Vražda v Schönbrunnu

Vražda v Schönbrunnu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469981/bmid_vrazda-v-schonbrunnu-OUz-469981.jpg 4 42 18

Vídeňské policii se v Schönbrunn naskytne příšerný obraz: v zámeckém parku leží uprostřed záhonu z růží mrtvé ženské tělo ve svatebních šatech. Oběť je záhy identifikována. Jde o bývalou snoubenku prominentního vídeňského hoteliéra Felixe Beermanna, která zmizela beze stopy před pěti lety. Beerman si za několik dní bere za ženu svou novou lásku. Případ vrtá hlavou nejenom policii, ale také novinářce Sarah, která se zajímá o symboly, mýty a obyčeje a právě pracuje na článku o svatebních zvycích. Když krátce nato obdrží tajuplnou zprávu týkající se nálezu mrtvého těla v Schönbrunnu, pouští se do pátrání na vlastní pěst. Objevuje další záhadné stopy, kvůli nimž se dostává nebezpečně blízko k pachateli tohoto strašlivého činu…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Mord in Schönbrunn , 2016


více info...

Přidat komentář

dana_vrana
14.04.2024 3 z 5

Další oddechová detektivka z vídeňského prostředí. Žádné propracované veledílo, ale čte se to svižně. Celkem mě bavilo i propojení s různými symboly a pohádkami. Co ale nedovedu pochopit, je vydávání dílů v češtině. Díl 1 a po něm vydáme díl 6. Je to evidentně volně navazující série, nicméně jsou tam zmínky o minulých případech a událostech, o kterých prostě nic nevíte. Stejně tak vývoj osobních vztahů postav. To si prostě musíte asi nějak domyslet. Takže hurá na další díl, který má číslo 9 ...

iška
30.01.2024 3 z 5

Do knihovny mi chodila skupina čtenářů - tedy spíše čtenářek - která přesně tento styl detektivních příběhů vyhledávala. Pro mě to byl jen takový průměr. Ale souhlasím s některými předchozími komentáři, že pokud by to bylo nějakou televizí zfilmováno, pravděpodobně bych se na to podívala.


ivca84
10.10.2023 5 z 5

kniha je čtivá a napínavá od začátku až do konce

Adriena838772
08.07.2023 5 z 5

Mě se to moc líbilo tato autorka píše moc dobře ale mohli by to i filmovat

čef
06.07.2023 3 z 5

Autorka se asi trochu inspirovala případem dlouhodobého únosu Nataschi Kampuschové, ale dodala mnohem horší závěr viz název knihy. Jiné jsou samozřejmě i postavy, novinářka, milionář a svatební koordinátorky, takže se děj hodně točí kolem příprav svateb a mluví se a mluví hlavně o interpersonálních problémech. Také o pohádkovém mámení a okultismu zejména pentáklu, ale ten mi názor na knihu také příliš nevylepšil. Tedy nuda ve Vídni.

iveta3689
03.01.2023 3 z 5

Kniha není špatná, čte se dobře, ale ní to nic převratného. Velmi slušný průměr.

Madelisi
03.04.2022 4 z 5

Schönbrunn miluji, zápletka originální. Líbí se mi osobní život Sarah a jejího vydavatele Davida.
Myslím si, že bych její sloupky sama četla.
Prosím, Rakušáci, zadaptuje to, moc hezky by se na příběh v televizi dívalo.

Parwana
14.02.2022 odpad!

Odložila jsem, přes první dvě kapitoly se nešlo přenést.

ludek.n
14.02.2022 3 z 5

Novinářka Sarah Pauliová pomáhá vídeňské policii vyřešit případ mrtvé modelky, nalezené v zámeckých zahradách v Schönbrunnu. Jedná se o šestý díl krimi série odehrávající se v rakouském hlavním městě Vídni, a poněvadž český nakladatel neznámo proč vydává jednotlivé knihy v obráceném pořadí a ještě navíc mnohé díly přeskakuje, máme před sebou o pár let starší a zkušenější Sarah Pauliovou, která už není tím žurnalistickým elévem Vídeňského posla, jehož jsme poznali při vyšetřování smrti Hildy Jahnové, ale na slovo vzatou a oceňovanou profesionálkou. Propast, která vznikla vynecháním čtyř dílů je znát (změnily se především vztahy jednotlivých protagonistů a posty) a je nutno ji akceptovat. Stylově se Maxianová posunula blíže ženské části čtenářského spektra. Ještě to není červená knihovna, ale růžový podklad už stránkami výrazně prosvítá. Aby také ne, když se celou dobu bavíme o svatebních salónech, nevěstách, družičkách, šatech a přípravách na ty úchvatné okamžiky, kdy si dva lidé řeknou ono magické „ano“. Krimi složka ne že by vyloženě paběrkovala, ale malinko splývá s proudem, a to včetně finálního rozuzlení.

