Vražda mlsného humoristy

Vražda mlsného humoristy https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28461/bmid_vrazda-mlsneho-humoristy-29x-28461.png 4 56 16

Detektivní zápletka o dvojnásobné vraždě, způsobené otravou muchomůrky zelené, je zpracována s osobitým a nadsázkovým humorem známého spisovatele. 1. vydání.

Přidat komentář

Janizoun
18.10.2023 5 z 5

Houbová detektivka, která se opravdu moc povedla. A jelikož miluji houby, dobré jídlo a skvělý humor tohoto úžasného pana spisovatele, moc pěkně jsem si početla a moc se mi tato knížka líbila.
Pan Miloslav Švandrlík byl mistr psaní, mistr humoru a pro mě stále je i mistr na dobrou náladu.

n.ezn.amy
12.10.2023 5 z 5

Dvojice kriminalistů řeší vraždu známého spisovatele a gurmána pana Orobejla, který byl otráven mochomůrkou zelenou. Ovšem tím, že byl velký gurmán a houby ten den jedl na několika místech v Praze, tak okruh podezřelých je velký. A když se do případu začne plést i láska, tak okruh podezřelých se ještě zvětšuje. Ovšem důkladná a pečlivá policejní práce vždy přináší výsledky. Krátký román s nezaměnitelným humorem Miloslava Švandrlíka, který prostě mám moc rád.

"Jenomže co je to platný, když to jeho povídání o manželství je mi proti mysli. Podle mne se do takovejch věcí nemá vůbec plést. Psychiatr má postříkat studenou vodou člověka, který si vo sobě myslí, že je Napoleon nebo Vochomůrka, a dát svěrací kazajku zuřivci, co vytlouká veřejné místnosti. Krom toho ještě může odborně léčit ty pány co choděj do parku děsit mladý holky v pršiplášti, pod kterým lautr nic nemají. Ale mluvit lidem do manželství, to je naprostá troufalost. Kór, když tomu vůbec nerozumí!"


vvikingg
01.01.2022 5 z 5

humorné počtení s detektivní zápletkou a zajímavým rozuzlením, některé pasáže jako rozdělení kuchařů , na kuchař - nádeník, kuchař - řemeslník, kuchař - umělec použil autor už v některé ze svých knih , ale nemohu vzpomenout v které..

Jerry H
20.12.2020 4 z 5

Pěkná, lehká, čtivá povídka s detektivní zápletkou, kdy se čtenář pobaví a pousměje. Po celou dobu čtení se mi sbíhaly sliny. Já osobně po přečtení jsem vstal a šel si něco ukuchtit (tedy jen se žampiony:-))

Kontryhelka
30.11.2020 5 z 5

Trochu jiný Švandrlík, než na jakého jsme zvyklí. Ale čtivá kniha s pěkným rozuzlením. Opět spousta hlášek a vtipných situací. Každá z postav má co nabídnout a o humorné situace není nouze. Výborné čtení.

Kája95
31.10.2020 5 z 5

Moje první knížka od Švandrlíka, není to literární skvost,ale pobaví. A i to někdy člověk hledá v knize

eltondo
25.10.2019 4 z 5

Standardně vtipný Švandrlíkův styl psaní. Zde ještě ozvláštněno tím, že některé postavy apod. mají předobraz v realitě. Podle mne Orobejl je sám Švandrlík, předobrazem doktora Berušky je docent Plzák a časopis Ježatec je časopis Dikobraz.

Blanchidlo
17.07.2018 5 z 5

Jedna z detektivek, ke kterým se nesmírně ráda vracím. A nejen proto, že jedna z postav se jmenuje jako můj dobrý kamarád :) Pro mlsného humoristu mám absolutní pochopení, protože jídlem žiju taky. Pokud máte rádi detektivky a jídlo, vřele doporučuju!

vladislav6610
18.06.2018 4 z 5

netradiční, ale odpočinkové

trudoš
07.04.2017 3 z 5

Nejde o žádný literární zázrak, přesto jednoduché a milé. A jste-li kulinářským nadšencem, tím spíš si knihu užijete. Sice se nedočkáme spektakulárních vyšetřovacích metod, protože hrdinové si vystačí s obcházením jednotlivých aktérů a jejich vyslýcháním, ale bohatě to stačí. Velmi dobře tu totiž funguje detektivní zápletka, kdy odhalení každé další stopy udělá ještě větší zmatek v počtu podezřelých a jejich motivacích. Problém je, že postav je na malém prostoru skutečně požehnaně, a pamatovat si kdo s kým jak souvisí, byl pro mě docela problém. Naštěstí finále vysvětlí vše poměrně srozumitelně, takže předchozí chaos může člověk s přehledem ignorovat.
Komika je jinak typicky švandrlíkovská, nepříliš přestřelená, ale ani zásadně třeskutá, trefně si utahujíc z uměleckého světa a gastronomie. Výsledný dojem je tak u mě ve všech směrech pozitivní, na české poměry obzvlášť. O to víc, že Miloslav Švandrlík byl v první řadě humorista, který v tomhle případě o detektivku zakopl jen náhodou.

Naias
30.04.2016 3 z 5

Mám presne taký pocit ako Kexina. Problém so Švandrlíkom je, že jeho knihy sú v podstate to isté v bledomodrom, líšia sa len témou. Toto je síce detektívka, ale akoby bola odliata z tej istej formy ako jeho ostatné knihy. V rámci humoristickej literatúry jej nemám čo vytknúť (mám rada Švandrlíkov humor), ale smíchy jsem se neklátila, ani sa k nej nebudem vracať.

Kexina
10.02.2016 3 z 5

Co napsat.. prostě Švandrlík. Po čase jsem se vrátila do těchto vod zcela nenáročné a oddechové literatury a i když znám od tohoto autora i lepší díla a smíchy jsem se zrovna neklátila, knížku jsem si užila.
Stručně řečeno - díky za to Čtenářská výzvo a hlavně Městská knihovno Krnov s projektem Kniha do vlaku. :-)

Tiama
13.06.2013 2 z 5

Nebylo to špatné, ale že bych se teda řezala smíchy, to taky ne. Taková lehká oddychovka.

čohynka
13.04.2013 4 z 5

Knížky od pana Švandrlíka mám ráda, nezklamou...

Zdenda20
30.03.2013 4 z 5

Pěkné užívání češtiny, co se týká přirovnání nebo popisu osob. Doporučuji jako knihu na pobavení. Lepší je snad jen doktor od jezera hrochů.

WEIL
02.09.2011

Muchomůrka zelená nemůže v malém množství otrávit člověka, a ve velkém množství ji nikdo nepozře, protože chuťové buňky člověka ji identifikují a odmítnou pustit do těla.
Tak z toho důvodu nevím, zda je dobré si z toho dělat humor, protože veřejnost je pak z toho dopletená.