2x inspektor Láska

2x inspektor Láska https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23111/bmid_2x-inspektor-laska-0NM-23111.jpeg 4 23 4

Hlavní postava dvou Lahodových příběhů - Hon na medvídka a Past na krásného tygra - vrchní inspektor pražské kriminální policie a šéf oddělení pro vyšetřování vražd Jiří Láska, patří k těm kriminalistům z dob první republiky,kteří jsou na slovo vzatí odborníci, nekompromisní zastáci práva a spravedlnosti, ale také moudří znalci života a lidí. Jádro prvního příběhu tvoří násilná smrt zbohatlíka Moráka, majitele bankovního domu a vydřidušského lichváře. V druhém příběhu pátrá inspektor Láska po vrahovi mladého, ženami obdivovaného továrníka Hromady, předního člena golfového klubu, který byl zastřelen přímo na hřišti.... celý text

Přidat komentář

jindra3953
02.02.2018 4 z 5

Krásné počtení českého autora. :)

bertrand
26.02.2016 5 z 5

Mile starosvětské a hravé detektivky (zejména Past na krásného tygra), zalidněná pečlivě vykreslenými postavičkami, na které je výjimečná zejména práce s českým jazykem a která dává vzpomenout na legendární Škvoreckého/Zábranovy případy Dr. Pivoňky. Lahoda se nebojí ani akčnějších pasáží a i když je to celé občas okatě literární, je to radost číst.
90% dnešní detektivní produkce to předčí levou zadní. Kdykoli znovu....
PS: žádné hnusné propagandy jsem si při čtení nevšiml....


kaňas
11.02.2015 odpad!

Fuj, propagandistický hnus.

jprst
18.02.2012 4 z 5

Postavou vrchního inspektora pražské kriminální policie Lásky a jeho podřízeného Panochy autor rozšířil řadu těch sympatických policejních radů a inspektorů z dob první republiky. V porovnání s jinými geniálními detektivy inspektor Láska sbírá fakta, někdy i klepy, srovnává, usuzuje, prostě jde na to českou střízlivou logikou.