ctenarkaEva
26.09.2021 3 z 5

Oddechová detektivka, která osloví asi spíše ženy (svatební koordinátoři, přípravy na svatbu atd.).

soukroma
18.09.2021 2 z 5

Těšila jsem se na pěknou echt vídeňskou detektivku, ale dostalo se mi moderní krimi pro ženy - upovídané, točící se kolem svatebních koordinátorů, šatů, příprav, modelingu, bulvárních/ženských časopisů a pohádek.
Ani z té hoch starobylé Vídně tam nebylo nic (krom mapičky) - když jsme se ani po stu stranách nehnuli dál než na ničím významné místo v parku kolem Schönbrunnu a do penthousu moderního hotelu bez tradice, tak už jsem toho měla dost.
Nezáživné, nepravděpodobné, plytké. Kdo a proč něco tak komplikovaného provedl mne už vůbec nezajímalo (a dokonce jsem to po zbytečně ztraceném čase s celou třetinou knihy - oběti miss Austria snad i přála).

Runinka
19.05.2021 3 z 5

pěkná knížka,dobrá zápletka,hezké prostředí Vídně.

babicka_amalka
14.05.2021 3 z 5

dost nuda, zdlouhavé;
zajímalo by mě ale, proč z celé dlouhé série u nás byly přeloženy jen díly č. 6 a 9....

akinomV
07.05.2021 4 z 5

Ačkoliv jsem měla nějaké výhrady, celkově hodnotím dost pozitivně. Je to můj šálek kávy co se týče detektivních příběhů a zápletka byla zajímavá. Myslím, že stojí za přečtení.

alena1228
03.05.2021 5 z 5

Kniha Vražda v Schönbrunnu byla velice čtivá, za dva večery jsem měla přečteno. Mám ráda krimi a tato splnila mé očekávání. Líbily se mi kratší kapitoly a menší počet postav, díky tomu jsem se v nich neztrácela a dobře jsem se v nich vyznala. Možná i proto jsem vraha odhadla v poslední třetině knihy. Postavy jsou dobře vykreslené, stejně tak prostředí. Nejvíce jsem sympatizovala s redaktorkou Sarah a jejími kamarádkami, mužské postavy už mi tak sympatické nebyly. Stejně tak jako Valentina, která mě rozčilovala svou naivitou a tím, jak se Felixem i Ruth nechala řídit. Hodně mě zaujalo vyprávění o symbolem, mýtech, obyčejích a tajemstvích. Zápletka byla promyšlená, příběh napínavý a hlavně oceňuji, že v tomto thrilleru netekly potoky krve, což nemám ráda. Jsem spokojena, protože tato detektivka byla lehčí, spíše oddychová. Německé krimi obvykle nemám moc ráda, ale tato mě velmi zaujala. Od této autorky jsem zatím nic nečetla, ale určitě si koupím její předchozí knihu, abych se dozvěděla něco víc o Sarah a zase si přečetla pěknou, zajímavou detektivku. Této knize dávám plný počet hvězdiček a doporučuji.

Šebestová3
27.04.2021 4 z 5

Ideální oddechová detektivka.

Leona333
13.04.2021 4 z 5

Tento detektivní příběh se mi líbil o něco více, než ten předchozí. Na Sarah a její neodbytnost ohledně šťourání se policii do případů, jsem si už zvykla. I motiv a zápletka vraždy, je zde více promyšlená a napínavá. Kniha si mou pozornost udržela do samého finále.

Ladiva
05.04.2021 2 z 5

Táto kniha bola taká náhodná voľba a nijak zvlášť ma neupútala. Charaktery postáv boli pomerne plytké a vražedná zápletka aj spôsob vraždy dosť pritiahnutý za vlasy. K autorke, ani ku knihe samotnej sa už určite vracať nebudem.