Vražda v Průhonickém parku

Vražda v Průhonickém parku https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257448/mid_vrazda-v-pruhonickem-parku-Bw6-257448.jpg 3 34 11

Vyprávění novináře, jenž byl v kontaktu s vyšetřovateli a v samotném středu dění, zavádí čtenáře zpět na začátek divokých devadesátých let. Tehdy veřejností otřásly brutální vraždy dvou mladých žen, jimž pachatel nebo pachatelé vyjmuli orgány. Spekulovalo se o mnoha motivech, včetně rituálních vražd nebo obchodu s orgány, policie ale přes veškeré úsilí případ nedokázala uzavřít. Novinář, který se touží proslavit a chce se stát reportérem špičkové úrovně, rozjede pátrání na vlastní pěst. S pomocí svých známých u policie a ve věznicích se dostane ke zdroji informací, které policie neměla. Ten, kdo mu je má předat, chce ovšem něco na oplátku – zajistit otevření svého případu a znovuobnovení procesu. Novinář nakonec rozluští tajemství hned dvou vražd. Ani jedno z nich však nelze prokázat, a tak zůstává vražda z Průhonického parku dodnes pomníčkem...... celý text

Přidat komentář

Miška74
29.08.2023 2 z 5

Tahle kniha mě hodně zklamala. Vzhledem k tomu, že jde o českého autora a základem jsou skutečné případy, jsem od knihy čekala mnohem víc. Navíc do čtení jsem se hodně nutila, protože mě děj nepohltil a já bojovala s tím, zda knihu vůbec dočíst nebo raději odložit. Nakonec dočteno, ale dalo to zabrat.

čef
31.10.2022 4 z 5

Překvapivě dobrý román z novinářského prostředí zabývajícího se kriminálními případy. Docela mne ohromilo, jak autor objektivně píše o dnešních zachráncích lidských práv různých menšin. Rovněž popis zločinů není jednobarevný a ukazuje na složitost příčin a důsledků těchto činů. Z názvu knihy jsem nebyl odvařený, očekával jsem jen takovou tuctovku, ale obsah mne docela dostal.


jprst
13.01.2022 1 z 5

Jedna hvězda, protože jde o knihu českého autora, ale jinak je to dost otravné, chybí tomu spád, poměrně hodně prostoru věnuje autor zbytečným "vycpávkám", které děj ještě zpomalují a jejich cílem je zřejmě jen naplnit patřičný počet stran. Takže pro mne ztráta času a varování před další autorovou tvorbou.

Rade
20.10.2021 2 z 5

Plusem je, že jde o skutečné případy z let devadesátých, takže snad jedině v tomto zajímavé. Jinak těžkopádně psané, rozvleklé, upovídané…
Hlavní hrdina novinář, který se zabývá nevyřešenými kriminálními kauzami, mi nebyl nijak zvlášť sympatický a jeho soukromé peripetie s protivnou přítelkyní lepých tvarů, hysterickou švagrovou a neposlušným synovcem se mi zdály nadbytečné a přitažené za vlasy.

lenka.g
13.10.2017 4 z 5

Já jsem nevěděla předem, o čem kniha je, nečekala jsem nic a jsem velmi příjemně překvapená. Není to klasická detektivka, ale čte se to velmi dobře, takže 4/5:)

alnahu
24.05.2016 2 z 5

I já jsem z knihy zklamaná .Těšila jsem se , že si přečtu detektivku z nedalekého okolí a o průhonické vraždě je v knize pramálo. Kniha mě celkově nebavila.

klaruna7819
06.03.2016

Z knihy jsem byla zklamana. Cekala jsem pribeh o pruhonicke vrazde, o tom je v knize jen naproste minimum. Rekla bych, ze z cele knihy je tomu venovano tak malo, ze se to vejde na pul stranky. Zbytek je o romske vrazde, o rodinnych peripetiich spisovatele a o vzazdicim podvodnickovi, ktery skvele manipuluje lidmi. Kniha jako takova neni spatna, ale nema nic spolecneho s pruhonickou vrazdou, nazev knihy je zavadejici.

Pejsek007
21.10.2015 4 z 5

Pěkné počtení, které zpočátku obsahuje poměrně odvážné publikování řešení ožehavého případu s jasným přesahem do velice aktuální současnosti, chování nepřizpůsobivých minorit s vlastními pravidly života i následného odsudku hrdiny od příslušníků samozvané "elity" národa. Od zbytku knížky jsem ale asi čekal po nadějném začátku více. Častečně uvěřitelné (ne)vyřešení známé průhonické tragédie Dity Hrabánkové sice v ději nechybělo, ale krom životních osudů pro mne paradoxně velice sympatické postavy recidivisty Dannyho toho již v ději už moc dramatického nezaznělo, navíc závěr mi přišel až zbytečně rodinně melodramatický. Proto pouze za "čtyři".

divnoláska
16.10.2015 5 z 5

Přiznám se, že mě zaujala obálka. Napřed jsem si myslela, že to je nějaký zahraniční thriller, až potom jsem si všimla, že je to český autor... Ale i příběh se může rovnat zahraničním thrillerům, to každopádně!

reznickova77
12.10.2015 5 z 5

Mám ráda knížky, které vycházejí ze skutečných událostí. Typově bych to přiřadila tak trochu k televiznímu seriálu Expozitura, který jsme mohli, cca před rokem, vidět v TV. Ten mě hodně zajímal a zároveň byl jasným důkazem toho, jak to tady v 90. letech vypadalo... Příběh zavražděné Dity je uplně ze stejné doby a zapadá přesně do škatulky "kriminalistických pomníčků".

orinka3
28.08.2015 5 z 5

Bezva četba! Detektivka s českými reáliemi, sympatickou postavou novináře houževnatě zakousnutého do vyšetřování, minulost zcela nedávná a současnost přesně taková, jaká je. Čte se velmi dobře, nešustí papírem, je lidská, chytrá, košatá, uvěřitelná. Dávám plný počet hvězdiček, na detektivku víc než slušné.

Štítky knihy

vraždy podle skutečných událostí

Autorovy další knížky

2016  73%Provedu!
2015  68%Vražda v Průhonickém parku

Kniha Vražda v Průhonickém parku je v

Přečtených48x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst19x
Chci si koupit4x