Vražda neviňátek

Vražda neviňátek https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321722/bmid_vrazda-nevinatek-58Q-321722.jpg 4 28 10

Jarda Motl série

< 2. díl >

Za plukovníkem Motlem přichází spolužák jeho manželky, gynekolog z brněnského předměstí. U jedné ze svých pacientek totiž postrádá dítě, které se jí mělo narodit. Pacientka tvrdí, že v nemocnici potratila. Doktor však zjistí, že tam žena byla naposledy před lety. Kriminalisté si ji pozvou k podání vysvětlení. To,co se od ní dozvědí a co sami posléze vypátrají, ovšem překoná jejich nejčernější představy… Nový příběh ze série románů inspirovaných skutečnými případy brněnských kriminalistů.... celý text

Přidat komentář

pepa4081
03.12.2023 3 z 5

Pokud by nešlo o tak šílený zločin, navíc podle skutečnosti, řekl bych - lehké pohodové čtení. Jen mi vadí ten strojený jazyk. Takhle spolu lidi prostě nemluví.
Uspokojivé.

Marcik7
03.03.2023 2 z 5

Strašně rozvláčné a nezáživné. Práce kriminalistů samozřejmě není stejná jako v knihách nebo v televizi, ale v detektivce čtenář očekává něco jiného než detailní popis porad, výslechů a paragrafů, nýbrž alespoň trochu vzruchu a snahu autora o napětí a jakousi zápletku. Oceňuji snahu o humor.


ivoiro
10.10.2018 5 z 5

Pro mne se jedná o skvělou knihu, která popisuje skutečný případ a práci vyšetřovatelů.

Meri47
27.03.2018 3 z 5

Nemůžu si pomoct, ale detektivka, kde je pachatel pro mě jasný už na prvních stránkách a další odhalení v závěru je jasné také skoro od samého začátku pro mě není detektivka. V podstatě autor celý děj shrnul ještě jednou v doslovu. Celá kniha je vlastně pouze o postupu kriminalistů.

Šmoulinka1980
19.03.2018 4 z 5

Tuto knihu jsem zvolila do ČV pro téma - příběh odehrávající se v Brně a byla to tedy síla! Přečetla jsem už vcelku hodně detektivek a krimi příběhů, ze kterých mrazilo, ale toto mě tedy šokovalo a po přečtení jsem musela dost dlouho pocity z příběhu rozdýchávat. Vše bylo ještě o to horší, že je to příběh podle skutečného případu :-(. A taky asi proto, že jsem žena - maminka. Styl psaní autora se mi líbil, popis výslechů podezřelých, svědků a vůbec práce kriminalistů mi přišly věrohodné a zajímavé. Jen nedoporučuji čtení knihy slabším citlivým povahám a už vůbec ne těhotným ženám!!!

Riccia
21.01.2018 3 z 5

Tento příběh brněnské mordparty je založen na skutečném případu, který se odehrál v kterési jihomoravské vísce. Způsob jeho zpracování mne však zrovna nenadchl. Pravdou je, že jsem nyní díky knize mnohem znalejší v paragrafech a způsobech vedení výslechu a všech dalších náležitostí, které ke kriminalistické práci patří. To by mi nevadilo - rozhled se hodí, i když doufejme, že tyto informace nebudu nikdy potřebovat. Víc mne mrzelo, že se příběh z velké části zúžil na mnoho výslechů, které poskytovaly prakticky stejné informace - jen od různých osob z okolí. Pak mi také trochu vadila místy až příliš bodrá a žoviální komunikace mezi jednotlivými osobami, která mi připadala hodně umělá a nereálná. Prostě jako by při snaze o humorný nadhled autor trošku moc tlačil na pilu. Navíc bylo trochu nepřirozené, jak byli všichni kriminalisté a jejich spolupracovníci, znalci a poradci dokonalí ve všech ohledech - byli dokonale vybaveni po stránce vzhledové, fyzické, psychické i znalostní. Kde taková dokonalá zem leží? Alespoň že ty osoby na straně veřejnosti měly spousty vad na kráse. No a potom jsem se občas ztrácela ve velmi složitých souvětích o mnoha vedlejších a hlavních větách. Ne že by se knížka nedala dočíst - do poslední stránky jsem čekala, jestli dojde k rozřešení "problému ztracené placenty". Podle rodičky byla TAM a podle patoložky nebyla TAM - a nikoho to po celou dobu nepřekvapilo. Bohužel řešení záhady jsem se nedočkala. Nevadí, určitě ještě nějakou knížku autora zkusím - třeba budu mít při svém výběru větší štěstí.

bagel
14.07.2017 3 z 5

Není asi snadné napsat detektivku podle skutečné události a to se zde projevilo. Navíc knize uškodilo brzké odhalení pachatele, i když i ve druhé polovině se k nějakému překvapení došlo.

milunka21
17.03.2017 5 z 5

Případ podle skutečné události, skutečné pátrání tak jak se opravdu děje. Autor mě zaujal a kniha se mi líbila.

ReziEngli
08.03.2017 5 z 5

Dlouho mi z knihy nebylo tak úzko, jako z téhle. Nemám ráda taková témata, ale i tak jsem si knihu přečetla. Styl knihy je naprosto super, pan Češka je opravdu skvělý spisovatel. Ovšem příběh je pouze pro silné žaludky ... rozhodně ne pro matky malých dětí :/

bábuška
28.02.2017 2 z 5

Jsem dost zklamaná. Chybí mi postava soukromého vyšetřovatele Stanislava Berky s pěkným detektivním případem. V této knize zůstal plukovník Motl se svým týmem, pachatelka se přiznala už na stránce 48. a pak až do konce knihy se prověřují svědci, kteří stejně nic neví, sepisují se hlášení a upřesňují paragrafy. Dočetla jsem se sebezapřením. Asi tomu, co můj oblíbený pan Češka tentokrát napsal, nerozumím.