Komentáře knihy Zločin na Capri

adelče
dnes

Anders del la Motte napsal spolu se svou italskou ženou lehkou, svěží detektivku, kterou si prostě musíte přibalit na dovolenou.
Všechny zvuky, barvy, chutě a vůně středomořského ostrova Capri se vám okamžitě dostanou pod kůži a hlavní postava, sympatický švédský učitel dějepisu Hugo, utvoří s průvodkyní Larou dvojici, která se výborně doplňuje.
Nejsem tedy žádný velký znalec detektivek, i když zrovna Anderse de la Motte znám a jeho série s Leo Askerovou je výborná, ale to, že se zločin stane prakticky až v samém závěru knihy, mi přišlo docela netradiční. Atmosféra postupně houstne a napětí stoupá a my celou dobu tušíme, k čemu se schyluje. Každopádně mě to bavilo a těším se na další dobrodružství Huga a Lary.

VladiKlaisner
dnes

Kouzlo ostrova Capri, historie, cestování a dobré jídlo vás navnadí se přidat ke skupince turistů a prožít s nimi nejedna dramata, které ke konci vedou k pátrání po zločinu.
Ideální čtení k vodě, na dovolenou nebo jen tak na dlouhé letní večery.

Mirek137
08.08.2026

Mám rád detektivky, kde se snoubí nádherná krajiny, vynikající jídlo a do toho vražda. Podezřelí jsou všichni, klasická detektivka, kde vše bylo řečeno a stejně nevíte, kdo je vrah.

IVANA0123
07.08.2026

Výborná kniha na letní dovolenou. Sluníčko přímo sálá skrz písmenka a všudypřítomné vedro jen posiluje celkovou ostrovní atmosféru. A ty popisy jídel a krajiny... Vůbec mi nevadilo, že chvílemi se děj nesoustředil na vlastní detektivní zápletku. Po dočtení jsem si ještě Capri probrouzdala na Googlu a celkový dojem z knihy je tím dokonalý. Rozhodně se těším na další autorovu knihu z některé jeho řady. 4,8*
(8/26)

studentice
04.08.2026

Příjemné letní čtení, kterému nic nechybí-napětí, poznávání nových míst, romantika...

kacenka19_99
04.08.2026

Velice pohodová a oddechová detektivka, která nás zavede do malebné Itálie. Během čtení nahlédneme nejen do její historie a pověstí, ale dozvíme se i spoustu zajímavostí, které příběh krásně doplňují.
Moc mě bavilo celé zpracování. Kniha se četla opravdu lehce a postavy byly vykreslené tak skvěle, že jsem si každou z nich dokázala živě představit.
Na cestě už mám druhý díl a nemůžu se dočkat, až se do něj pustím. Není to žádná krvavá detektivka, ale spíš příjemné čtení s tajemnou atmosférou. A přijít na to, kdo je vrah? To je pořádný oříšek!

ivaivaiva
30.07.2026

Žádné hrůzy a potoky krve, ale příjemná a romantická detektivka.

EKf26
27.07.2026

Pokud se při čtení této knihy nepůjdete okmažite podívat kolik stojí letenky na Capri a jestli existuje průvodkyně jako je Lara, tak věřím, že si alespoň půjdete udělat Hugo spritz a posadíte se ve lněném oděvu na terasu, abyste mohli číst dál. Skvělé, milé čtení pro letní dny. Kdo zemře se sice dalo předpovídat již v polovině knihy, ale to nijak nerušilo od toho, jak se to celé tedy seběhlo. Moc jsem si knihu užila a ihned sáhla po druhém dílu.

anovy64
25.07.2026

Ideální čtení na letní dny. Začátek knihy se tváří jako bedekr protkaný spoustou dobrého italského jídla a pití, takže máte pocit, že se nacházíte na Capri a poznáváte tento ostrov. Postupně se také seznamujete s jednotlivými účastníky zájezdu a teprve pak se z knihy stává klasická detektivka. Dojde k vraždě, ale všichni podezřelí mají alibi. Přesto Hugo společně s Larou viníka odhalí.

