Vraždy v pohraničí - Kriminální případy z let 1927-1956

Vraždy v pohraničí - Kriminální případy z let 1927-1956 https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404105/bmid_vrazdy-v-pohranici-kriminalni-pripa-lkO-404105.jpg 3 20 4

Autor vydal v Nakladatelství Epocha dvě knihy, v jejichž titulech bylo slovo „pohraničí“: Boj o pohraničí a My, hoši z pohraničí. Projevilo se tak nejen autorovo tu menší, tu větší zakotvení v místech při česko-německé hranici, ale hlavně jeho zájem o lidi, události a souvztažnosti, jež jsou (nebo byly) pohraničí vlastní, charakterizovaly je a zase jím zpětně byly ovlivňovány. Kniha Vraždy v pohraničí navazuje na obě předchozí nikoli tematicky, ale právě svou prostorovou determinací. Vybrané kriminální případy pocházejí z dvacátých až padesátých let minulého století. Některé z nich by se mohly odehrát i kdekoli jinde, za jinými však byla právě ona česko-německá hranice, ta neviditelná, ale reálná čára krajinou a s ní spojené území. Čtenář jistě ocení dokumentární fotografie dobové i současné, doplňující a ilustrující text.... celý text

Přidat komentář

konicekbily
27.06.2023 4 z 5

Spousta kriminálních případů v pohraničí s Německem, většina z okolí Mariánských Lázní hezky autorem popsaná. Přirovnal bych příběhy k soudničkám z první republiky. Lehké čtení bez zbytečných kliček a vaty.

Lili2
03.05.2021

Čekala jsem více tajemna, než přehršle případů, takové neuspořádané mně to přišlo, a taky, že se bude odehrávat po celém našem pohraničí - tedy v Krkonoších, Orličkách, Jeseníkách atd. Autor všechno soustředil do Karlovarského a Plzeňského kraje.


Pavelpi
15.04.2020 5 z 5

Kriminální případy ze začátku minulého století jsou velice dobře napsané.Některé jsem již znal,ale naprostou většinu ne.Autor je přibližuje čtenáři svým osobitým stylem,nepřidává zbytečnou omáčku a tak se kniha dobře čte.Doporučuji všem,koho tohle období zajímá.

Pepina19
15.05.2019 4 z 5

Docela síla, lidé dokážou být opravdu nevypočitatelní.