Vraždím vrahy
S. T. Ashman
Co se stane, když se sérioví vrazi obrátí proti sobě? Lea Nachtnebelová je světoznámá pianistka, jejíž koncerty jsou vyprodané na dlouhé měsíce dopředu. Svým uměním okouzlila dokonce i amerického prezidenta. Veřejnost ji vnímá jako hudební ikonu, ale její skutečný život je zahalen temnotou. Když bylo Lee osm let, pobodala staršího chlapce a strávila měsíce v psychiatrické léčebně. Ani tehdy, ani později svého činu nebude litovat. Dnes je dospělá a žije dvojím životem – oslnivou kariéru klavíristky střídá tajná a nebezpečná vášeň. Lovit sériové vrahy. Když agent FBI Liam Richter začne vyšetřovat jistou brutální vraždu, stopy ho překvapivě vedou k Lee. Mezi agentem a geniální klavíristkou tak začíná napínavá hra na kočku a myš. Podaří se Liamovi odhalit Leino tajemství, nebo mu Lea unikne? Lea ví, že se ocitá v riskantním střetu s vrahem, jehož smrtící lstivost by mohla konkurovat její vlastní. A také ví, že na hřišti vrahů platí jen jediné mrazivé pravidlo: kdo vyhraje, bude žít, kdo prohraje, zemře. Vraždím vrahy je temný thriller o tom, že hranice mezi hrdiny a padouchy je tenká jako vlas a v podsvětí se spravedlnost řídí vlastními pravidly.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2025 , JotaOriginální název:
I Kill Killers, 2023

Velmi zajímavě uspořádaný příběh. Chtěla bych vidět výsledek hlasování čtenářů, kdyby bylo, kdo je na čí straně. Opravdu povedený psychologický thriller, protože se nejspíš dotýká morální stránky každého z nás. Lea trpí alexithymií, poruchou emocionálního cítění. Přesto jsem byla od začátku na její straně. Kdežto Liam, agent FBI s vysokou empatií, citem pro spravedlnost atd., mi dost lezl na nervy. Samozřejmě, že to autorka zamotala tak, abychom si na konci nebyli počáteční nákloností jistí. Samotné mordy jsou popsané dost přesně. Nic pro slabší povahy. Celkové vyznění příběhu je velmi čtivé a napínavé. Skoro neodložitelné, protože chcete vědět čí morálka vyhraje. A ten konec? No ano, zjevně bude další díl.

Musím přiznat, že mě kniha vtáhla hned od prvních stran. Už úvodní scény jsou natolik syrové a napínavé, že je těžké přestat číst. Přestože některé pasáže – zejména na začátku – nejsou pro slabší povahy, celkově jsem si čtení velmi užila.
Co mě nejvíce zaujalo, byla právě promyšlenost děje a psychologie postav. Lea je postava, která ve mně vyvolávala rozporuplné pocity – obdiv, soucit, ale i strach. Její vnitřní boj je vykreslen velmi autenticky a nutí čtenáře zamyslet se nad tím, co bychom na jejím místě dělali my sami.
Závěr knihy je podle mého názoru jedním z nejlepších momentů – nejen že uzavírá hlavní dějovou linku, ale zároveň jasně naznačuje, že příběh nekončí. To ve mně vyvolalo chuť okamžitě sáhnout po dalším dílu, což je pro thriller vždy známka kvality. Na další díl si však budeme muset ještě počkat.
Vraždím vrahy je temný, napínavý a psychologicky propracovaný thriller, který zaujme nejen fanoušky žánru, ale i čtenáře, kteří hledají něco víc než jen akční honičku. Kniha klade důležité otázky o spravedlnosti, vině a trestu, a přitom nabízí poutavý příběh s nezapomenutelnou hlavní hrdinkou.
Pokud máte rádi thrillery, které vás donutí přemýšlet, nebojíte se temných témat a oceníte silné ženské postavy, pak je tato kniha přesně pro vás. Přestože bych ji zařadila mezi lepší průměr, její atmosféra, promyšlenost a otevřený konec z ní dělají titul, na který budete ještě dlouho vzpomínat.
A co je nejdůležitější – Vraždím vrahy je přesně ten typ knihy, který si po dočtení chcete s někým rozebrat. Protože hranice mezi hrdiny a padouchy je někdy opravdu tenká jako vlas.
Celkově hodnotím knihu jako velmi povedený thriller, který rozhodně stojí za přečtení – zejména pokud hledáte napětí, psychologickou hloubku a silnou hlavní postavu.

