Vražda carské rodiny

Vražda carské rodiny https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84349/vrazda-carske-rodiny-84349.jpg 4 31 6

Případ Jekatěrinburg 1918 a ztracené klenoty Romanovců . Chladnokrevné vyvraždění celé rodiny posledního cara Mikuláše II. se vyplatilo. Vždyť nejenže byli odstraněni případní uchazeči o trůn, ale korunní poklad a osobní klenoty Romanovců pomohly bolševikům financovat plánovanou světovou revoluci. Odbornice na ruskou problematiku Elisabeth Hereschová přináší po důkladné rešerši tajných dokumentů k „případu zločinu v Jekatěrinburgu“ řadu nových detailů. dozvíme se, jaké jalové pokusy k záchraně carské rodiny podnikalo vyslanectví císařského Německa v Moskvě, popisuje kriminalistické pátrání - od počátků v roce 1918 přes dobrodružné okolnosti nalezení carských ostatků až po jejich jednoznačnou identifikaci v roce 2008.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Zarenmord , 2009


více info...

Přidat komentář

Katka2382
20.10.2021 4 z 5

Moc pěkně napsaná kniha.Jen tedy trochu hůř se čte,přeci jen to není román.

Jacinda123
30.05.2020 4 z 5

Túto knihu som už predtým čítala a rada som si ju prečítala znova.


konicekbily
16.04.2018 4 z 5

Zajímám se o historii všech dob, bolševické Rusko nevyjímaje. Knížka mi umožnila pochopit některé souvislosti, domnívám se, že to je pouze jeden z názorů, že se to přesně takto událo. Některé momenty knihy jsou jinými autory vysvětlovány trochu jinak.

Tess.96
20.01.2018 3 z 5

Příběh Romanovců mě vždy svým způsobem lákal, jednu chvíli jsem jimi byla doslova posledlá a hledala jsem vše možné na internetu, co bych si o nich mohla přečíst, to období mě už upustilo, ale když jsem narazila na tuto knihu, tak jsem si jí musela přečíst. Kniha je plná zajímavých informací, které vědcům, archeologům a historikům dopomohli k tomu, aby našli těla carské rodiny. Potkal je velmi smutný osud, který si nezasloužili a jsem ráda, že každý vrah, byl vlastně také zavražděn. Nicméně, abych se přiznala, tak kniha mě více nebavila než bavila, je tam na mě až moc odborných informací, takže první polovina byla nejlepší a ta druhá už moc ne.

AllyKumari
11.07.2016 4 z 5

Kniha nebyla příliš obsáhlá, ale veskrze informace v ní jsou spolehlivé (něco, co oceňuji hlavně mezi publikacemi o Romanovcích v našich končinách). Oceňuji, že se autorka povětšinou drží stanoveného tématu, tedy hledání údajného schovaného majetku a osudu šperků.

Rade
10.09.2015 4 z 5

Zajímavě popsaný tragický osud carské rodiny, kterou evropské příbuzenstvo vlastně hodilo přes palubu, pohled na drsný průběh bolševické revoluce a napínavé pátrání po ostatcích Romanovců.
Pozn. Moc nechápu, jak někdo může dát literatuře faktu, navíc sepsané uznávanou odbornicí na danou problematiku, hodnocení "odpad"...