Vraždy bez svědomí

Vraždy bez svědomí https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187824/bmid_vrazdy-bez-svedomi-pW4-187824.jpg 4 96 30

Bez motivu, bez slitování, bez výčitek… Žádné stopy na místě činu, žádná spojitost mezi oběťmi. Sériový vrah, který řádí v Londýně, se zdá nevypátratelný. Detektiv Sean Corrigan má zprvu podezření, pak i důkazy, ale proti někomu, kdo pracuje pro vlivnou finanční instituci, je to málo. Vraždy přibývají, ale množí se i drobné nesrovnalosti. Seanovi nezbývá než spolehnout se na svůj instinkt, který mu pomohl přežít děsivé dětství – ten v něm však zároveň probouzí i to, co by mělo zůstat navždy skryto… Debut bývalého kriminalisty z londýnského oddělení vražd nezapře autorovu patnáctiletou zkušenost se světem zločinu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Cold Killing , 2013


více info...

Přidat komentář

janastok
20.07.2023 3 z 5

Celkem dobrá, čtivá detektivka, další pošahaný psychopat a autor se nás snažil všemožně mást. Jen ten hlavní hrdina byl takový nemastný, neslaný. A na to, že nám bylo neustále opakováno, že má kvůli těžkém dětství (!) schopnost vcítit se do vraha, tak to zase taková hitparáda nebyla, že!

Kubajzz
06.04.2023 5 z 5

Tak tohle byla fakt super detektivka, kterou jsem nemohl odložit, dokud jsem jí nedočetl. Hodně zajímavý nápad. Rozhodně doporučuji k přečtení.


Majuš333
06.06.2022 2 z 5

Na Vraždy bez svědomí som narazila úplnou náhodou. Podľa popisu mala táto kniha veľký potenciál, ale zostanem len pri tom slovíčku 'MALA'.
Od začiatku sa to vlieklo, bolo to nezáživné, doslova 'MŔTVE'. Keď sa objavil Sean, tak mi to pripadalo, že mŕtvola ide riešiť vraždy. Najzaujímavejšie pasáže boli asi kapitoly z vrahovho pohľadu. V druhej polovici to bolo reskejšie, ale ten koniec... Nevyriešený, nevysvetlený..


"Sebeovládání je klíč. Sebeovládání je všechno."

moudivlacek
24.05.2022 4 z 5

Velmi zajímavě pojatá detektivka. Detektiv inspektor Sean má schopnost "cítit" chování vraha na místu činu, odhodlaný tým chce vyřešit vraždu. Jenže nezůstává jen u jedné. A nejhorší pro polici je, že si vrah s ní dlouho pohrává. Sean stále myslí na své kruté dětství a nosí v sobě své strachy, přitom se nevzdává. Policie se snaží, tentokrát však proti nim stojí skutečně odporně inteligentní vrah. Otázkou zůstává, jestli je to "jejich" člověk a hlavně, zda mají pádné důkazy, které jej usvědčí. Konec mi nadělal v hlavě pěknou paseku, pro mne to byl jednoznačně otevřený konec. Jen doufám, že autor má pro nás nějaké navazující vysvětlující dílko. Ráda bych si pár otázek vyjasnila.

Gibis
25.05.2021 2 z 5

Moc nerada hodnotím knihy negativně, protože obdivuji každého, kdo knihu dokáže napsat. Ale Vraždy bez svědomí mě zoufale nebavily. Možná jsem nečetla ve správném rozpoložení, ale čtení mě nedokázalo zaujmout. Je hodně znát, že autor je bývalým policistou, protože se hodně snaží poukázat na to, že není až tak složité odhalit pachatele, jako mu vinu dokázat u soudu a tak někdy nezbývá, než na něj usvědčující důkazy nastražit. Nakonec jsem se začetla až na posledních 50 stranách, které byly napínavé a rozuzlení překvapivé. Pro mě tedy jen za 2*. Ale alespoň kniha poslouží do ČV, protože ji s klidným srdcem daruji do knihobudky :)

Jeanine8
12.05.2021 5 z 5

Moc me to bavilo! Napětí si udržela kniha po celou dobu.

jarin58
09.03.2021 5 z 5

Neuvěřitelně strhující kniha s originální zápletkou.Je poznat že je autor bývalý policista.Zápletka má hlavu a patu.Prvotina?Klobouk dolu,máme se na co těšit.

Ava365
17.12.2020 5 z 5

Skvělý thriller, napínavý, čtivý s překvapivým závěrem. Navíc prý autorova prvotina. Dle mého soudu mnohem lepší než často nekriticky přehnaně vyzdvihované "kultovní" severské detektivky. Dávám plný počet a doporučuji.

