Vraždy v norimberských ulicích

Vraždy v norimberských ulicích https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248582/mid_vrazdy-v-norimberskych-ulicich-pvW-248582.jpg 4 35 13

Zatímco se Evropa připravuje na Norimberský proces, v ulicích zničeného města řádí vrah… Norimberk se stal mrtvým městem. Dvě třetiny obyvatel utekly nebo zemřely, uprostřed města čeká 30 000 těl na pohřbení do masového hrobu. A budou tu souzeni ti nejhorší váleční zločinci v ohromném procesu za pozornosti celého světa. Ale v temných ulicích města vládne chaos. Kapitán Nathan Morgan je jedním z těch, kdo má do města vnést pořádek. Newyorský detektiv, který za války sloužil jako taktik a analytik, je rozený špion – a v roce 1945 není lepší město pro špionáž a pátrání než Norimberk. Zatímco se armáda Spojených států soustředí na boj s Rudou armádou o nadvládu nad válkou zdecimovanou Evropou, po ulicích Norimberku se pohybuje vrah, který se naopak soustředí na okupační vojáky. A Nathan Morgan se ze špiona musí ještě jednou stát „obyčejným“ detektivem…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Ruin value , 2013


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
14.01.2020 3 z 5

Kniha se četla dobře, ale prakticky po celou dobu něco postrádala. Bylo to podobné jako když máte jídlo a není dochucené, takže mu schází ten správný šmak.
A bylo to ve všem, v postavách, atmosféře, zápletce i napětí. Autor to navíc shodil, když ještě po dvou třetinách prozradil vraha.
Závěr nakonec celkem ušel. Výsledek je tak pouze za průměrné 3 hvězdy.

Zdenička007
19.06.2018 3 z 5

Pěkná kniha, napínavá, spokojenost, přečetla se vlastně sama, měla spád.


miloslav0399
05.12.2017 2 z 5

To jsem se teda nechal napálit! Béčkový historický krimithriller bych snad ještě nějak skousnul, ale to, že autor v knize doslova zneužil Norimberský proces, mě naštvalo hodně. Provázanost děje s atraktivní historickou událostí je prakticky nulová, od okamžiku, kdy proces začal se o něm v knize už nemluví skoro vůbec. Vraždy se klidně mohly stát během mistrovství světa ve fotbale, kompozice románu by tím nijak neutrpěla. Postavy bezrozměrné, minimum dobových reálií, vražd je tolik, že se v nich nikdo nevyzná, telenovelová milostná zápletka, hloupé dialogy, pointa více než slabá... Jeden a půl hvězdy.

Galadwen
19.08.2017 3 z 5

Rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi velmi líbil autorův styl, čtivost i temná atmosféra poválečného Norimberka. Na druhou stranu se ovšem detektivní zápletka ve dvou třetinách bez varování proměňuje v thrillerovou, když se čtenář dozvídá, kdo je vrahem, mnohem dřív, než k tomu dojdou (nebo mají možnost dojít) detektivové. To je myslím u kriminálky dost závažná koncepční chyba. Z postav se mi nejvíc líbil a psychologicky je nejpropracovanější Beck, zatímco Morgan při připadal poněkud plochý a bezvýrazný.
Jako oddechové čtení lze doporučit, převrat v literatuře to nebude.

CharlesWard
13.08.2017 2 z 5

Průměrná válečná detektivka.

Ajrad1981
03.08.2017 3 z 5

Detektivka, jejíž děj je zasazený do období norimberského procesu. Podle mého názoru nebylo třeba ani Norimberku, ani procesu, mohlo se to odehrávat kdekoliv v Německu kdykoliv po válce, kdyby tedy autor nepotřeboval město plné Američanů, Britů, Francouzů a Rusů, prostě vítězů. Nevím, jak moc se příslušníci těchto národů vyskytovali v Německu třeba 50. letech, ale v roce 1955 by mohlo být dumání vyšetřovatelů nad tím, co znamenají šifrované vzkazy, zajímavější.
Kniha se nečetla špatně, ale rozhodně neobsahovala nic, co by mě nutilo číst, honem, ať vím, jak to dopadne. Vraha nám autor představil sám dávno před koncem, konec (vítězství policie nad pachatelem) čtenář předpokládá a závěrečná scéna mi přišla dost odbytá. Stejně tak na mě neudělaly dojem autorovy popisy zničeného města a poválečné atmosféry.

DariDerek
31.07.2017 3 z 5

2,5*
Nesedlo mi to. Neuměla jsem se zorientovat. Nelíbil se mi styl psaní autora. Ani členění kapitol. Ale to, co se mi opravdu líbilo, tak byly popisy poválečného Norimberku. To nemělo chybu! Více píšu zde: https://darameganknihy.blogspot.cz/2017/07/vrazdy-v-norimberskych-ulicich-j-sydney.html

MMacicekk
06.06.2017 3 z 5

Po pravdě mě moc kniha nezaujala a nebavila. Napsána je zvláštním stylem, který mi moc nesedl. V knize je hodně postav a často jsem se v nich ztrácela. Pár překvapivých momentů se v knize najde, ale to je tak vše. O norimberském procesu se toho moc nedozvíme, ten je tu jen okrajově. I když jsem od knihy mnoho neočekávala, přesto jsem doufala v lepší čtení. Za mě průměrná detektivka, která ničím nevyniká.

albert19
08.04.2017 4 z 5

Detektivka, která odkrývá pozadí procesů válečných zločinců v Německu. Doporučuji k přečtení.

Ranuncul
06.05.2016 4 z 5

Velmi dobře napsaná detektivka ze zajímavého prostředí.Příjemné překvapení.
Doporučuji

lea25
30.03.2016 4 z 5

Na tuto bezmála 300 stránkovou knihu jsem narazila náhodou a přečetla asi za 4 dny.Na atraktivnosti přidala i doba,do které je děj zasazen.

ZuzanaL
11.02.2016 5 z 5

Výborná detektivka s nečekaným rozuzlením. Perfektně popsané reálie norimberských ulic a atmosféry poaválečného Německa.

mikika
01.06.2015 4 z 5

ideální pro milovníky Philipa Kerra a jeho berlínské série - i když na větším prostoru by kniha mohla ještě kapku vyrůst. skvělá depkoidní atmosféra...

Štítky knihy

detektivní a krimi romány Německo sérioví vrazi historické detektivky poválečná doba norimberské procesy kriminální thrillery

Autorovy knížky

J. Sydney Jones
americká, 1948
2015  71%Vraždy v norimberských ulicích

Kniha Vraždy v norimberských ulicích je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce55x
Chystám se číst17x
Chci si koupit1x