Vražda na zámku Mikulov

Vražda na zámku Mikulov https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101970/vrazda-na-zamku-mikulov-101970.jpg 3 30 11

Jen několik hodin po setkání bývalých maturantů gymnázia v Mikulově je v zámeckém parku nalezen zavražděný jeden z jeho účastníků. Sotva se rozběhne vyšetřování, je v lužním lese u Břeclavi nalezen další mrtvý. Vše sice nasvědčuje tomu, že spolu obě vraždy souvisejí, vyšetřovatelé však nemají jedinou racionální stopu, která by vedla k vrahovi. Neočekávaná fakta a indície vycházejí na povrch až poté, kdy se do vyšetřování zapojí i zahraniční kriminalisté...Po Vraždě v lázních Třeboni je Vražda na zámku Mikulov dalším případem, který řeší bodrý kapitán Drobný, pohledný poručík Pašák a neúnavný novinář Jost...... celý text

Přidat komentář

rafan65
21.08.2020 4 z 5

Opět dobrá kniha. Pan Jost je naprosto skvělý a dává příběhu šťávu.

bazyk21
24.04.2020 4 z 5

svěží, čtivé, lehké, na letní dovolenou jak dělané (nejlépe v Mikulově) ;o))


Vestička
18.03.2020 2 z 5

Hezký námět, hezké prostředí. Kniha ale zastarala, dnes už se píšou detektivky jinak. Nemělo to spád prostě.

moničina
17.11.2019 3 z 5

Zaujímavé prostredie, miestami vtipné a mierne ironické dialógy. Ale príbeh nič moc a trochu naivne spracovanie postáv.

kocickaofinka
28.06.2019 5 z 5

Má slabost pro Mikulov a autora...knihu jsem přečetla celkem rychle a splnila mé očekávání...Jost mi nijak nevadil, protože to není jediné dílko tohoto autora kde se tento pán nachází..

knihomolka1197
21.06.2018 odpad!

kniha se mi bohužel nelíbila...

IlonaIlona
12.05.2015 1 z 5

Dost slabé

BlodyFox
02.01.2015

Takže po přečtení komentáře efka.saf již nemusíme knihu číst, neboť víme, co se v detektivce dozvíme na posledních stránkách. Děkujeme.

Marie F.
19.02.2014 1 z 5

Divím se, že to vydali

efka.saf
28.01.2014 1 z 5

(SPOILER) Oj, tak toto byl opravdu úlet. Jestli toto je typická „česká“ detektivka, tak jsme na tom s kriminálním žánrem opravdu hodně bledě. Příběh byl naprosto děravý, místy vůbec nefungoval, skoky mezi Mikulovem a zahraničím mi nejednou připadly, že k tomuto příběhu ani nepatří, a to nemluvím o samotné zápletce, kterou skutečně vystihuje slovo „slaboduchá“, což už bylo přede mnou jednou použito.

Jestli jsem to dobře pochopila, tak hlavní postavou byl novinář Jost, jehož nejvíc charakterizuje touha neustále vysedávat po hospodách a popíjet „pivečko“, a který mi byl příšerně nesympatický. Na to, jakou zdánlivou důležitost v příběhu měl, krom neustálého otravování kriminalistů k vyšetření případu nepřispěl (dle mého názoru) vůbec ničím. Následně se zde setkáváme s dalšími postavami, jako např. Drobný, Pašák, Trhan, Muška či Stříbrná, což už na první pohled působí tak, že v Mikulově se sešla skvadra lidí s tak debilními jmény, až se z toho člověku motá šiška (staré dobré švédské/norské jazykolamy). Samotná zápletka se točila kolem zavražděného „vynálezce“ semtexu v zahradě mikulovského zámku a dalšího mrtvého v místním lese. V podstatě celou knihu, kdy se vyšetřovalo, policie nevěděla vůbec nic, ale pak nastal najednou zvrat a byl zatčen konkrétní člověk. Následovalo pár desítek dalších naprosto nudných a zbytečných stránek mapujících mimo jiné pradávný Jostův vztah, který mi byl opravdu docela šumák, a až teprve na posledních stránkách se čtenář dozvěděl, že ten kvapem zatčený je opravdu onen viník, po kterém čtenář prahl a samozřejmě je i „hlubokomyslně“ vysvětleno, proč tomu tak bylo.

Když vezmu v potaz jména zúčastněných, prostředí, kde se vše událo, tupého vyšetřovatele a jeho Watsona, kterému by avantýry s vnadnými kráskami záviděl i Casanova, tak tato teroristická zápletka, která sahala až do Vídně, Německa a dokonce Švédska, mi přišla naprosto přemrštěná a neodpovídající skromnému moravskému prostředí. Tato kniha patří k nejhorším detektivkám, které kdy prošly mýma rukama (a že jich už pár bylo :) ) a doporučuji jenom těm, kteří si chtějí přečíst opravdu něco, čemu by se mohli tak max. zasmát a posléze to vypudit navždy z hlavy.

bikerbm
17.04.2013 2 z 5

Kdyby autor vynechal seznam všech restauračních zařízení,které navštívil novinář Jost a popis co všechno tam vypil,a kdyby vynechal všechny milostné avantýry poručíka Pašáka,kniha by se scvrkla tak na polovinu.Navíc příběh mi připadal velmi slaboduchý...