ArwenAragorn
01.12.2020 4 z 5

70%
Kdybyste jen byli schopni pochopit krásu a čistotu toho, co dělám. Víte, už má samotná existence je hold Přírodě. Její nemilosrdnosti. Jejímu absolutnímu nedostatku slitování. Její násilnosti. Vy jste pravidla Přírody odvrhli a žijete podle jiných zákonů. Podle morálky. Zdrženlivosti. Tolerance. Já ne.

Slušný thriller o vraždícím psychopatovi. Rozuzlení bylo pro mě docela neočekávané. Kniha se dobře čte, nechybí jí spád a napětí. Líbila se mi.

Janaves
28.07.2020 5 z 5

Promyšlené, vymakané. Vraždící monstrum jsem neodhalila. Napínavé do konce. Doufám, že bude nějaké pokračování.

berila
15.12.2019 5 z 5

Uvedeno jako detektivka, ale za mě opravdu povedený thriller se vším, co je k tomuto žánru třeba. Doporučuji všem milovníkům thrillerů.

grizlinka
18.07.2019 5 z 5

Kniha se mi líbila a určitě nepatří do skupiny knih, kde již od začátku tušíte, kdo je vrah. Ke konci se moje tipy měnily z kapitoly na kapitolu :) Takže napětí úspěšně vydrželo

ilčidlo
02.08.2018 5 z 5

Velmi čtivá detektivka, nemohla jsem se odtrhnout. Četla jsem jí a četla, nic jiného se nedalo.

intelektuálka
15.08.2017 4 z 5

Zdařilá prvotina - sériový vrah zabíjí opravdu nahodile? Dobře napsaná postava kriminalisty a jeho vcítění do mysli vraha. Ale neplete se?

ERIK 2
18.06.2017 5 z 5

Výborná detektivka,ale myslím že každý ma na to svůj názor dávám pět bodů za přečtení rozhodne stojí.

Lev
07.05.2017 5 z 5

Příběh je zaměřen na policejní vyšetřování několika brutálních vražd v ulicích Londýna. Jak se zdá, kriminalisté mají co dělat s velmi inteligentním sériovým vrahem, který za sebou účinně zametá všechny stopy. Navzdory těmto skutečnostem se však v hledáčku policie brzy objeví první podezřelý, který dokonale odpovídá profilu pachatele. Postupně ale na povrch vyplouvá řada nových faktů, které komplikují zdárné vyřešení případu. Díky tomu je v ději udržována velmi vysoká míra napětí a nejistoty a otázka vrahovy identity je uspokojivě zodpovězena až na úplném konci knihy. Hlavní postavou je vyšetřovatel Sean Corrigan, který má pozoruhodný smysl pro detail a nevídanou intuici, čímž se stává jedním z nejlepších detektivů na oddělení. L. Delaney ovšem pozornost soustředil i na samotného vraha, přičemž odhalil zákoutí jeho temné mysli a částečně tak odkryl roušku skutečného zla. Jednotlivé zločiny proto můžeme vidět z obou stran barikád, otázkou však zůstává, jestli je děsivější popis samotného vraždění nebo podrobnosti z právě objeveného místa činu. Zde je třeba připomenout autorovu minulost v řadách policie, protože na stránkách jsou popsány nejenom krvavé a nechutné detaily, ale částečně i forenzní postupy při ohledávání místa činu, čímž celý příběh působí velmi autenticky. Kniha je navíc velmi čtivá a člověk je ihned vtažen do děje, takže ji můžu jen doporučit.

Evišťátko
06.05.2017 4 z 5

První stránky knihy vtáhnou čtenáře do děje, pak to ale začne trošku váznout a začnete se ptát, co může příběh ještě nabídnout, vždyť je to jasné! Ale nic není tak jak se zdá!

lalaserka
02.12.2016 5 z 5

Zajímavá knížka, konec překvapením, kdo vraždil

LutherKing
22.09.2016 3 z 5

Celkem pohodka, až na některý zbytečně zašmodrchaný pasáže.

Arsi
20.07.2016 5 z 5

Skvělá detektivka, nelze se od ní odtrhnout. Určitě doporučuji.

Autorovy knížky

Luke Delaney
britská, 1946
2014  84%Vraždy bez svědomí

Kniha Vraždy bez svědomí je v

Právě čtených1x
Přečtených121x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených8x
Knihotéce114x
Chystám se číst66x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x