského uprchlíka a podívat se jeho očima na tu slavnou švédskou toleranci...
předchozí díl byl lepší, protože vtipnější, s větším nadhledem. tady půlku knihy pitvání starých pocitů, ale zase spoustu zajímavých nápadů a dokonce i nějaký adrenalin...

Knižnítoulky
18.11.2021 3 z 5

Všechno a tebe je třetím dílem série Protiklady se přitahují. Autorka se nezapřela svým příjemným a čtivým stylem psaní. Nechyběla opět ani trocha erotiky a romantiky. Předchozí díl Jen o trochu víc mě příliš namlsal a nižší laťka tohoto dílu byla pro mne trošku zklamáním. Ovšem musím přiznat, že rozuzlení ač bylo uspěchané, tak bylo velmi nečekané. Kniha stojí za přečtení.

LenRan
15.11.2021 5 z 5

Líbilo se mi to, jako vždy od této autorky. Je super, že její knihy vždy zahrnují i nějaké sociální, genderové nebo politické téma, já si pak alespoň nepřipadám, že žiji na jiný planetě, ale že i ve Švédsku, řeší problémy jako rasismus, přistěhovalectví, třídní rozdíly, atp. Vztah mezi hlavními hrdiny se mi líbil, byla jsem ráda za to, jak se vyvíjel, a že Dessie byla opravdová hrdinka. Jediná vada na kráse byla, že se až moc opakovaly Samovi mindráky z toho že je muslim, ale neměl to jednoduchý, takže mu to prominu :)