Wooow! Tak tohle bylo úžasné čtení, dámy a pánové! Kdo milujete thrillery a chcete zase něco jiného, tak tohle je vyloženě pro vás!
Miluju, když ve mně kniha vzbudí morální dilema. Je špatná nebo dobrá? Kdyby nebyli sérioví vrazi, vraždí dál, protože si nebude mot pomoct, nebo toho nechá? Tyhle spekulace, to zkrátka MI-LU-JU!!
Lea je taková nevinná kráska, nikdo by to do ní neřekl, ale když narazí na nepřítele, tak zahazuje masku a je to neskutečně drsná žena, která se neštítí ničeho. Fakt mi to nedělalo dobře.
Výjimečně souhlasím s tím, co je napsané na obálce, tohle je jednoznačně pro milovníky Dextera. Málokdy věřím tomu, co je napsané na obálce, ale tady to fakt sedlo a je to pravda!
Konec? No tak to jsem zůstala sedět s otevřenou papulou . To jsem vyloženě nečekala a to mám načteno fakt hodně.
Závěrem - jednoznačně doporučuji! Fakt, tohle je jiné, neokoukané a hodně zajímavé. Krátké kapitoly a různé úhly pohledu jsou už jen třešničkou na dortu.

Dost se táhlo, pachatel známý od začátku, malé překvapení na konci a zlo zůstalo nepotrestáno. Nic víc, nic míň.

Téma skvělé, začátek se mi líbil, i když je od počátku jasné kdo vraždí a proč. Pak to už bylo jen horší. Nelíbil se mi ten pokroucený konec s Larsenem, ten mě nepřesvědčil, stejně jako to, jak Liam najednou slevil ze svých zásad a nechal Leu jít. Nesmysl. A epilog jsem vůbec nepochopila.

Páni, tak tohle bylo skvělé! Po delší době jsem sáhla po něčem jiném než romantice a bylo to skvělé. Už když jsem si ji dávala do seznamu k přečtení mě zaujala, proto jsem po ní rychle sáhla.
Celá kniha vás hned vtáhne do děje, je to čtivé od první stránky, rychle to ubíhá, ani se nenadějete a jste na konci. Kapitoly jsou docela krátké, takže o to rychleji to ubíhá. Postav není mnoho, takže si je rychle zapamatujete a víte kdo je kdo. Postavy byly super. Liam si šel za svým přes všechny překážky, chtěl zjistit pravdu. Lea, tím jak nedávala emoce, byla skvělá, tak správně odtažitá a hlavně super chytrá. Děj nebyl přehnaný je to tak akorát.
Posledních cca 50 stran jsem četla s otevřenou pusou. Celou dobu jsem čekala a neměla jsem tušení jak to celé dopadne nakonec, ale to jak to skončilo? WOW. To sem fakt nečekala. Konec byla velká paráda, nestačila jsem se divit.
Vůbec jsem netušila, že to je série, mě by to stačilo i jako samostatný díl. Uvidíme, jestli si nakonec počkám na překlady dalších dílů nebo to dočtu v originále (nemám ráda nedočtené série :D ). Na jejich další spolupráci se těším, věřím, že nás čeká ještě jízda.
Každopádně, za mě je knížka skvělá. Není ani moc dlouhá a fakt to rychle uteče. Doporučuji každému.

TOHLE BYLA JÍZDA!!!
Od začátku víte, že Lea vraždí vrahy.
Byla jsem napnutá až do konce a zvědavá , jak to dopadne.
Doufala jsem, že Leu nechytí...
Přečteno za pár hodin :-).
Chci další díl :-).

Musím říct, že jsem si čtení velice užila. Napínavé, příjemně se četlo, bezva kniha.
Rozhodně doporučuji, o překvapení asi nebude nouze a zápletka s pohledem do minulosti se mi moc líbila.
Spoiler:
Ale také musím přiznat, že nemám moc ráda, když se padouchové rekrutují z řad policie.
A stejně tak - ačkoli vlastně nemám nic proti odstranění vraha jinak než poctivě policií - Lea, geniální, krásná a příšerně rozmazleně sebestředná, ta mi k srdci nepřirostla….. -:)

Tak tato kniha byla naprostá bomba. Musím říct, že to byla jízda. Žádný pomalý rozjezd na začátku. Ne, skočíte rovnou do středu dění a že to stojí za to od první strany. Perfektní, kvalitní příběh a úžasný styl psaní. Jsem nadšená. Nedalo se přestat číst. Opravdu za mě kvalitní a napínavá kniha. A rozuzlení? Tak to stálo rozhodně za to!

Tak jsem sáhla po nové spisovatelce a musím říct, že to byl opravdu správný výběr. Tohle byla jízda, zápletka,detektiv a vůbec všechny postavy v této knize mi sedly. Styl psaní výborný, žádné nudné pasáže. A proto si autorku řadím do oblíbených. Za mě doporučuji 100%.

Když jsem na přebalu viděla nápis "Pro fanoušky seriálu Dexter a Myšlenky zločince" musela jsem tuto knihu nutně mít. Kniha se četla velmi dobře a hlavně rychle. Ale většina pasáží mi přišlo dost nereálných a rozluštění bylo tak nějak předvídatelné. Velké plus pro mě bylo, že Lea je světoznámá pianistka a zároveň geniální vražedkyně. Trošičku mi vadilo, že je žena. Nemám žádné předsudky vůči ženám-vražedkyním, ale Dexter je jen jeden.
Doufám, že bude další díl a dozvíme se jak to bylo dál.

