Vražda, nebo milosrdenství? Dr. Smrt

Vražda, nebo milosrdenství? Dr. Smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70541/bmid_vrazda-nebo-milosrdenstvi-dr-smrt-fwH-70541.jpg 4 5 3

Eutanazie. Má člověk stižený nevyléčitelnou nemocí , která mu způsobuje hrozné utrpení, právo skončit svůj život? Má lékař právo pomoci takovému pacientovi na jeho přání při sebevraždě? Problematika eutanazie je neodmyslitelně spjatá se jménem Dr. Jacka Kevorkiana, známého pod přezdívkou Dr. Smrt. Ten houževnatě prosazuje nový lékařský obor medicidu, pomoc lékaře při dobrovolném odchodu ze života, a sám pro něj vymýšlí vhodné přístroje. Autoři knihy, američtí právníci, popisují 18 autentických případů medicidy, na nichž se Dr. Kevorkian podílel. Před čtenářem ožívají tragické příběhy nemocných, osudová rozhodnutí, medicida, následná soudní jednání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu

Vydáno: , Brána
Originální název:

Dr.Death: Dr. Jack Kevorkian , 1993


více info...

Přidat komentář

Emik87
15.02.2024 4 z 5

Hodně zajímavá kniha s tématem eutanazie. Obsah se hodnotit prakticky nedá, to musí každý sám v sobě. Forma, jakou je kniha psaná mi chvílemi přišla dost jednostranná.

Zorka
26.09.2014 3 z 5

Je těžké odpovědět na otázku, jestli má člověk právo ukončit svůj život, natož pak, zda má jiný právo mu při sebevraždě asistovat. Stejně tak je ale diskutabilní, zda je etické uměle prodlužovat utrpení nevyléčitelně nemocných. Přečetla jsem, nesoudím. Jen těžko můžu hodnotit rozhodnutí těch, pro které se smrt stala vidinou vysvobození. Jen těžko můžu hodnotit pohnutky Kevorkiana, o kterém vím je to, co bylo napsáno. Skutečnost, že rodiny zemřelých podpořily a účastnily se většiny asistovaných sebevražd s pocitem, že konají správnou věc pro dobro svých blízkých, pro mě byla na jednu stranu šokující, na druhou mě vedla k zamyšlení se nad zoufalou situací těch, kteří se na podobném rozhraní ocitnou.


dadukoblih
02.02.2014 5 z 5

Skutečné případy pacientů , kterým Kevorkian pomohl ke smrti. Kniha nutí k zamyšlení. Čte se jedním dechem, ale zanechá pachuť hořkosti.

Štítky knihy

smrt etika eutanazie

Autoři knihy

Thomas Oehmke
americká

Kniha Vražda, nebo milosrdenství? Dr. Smrt je v

Právě čtených1x
Přečtených5x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x