Vraždy v rodě habsburském

Vraždy v rodě habsburském https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21245/bmid_vrazdy-v-rode-habsburskem-sLK-21245.jpg 3 17 7

Závist, zášť či mocichtivost maří lidské životy a otáčejí kolo dějin. Historie je plná krvavých příběhů; násilná smrt si vybrala svou daň i v rodě Habsburků, kde v důsledku nečekaných úmrtí došlo k řadě politických zvratů... Albrecht, kterému se machinacemi podařilo zasednout na římskoněmecký trůn, se stal obětí vražedného spiknutí, které zosnoval jeho vlastní synovec. o Kariéru Juana d'Austria, slavného vítěze u Lepanta, zhatil jed. Rakouský korunní princ pravděpodobně spáchal sebevraždu, poté co zastřelil svou milenku. Život císařovny Alžběty ukončil nezaměstnaný anarchista. o Atentát v Sarajevu, při němž dva výstřely zasáhly následníka trůnu Františka Ferdinanda a jeho manželku Žofii Chotkovou, uvrhl tehdejší svět do chaosu, který vyústil v konec celé jedné éry a jehož následky jsou patrné dodnes. Přeložila Věra Houbová. Váz., 240 stran, 12,5 x 20 cm... celý text

Literatura světová Literatura naučná Historie
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Mord im Hause Habsburg , 2001


více info...

Přidat komentář

Jacinda123
31.12.2021 3 z 5

Mám rada knihy tohto tipu a aj táto bola celkom dobrá. Jediné čo mi prekážalo bolo, že sa zase raz venovali obvyklým témam Rudolf, Sisi, František Ferdinand. Privítala by som príbehy aj menej známych Habsburgov.

Elea
03.01.2020 3 z 5

Mám ráda historii, ale tato kniha mne moc nebavila, autorka s historickými fakty zachází s hodně velkou benevolencí.


Atanone
18.07.2018 5 z 5

Obsažné a čtivé (proto dávám 5). Kniha mohla být klidně delší.

KikinkaV
17.05.2017 2 z 5

Zatím nejhorší počin od Sigrid-Marie... Příběhy pro mě byly dost kostrbaté a vzhledem k tomu, že nejsem příliš zběhlá v historii, tak i složité. Často jsem se ztrácela ve velkém množství jmen. I když bych pominula občasné ztracení v rodových liniích, nemohu hodnotit jednotlivé osudy kladně... Kniha mě celkově moc nebavila a nezaujala...

Ronin Roujin
13.06.2013 4 z 5

Nebylo to špatný ale u většiny příběhů jsem uhodl vraha dost brzy. .)

Chemiczka
27.05.2013 4 z 5

Knihaje vhodná pro všechny milovníky historie. Je plná většinou základních, a tudíž velmi známých faktů (především o smrti Korunního Prince Rudolfa, jeho matky Císařovny Alžběty, a bratrance následníka trůnu Františka Ferdinanda). Ocenila jsem především pojednání o dvou mně téměř neznámých příslušníků rodu Habsburků - Albrechta I. a především dona Juana d'Austria (významného levobočka španělské větve Habsburků).
Fakta o smrti první tří jmenovaných jsou velmi obsáhlá. U císařovny a následnického plánu je také podrobnější popis atentátníků a jejich života.
U starší Habsburků se jedná spíše o popis jejich života a význam v té době. O jejich smrti se vedou spíše spekulace než historická fakta.

hankam
17.04.2013 2 z 5

Zaujal mě nejvíce osud císařovny Alžběty- Sisi, už jsem její příběh četla několikrát v knihách jiných autorů a je zajímavé srovnávat různé úhly pohledu na tuto výjimečnou a asi hodně nešťastnou ženu.