Díky @nakladatesltvijota jsem si přečetla knihu, po které bych normálně nesáhla. Thrillery nejsou úplně můj šálek čaje ale i tak jsem si knihu od S. T. Ashman velmi užila. Dostanete tu mix vrahů, vážné hudby a ženského Dextera mstitele.
Co kdyby jste byli sériový vrah, který si myslí, že večer zabije další krásnou ženu ale opak je pravdou? Lea Nachtnebelová tráví dny v koncertní síni jako jedna z nejlepších pianistek světa a večer loví zločince. Má tajnou dohodu s FBI o odvádění špinavé práce a také vlastně nic moc necítí. Lepší mrtvý vrah, než živý, že? Bohužel za sebou po jedné akci nezametla stopy tak dobře, jak si myslela.
Od té doby ji má v hledáčku detektiv Liam který se ji celou knihu snaží dopadnout.
Abych se zkusila vyhnout spoilerům, tak napíšu že i v této knize máte méně výraznou romantickou linku, spoustu důležitých detailů u kterých je otázkou, kdy hlavní hrdince pěkně zavaří (zdravím krasopisný podpis!), detektiva co se i přes naléhání nadřízených odmítá vzdát případu, jiného detektiva co dělá něco co by neměl a hlavně vraha který snad bude dopaden. Ale opravdu jej potká spravedlnost? A kdo se ocitne na špatném místě a bude ho to stát život?
Nikdy bych si nemyslela že to napíšu, ale tento thriller mě vtáhl a nepustil až do poslední kapitoly.

Mám ráda Dextera, a proto jsem se taky na tuto knížku těšila. Jenže hned v první kapitole (nikoli prologu) jsem trochu znejistěla, zdála se mi totiž až moc přes čáru. Ale další navýsost napínavý děj a ovšem také sympatické postavy mé obavy rychle rozptýlily. Ovšem ten konec ... co to jako mělo být? I když jsem si v první chvíli řekla, že další díl rozhodně číst nebudu, tak zvědavost mnou cloumá.

Přidávám se k těm, kdo jsou "paf" z konce a k těm, co se jim ani trochu nelíbil. Jinak dobré, trochu na hraně všeho - uvěřitelnosti, reálnosti, lidských schopností a náhod, ale to pohádky pro dospělé obsahovat musejí. Jen ta (naštěstí) jedna jediná sexuální scéna jakoby v tom příběhu byla navíc.
Na DK aktuálně 86% od 59 hodnotících.

No... Pořád jsem nevěděla, co si počnu s hodnocením, ale ten finiš mě dokonale rozstřelil. Epilog jsem vůbec nepochopila, takže druhý díl honem rychle sem. :D

Pribeh jsem si uzivala od zacatku do konce. Knihu jsem si vybrala z duvodu podobnosti s Dextrem a libila se mi. Nejake mezery to obcas melo, ale primhourim oko. A ten zaver? Nemuzu se dockat dalsiho dilu!

"K...a," zamumlal Kovboj. "Larsen je doslova jediný člověk na světě, který dokáže dospělého muže přimět, aby se pochcal do kalhot."
'Vraždím vrahy' bol iný a osviežujúci príbeh, ktorý vrele doporučujem a teším sa na pokračovanie :)
"Ježíši Kriste," zamumlal Kovboj, když se vrátil ke skupince, a otřel si ústa rukávem saka.
"Tady Ježíše nenajdeš," řekl Liam.
"Tohle je dílo ďábla," dodal náčelník Murray a sklopil pohled k zemi.
"Drsná noc?"
Liam se sesunul do měkkých polštářů, které se mu složily pod zády. "Jo. Fakt drsná noc. Ale do toho tě nechci zatahovat."
"No," Tony se plácl po stehně, "na to už je trochu pozdě. Už jsem tě viděl v tričku s Britney Spearsovou a upnutých růžových kalhotách. Takže mi to klidně můžeš říct. Pomůžu ti, jak jen budu moct."
Naprostá pecka..nemohla jsem od knížky odtrhnout oči....
Lea Nachtnebelová, když ji bylo osm let, pobodala staršího chlapce bez mrknutí oka, když ji chtěl znásilnit...poté byla nucena strávit měsíce v psychiatrické léčebně..nikdy toho nelitovala..
Nyní je to světoznámá a uznávaná pianistka, a její koncerty jsou vyprodané na dlouhé měsíce dopředu..ale její skutečný život je mnohem temnější..loví a vraždí sériové vrahy..
Liam Richter, agent FBI, je velmi schopný a ctižádostivý..
Čeka ho vyšetřování brutální vraždy vraha a stopy vedou k Lee...podaří se Liamovi odhalit Leino tajemství?
Mezi vrahy platí jen jediné mrazivé pravidlo: kdo vyhraje, bude žít, kdo prohraje, zemře..