lucie6716
23.07.2026

Bohužel nerozumím vysokému hodnocení. Já dala tři hvězdy (s odřenými paprsky) za cestopisnou část knihy. Poslední čtvrtina příběhu mě vyloženě nudila a ke konci už jsem protáčela panenky. Motiv k vraždě mi přišel naprosto neadekvátní a celé "vyšetřování" nudně amatérské. Chybělo mi napětí, důmyslnější zápletka, zajímavé dialogy. Amalfi určitě číst nebudu.

adela4822
23.07.2026

Svěží a lehká detektivka, která je protkaná cestopisnými a kulinářskými tipy, což mě bavilo, ale chápu, že někoho to může rušit. Nicméně tato série je záměrná taková. A po přečtení ma člověk chuť jít luštit záhady a koupit si zájezd na Capri!

Arwen777
21.07.2026

Poměrně podrobné seznámení s krásami ostrova Capri, obohacené kulinářskými specialitami a velmi podrobným průběhem zájezdu. Na mě až moc, do třičtvrtě knihy se vlastně nic nedělo a byla to nuda. Poslední čtvrtina už byla dobrá. Hodně lehké letní čtení, málo napětí a žádná akce. Nevím, jestli vůbec půjdu do dalšího dílu...

adela2230
15.07.2026

Příběh je dobrý, ale je zde moc textu, který se neváže ke zločinu. Než se něco stane tak je to zdlouhavé. Druhá část po zločinu už je lepší.

Raszkulce
15.07.2026

Strašně moc textu před tím, než začne nějaká akce a vyšetřování .. to mi přišlo jako škoda, ale jinak to bylo fajn. Letní oddychovka :)

Awča
14.07.2026

Skvělá letní detektivka s malou kapkou romantiky.
Až mi bylo líto, že mi čtení tak rychle uteklo.
Už se těším na Amalfi.

Myš007
13.07.2026

Tak tohle mě opravdu moc bavilo! Krásné letní čtení. Sama žiji napůl v Itálii a tak mě strašně moc pobavila scénka, kdy si Hugo v odpoledních hodinách objednal cappuccino a číšník se na něj šklebil. Stránku jsem ofotila a s vychechtanými smajlíky poslala pár svým přátelům, co za mnou jezdí do Itálie a já jim to také zakazuji. Autoři tak barvitě popisují krásy Capri, delikatesy místní kuchyně i jednotlivé postavy, že má člověk pocit, jako by tam byl s nimi a znal je všechny osobně. Lara je pořádné číslo a Hugo velký sympaťák, jsem zvědavá, jak se to mezi nimi bude vyvíjet dál, proto se hned pouštím do dalšího dílu. Myslím, že by si kniha zasloužila filmové zpracování.

Miro67
12.07.2026

" Ale jak jsem říkala, než se vydáme na trajekt, trochu se najíme. V Itálii se nic nedělá nalačno"
Reklama na zájezd na Capri čítající 448 stran, ale kufr bych balila už po prvních kapitolách. A záhadně se mi při čtení vypařovalo limoncello i prosecco.
Jo a abych nezapomněla, byla tam i mrtvola. Sice jsme její identitu zjistili až ke konci, ale dobře to dopadlo, tato postava za živa moc sympatií nevzbuzovala.
Doporučuji přibalit na pláž či na zkrácení dlouhých večerů doma v křesílku

Aroucaria
11.07.2026

Skvělá letní oddychovka. Ale nedá mi to, abych nezmínila, že když De La Motte psal s parťákem, tak to byla fakt detektivka. Tohle se o ní jen tak otřelo. Bylo cítit víc holčičí energie, kterou bych asi víc snesla jako romanťárnu. Četlo se to výborně! Popis jídla byl barvitý, že jsem měla stále na něco chuť a mám kilo navic! A plavková sezóna v plném proudu...Budu žádat odškodnění!

Slůník
08.07.2026

Knížka na léto jako stvořená. Malebné Capri, inteligentní rozvíjení detektivní zápletky, houstnoucí atmosféra, uvěřitelné postavy.

p.Rochesterová
02.07.2026

Letní oddechovka..cestovní průvodce, jídlo, pití, náznak romantiky a v poslední řadě vražda.......

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi